Mkb-ondernemers moeten snel en wendbaar kunnen inspelen op wisselende omstandigheden en nieuwe marktkansen. Flexibele software is daarbij een vereiste, zo weet Ben Hansen van myBusinessBoost en NEXTDELI in Soest. Als tevreden gebruiker van Exact Online voor de boekhouding had hij na vernieuwingen in zijn business ineens een handelspakket nodig.

Ben Hansen richtte begin 2013 myBusinessBoost op, een strategisch adviesbureau voor producenten in de food-sector. “Wij helpen bij het ontwikkelen van commerciële concepten voor versproducten. Denk aan succesvolle leveranciers van private labels, die hun artikelen onder een eigen merknaam op de markt willen brengen.”

De adviseurs van myBusinessBoost worden daarbij op urenbasis afgerekend. “Ons administratieve softwarepakket moest dus geschikt zijn voor urenregistratie en facturatie,” vertelt Hansen. “De voorkeur ging uit naar web-based, zodat we werkzaamheden direct konden invoeren via een mobiele app. Direct inzicht in debiteuren en crediteuren was een andere vereiste. Met dit in het achterhoofd hebben we ruim twee jaar geleden gekozen voor Exact Online Boekhouden. Gaandeweg ontstond de behoefte om de software te koppelen aan internetbankieren. Dat bleek geen probleem.”

Uitbreiding

Bij myBusinessBoost ontstaan regelmatig ideeën die niet direct toepasbaar zijn voor de bestaande opdrachtgevers. Daarom besloot Hansen een tweede activiteit te starten. Met NEXTDELI zet hij sinds vorig voorjaar zelfontwikkelde food-concepten eigenhandig in de markt. De snack Bacon Bullets is inmiddels met succes gelanceerd.

De Exact Online-bedrijfssoftware moest wel meegroeien met deze stap. Hansen: “Exact Online Boekhouden was niet toegerust op onze handelsactiviteiten. We konden bijvoorbeeld geen producten en logistieke informatie invoeren. Door de toevoeging van de Handel-module van Exact kunnen we nu twee verschillende administraties voeren binnen één pakket.”

Vormgeving

Ben Hansen is erg tevreden over de software. Niet alleen biedt deze voldoende flexibiliteit, ook de snelle en volledige inzichtelijkheid, het gebruiksgemak en de plezierige vormgeving spreken hem aan. De trainingen die door Exact werden aangeboden zijn een ander belangrijk pluspunt.

Wil jij ook het juiste boekhoudpakket kiezen? Download dan ons whitepaper ‘Het juiste boekhoudpakket voor je bedrijf’.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze kennispartner Exact.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
“Ik wil zo graag mijn werkplek wat beter inrichten, maar waar moet ik beginnen?” Of je nu thuis of op kantoor je werkplek wat ‘ergonomischer’…
Het digitaliseren van personeelsplanning is de beste manier die het management kan doen om hun algehele efficiëntie te verbeteren….
Voor ondernemers is het betaalsysteem een essentieel onderdeel in de bedrijfsvoering. Overal waar de klant zijn euro’s aan uitgeeft is er een uitruil…