Categorieën

Als werkgever wil je je medewerkers vaak wat geven aan het einde van het jaar. Gewoon, om ze te bedanken voor alle inzet die zij het afgelopen jaar weer hebben getoond en de resultaten die jullie samen hebben behaald. Alleen sta je immers nergens. Vrijwel niets is zo belangrijk als goed personeel, je kunt nog zulke goede systemen en producten hebben maar je personeel moet er uiteindelijk (het meest) mee werken. Maar wat zijn nou leuke dingen om je medewerkers mee te belonen aan het einde van het jaar? Hierbij drie opties die wat creatiever zijn dan ‘gewoon’ geld wat waarschijnlijk bij de medewerker op de grote hoop beland.

Inhoudsopgave

Een nieuwe telefoon

Als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel goed bereikbaar is. Maar mochten ze niet al een telefoon van de zaak hebben, dan is het leuk om ze dit als cadeau te geven. Dit is namelijk iets wat elke Nederlander (en misschien wel elke persoon op deze wereld) minstens elk uur even gebruikt. Hoe leuk is het dan dat ze kunnen zeggen dat ze dit van hun (leuke!) werkgever hebben gekregen. Laat ze er een kiezen voor een bepaald budget, hierin kun je ze wel adviseren. Zo zijn de Samsung a53 en de Samsung galaxy s20 fe telefoons met een erg goede prijs/kwaliteit-verhouding. 

Sport

Veel van je persoonsleden hebben ongetwijfeld stille wensen wat betreft een sport die ze nog wel eens willen doen. Van waterskiën, padel, snowboarden, pijl-en-boog schieten tot abseilen. Jij kan het verschil maken door deze droom werkelijkheid te laten worden, door ze wellicht een beetje uit hun comfortzone te halen door ze dit aan te bieden. Je biedt als kerstcadeau dan een jaarabonnement op de sport naar hun keuze. Uiteraard kun je dit wel een beetje sturen door voorbeelden te geven of door afspraken te maken met bijzondere sportclubs in de buurt. Dit kan levensveranderd zijn en het helpt je medewerkers fitter te worden. En willen ze liever dat je gewoon hun jaarabonnement betaalt bij hun oude en vertrouwde voetbal- of tennisclub, dan kun je daar ook voor open staan. Ook hier is een maximum budget wel aan te raden; zweefvliegen is namelijk ook een sport!

Een ervaring

Naast het feit dat een nieuwe sport een jaar uitproberen ook een hele ervaring is, kun je ook andere ervaringen bieden. Hiervoor zijn verschillende tegoedbonnen te vinden, die je bijvoorbeeld kunt inwisselen bij aanbieders van parachutespringen en bergbeklimmen. Iets wat je medewerkers nooit zullen vergeten! Tip: doe die ervaring wel voor minimaal twee personen, zodat ze iemand (gratis) mee kunnen nemen. Misschien vinden ze dit zo’n leuk kerstcadeau, en kiezen ze jou!

Kortom, het is als werkgever verleidelijk om aan het eind van het jaar je medewerkers een paar honderd euro te geven. Zeker als dit wordt overgemaakt met het normale salaris is er bijna niemand die daar echt stil bij staat, het gaat thuis gewoon op de grote hoop of (hopelijk) op een spaarrekening. Maar je kunt je werknemers ook wat bieden wat ze nooit meer vergeten of heel vaak gebruiken, zoals een nieuwe telefoon, een nieuwe sport of een bijzondere ervaring. Aan jou de keus!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Nederlandse webshopeigenaren kijken graag over de landgrenzen om ook daar omzet te…
Harvard Business Review Analytic Services publiceerde samen met Payhawk een rapport dat stelt dat finance teams die IT maximaal inzetten van…
Afval, we produceren er behoorlijk wat van met z’n allen. Per persoon gooien we in Nederland bijna 490 kilo afval per jaar weg. Als je je bedenkt…