Categorieën

Als ondernemer weet je als geen ander dat jouw bedrijf eigenlijk een beetje je kind is geworden. Het is van jou, het is iets wat jij hebt gecreëerd en bedacht. En daar wil jij de beste zorg voor dragen. Je werkt hard, zorgt dat er voldoende omzet wordt gedraaid en dat kosten betaald kunnen worden. De continuïteit van jouw bedrijf is belangrijk. Naast de zakelijk kant, is het ook belangrijk om als ondernemer goede zorg te dragen voor de medewerkers die jouw bedrijf staande houden. De gezondheid van de medewerkers is net zo belangrijk als de gezondheid van je bedrijf, door bijvoorbeeld ergonomisch te werken. Het is eenmaal bewezen dat de hele dag 8 uur lang zitten niet goed is voor je gezondheid. Door goede zit-sta bureaus aan te schaffen, zullen de gezondheidsrisico’s voor je medewerkers verminderen en laat je zien dat je veel waarde hecht aan de gezondheid van je medewerkers.

Gezondheidsrisico’s 

Het is inmiddels bewezen dat 8 uur lang achter een bureau zitten niet goed voor is je gezondheid. Zittend werk is nou eenmaal iets waar je niet veel aan kunt veranderen. De computer verricht het werk nou eenmaal niet uit zichzelf. Mensen die voor lange tijd zittend werken, hebben een verhoogde kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, vroegtijdig overlijden, overgewicht, depressie, kanker en rug-, schouder- en nekklachten. Maar goed nieuws, hiervoor is een oplossing: zit-sta bureaus. Aan een zit-sta bureau kunnen medewerkers precies dezelfde werkzaamheden verrichten als aan een normaal bureau, maar dan ook staand. Ze kunnen het bureau makkelijk instellen op de gewenste zit- of stahoogte. 

Meer concentratie, meer creativiteit 

Als je staand werkt, heeft je lichaam een betere doorbloeding dan wanneer je zit. Hierdoor wordt je niet alleen alerter, maar ook creatiever. Je kunt je concentratie beter vasthouden en het creatieve brein wordt gestimuleerd. Ook goed om te weten: je verbrandt ongeveer 50 calorieën per uur als je staand werkt. 

Energieker, vrolijker, productiever 

Een verbeterde concentratie zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn. Maar heeft een Amerikaanse studie uitgewezen dat medewerkers die staand en zittend werken afwisselen, energieker en vrolijker zijn. Vooral die verhoogde productiviteit zorgt ervoor dat het voor jou als ondernemer de moeite waard is om deze investering te overwegen. 

Kantoor inrichten? Dat doe je zo! 

Ben je bezig met het kantoor inrichten, dan hebben wij goed nieuws voor je! Bij Kato zijn we gespecialiseerd in kantoren inrichten op maat. Wij maken alles van A tot Z; inclusief meubilair, de inrichting en de styling. Benieuwd? Kijk dan op https://katoprojecten.nl/.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
AMSTERDAM, 22 december 2022 – De internationaal succesvolle fintech Payhawk heeft een vliegende start gemaakt in Nederland. Payhawk biedt…
Heb je binnenkort een drukke planning met werk of school? Dan is het aan te raden om voor een agenda te gaan. Het is namelijk ontzettend stressvol om…
Payhawk, het platform voor uitgavenbeheer dat bedrijfskaarten, betalingen en factuurbeheer combineert, introduceert vandaag het Payhawk Solution…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.