Veel ondernemers en hun personeel werken momenteel thuis. Terwijl een goede internetverbinding en een veilig netwerk op kantoor vaak netjes in orde zijn, is dit thuis lang niet altijd het geval. Niet zo gek natuurlijk, omdat iedereen plotseling thuis kwam te zitten en ieder thuisnetwerk afzonderlijke bescherming nodig heeft. Maar dat maakt het niet minder belangrijk.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Niet alleen internetsnelheid is van belang bij thuiswerken. En het beveiligen van een privécomputer gaat verder dan enkel een firewall en een virusscanner. Zeker als je met vertrouwelijke dossiers of persoonsgegevens werkt, is het van belang om extra beveiliging aan te brengen aan jouw netwerkverbinding. 

Veiliger met een VPN

Een zakelijke VPN zorgt op verschillende manieren voor veilig thuiswerken. Met een zogeheten Virtual Private Network ben je anoniemer op internet en is al je internetverkeer versleuteld. 

Wanneer je een VPN inschakelt, verloopt je internetactiviteit via een extra server die je zelf kiest. Die server beveiligt je internet op verschillende manieren. Ten eerste worden alle data, mails en documenten versleuteld. Dit heeft tot gevolg dat een kwaadwillende niet zomaar jouw gegevens in kan zien, maar enkel codes kan onderscheppen.

Een andere manier waarop een VPN je beschermt, is doordat het jouw virtuele locatie aanpast. Je bent alleen nog te herkennen aan het IP-adres dat gekoppeld is aan de VPN-server en niet aan die van je thuisnetwerk. Kies je bijvoorbeeld voor een server in Berlijn, dan kunnen andere internetgebruikers enkel die virtuele locatie achterhalen.

Samenwerken op één intern netwerk

Een zakelijke VPN zorgt er niet alleen voor dat je veiliger kunt thuiswerken. Met een VPN kun je namelijk ook een intern netwerk opzetten. Op die manier kan al het personeel vanuit hetzelfde netwerk aan de slag. 


Dit is vooral handig wanneer jouw personeel veel samenwerkt, bijvoorbeeld aan dezelfde documenten. Het scheelt een hoop gedoe als die documenten door iedereen te bereiken zijn via het gezamenlijke interne netwerk.

Zo lijkt thuiswerken erg op samenwerken op kantoor. Je hebt net als op een werkcomputer toegang tot e-mail en documenten. Ook kun je alle geïnstalleerde programma’s gebruiken zoals personeel dat op de zaak gewend was.

Een zakelijke VPN kiezen

Er zijn erg veel verschillende zakelijke VPN’s beschikbaar. Om de juiste VPN te kiezen voor het gebruik dat je als ondernemer voor ogen hebt, is het verstandig je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.

Waar wil jij de VPN precies voor gebruiken? En geef je prioriteit aan beveiliging, internetsnelheid of een lage prijs? Dit zijn allemaal aspecten waarop VPN’s verschillen: ieder heeft zijn eigen sterke kant.

Om je een leidraad te geven voor jouw VPN-keuze, heeft VPNGids allerlei VPN’s getest en de beste VPN op een rijtje gezet. Een mooi startpunt voor het kiezen van jouw zakelijke VPN voor veilig thuiswerken.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Staat er een grondige verbouwing van jouw zakelijke bedrijfspand op de planning? Of ben je druk in de weer met nieuwbouw? In dat soort gevallen zijn er…
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kun je momenten ervaren waarop je meer geld nodig hebt dan dat je op dat moment in je bedrijf hebt. Of het…
Met de opkomst van moderne innovaties en geavanceerde druktechnieken wordt het maken van wanddecoratie naar een nieuw niveau getild. De moderne…
Vitaliteit vormt een steeds belangrijker thema binnen organisaties. Niet alleen zetten ondernemers in op de fysieke gezondheid van medewerkers; ook aan…
In een steeds meer verbonden wereld zijn internationale zakenreizen een cruciaal onderdeel geworden van de wereldwijde handel en samenwerking. Canada,…
In 2024 zien we een voortzetting van de trend waarbij zit sta bureaus een onderdeel van de moderne werkplek worden. Deze bureaus zijn niet alleen…