Categorieën

In de huidige tijd, waarin technologie een prominente rol speelt in ons dagelijks leven, wordt ook de inrichting van onze werkplekken steeds moderner en efficiënter. Een essentieel, maar vaak over het hoofd gezien aspect van kantoorinrichting, is de raambekleding.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Heb je ooit overwogen om screens te gebruiken? Deze innovatieve vorm van raambekleding biedt talloze voordelen die je werkplek niet alleen comfortabeler, maar ook productiever kunnen maken.

Wat zijn screens?

Screens, ook wel bekend als zonwerende screens of screenrolluiken, zijn een type raambekleding gemaakt van technisch geavanceerde stoffen die speciaal ontworpen zijn om zonlicht te filteren. Ze bestaan uit een fijngeweven materiaal dat in verschillende mate licht doorlaat, afhankelijk van de dichtheid van de stof. Dit maakt ze ideaal voor het regelen van de hoeveelheid natuurlijk licht die een ruimte binnenkomt.

Voordelen van screens op de werkplek

Optimale lichtregeling

Een van de grootste voordelen van screens is hun vermogen om de lichtinval te reguleren zonder het uitzicht volledig te blokkeren. Hierdoor kun je profiteren van natuurlijk licht, wat de productiviteit en het welzijn van werknemers bevordert, terwijl hinderlijke schitteringen op computerschermen worden verminderd.

Energiebesparing

Screens helpen ook bij het handhaven van een aangename temperatuur op kantoor. Door de warmte van de zon te weren, verlagen ze de behoefte aan airconditioning tijdens de warme maanden. In de winter bieden ze een extra laag isolatie, wat kan bijdragen aan lagere stookkosten. Dit maakt screens een duurzame keuze voor elk kantoor.

Privacy

Terwijl screens voldoende licht doorlaten om een heldere en aangename werkruimte te behouden, bieden ze ook een zekere mate van privacy. Overdag kun je nog steeds naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen niet gemakkelijk naar binnen kijken. Dit is vooral nuttig in kantoren die zich op straatniveau bevinden of in drukke stedelijke gebieden.

Modern en stijlvol

Screens zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan elke interieurstijl. Of je nu een strak en modern kantoor hebt of een meer traditionele inrichting, er is altijd een screen die bij jouw stijl past. Bovendien geven screens een nette en opgeruimde uitstraling aan ramen, wat bijdraagt aan een professionele sfeer op de werkplek.

Praktische overwegingen bij de installatie

Bij het overwegen van screens voor je werkplek, zijn er enkele praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

Kwaliteit van de stoffen

Investeer in kwalitatief hoogwaardige screens die duurzaam zijn en bestand tegen verkleuring door de zon. Goedkopere varianten kunnen na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen.

Automatisering

Overweeg het gebruik van geautomatiseerde systemen waarmee je de screens op afstand kunt bedienen. Dit kan bijzonder handig zijn in grote kantoren met veel ramen.

Onderhoud

Screens zijn relatief onderhoudsarm, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om stof en vuil te verwijderen. Dit helpt om hun uitstraling en functionaliteit op peil te houden.

Screens zijn een veelzijdige en effectieve oplossing voor raambekleding die perfect past bij de moderne werkplek. Ze bieden niet alleen praktische voordelen zoals lichtregeling, energiebesparing en privacy, maar dragen ook bij aan een stijlvolle en professionele kantooromgeving. Door te kiezen voor screens, kun je een werkruimte creëren die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van je werknemers. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Een effectief voorraadbeheer is cruciaal voor het succes van een onderneming. Een goed georganiseerd voorraadsysteem zorgt voor meer operationele…
Ben je steeds meer aan het overwegen om te gaan investeren in fondsen? Bijvoorbeeld omdat je graag een extra zakcentje wilt hebben als de kinderen…
Door het diverse aanbod in activiteiten is er voor elk soort feest een passende invulling. Neem onze anti slipcursus. Het regenachtige weer in…
Het kan een hele uitdaging zijn om openstaande rekeningen te beheren en verschuldigde betalingen te innen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig moderne…
Een bedrijf organiseren is niet eenvoudig. Het stellen van doelen, het vinden van klanten en het in balans houden van de financiën vormen zomaar een…
Nieuwe bedrijven moeten goed nadenken over hoeveel energie ze nodig hebben voordat ze kiezen tussen een energiepakket voor kleine of grote bedrijven….