Categorieën

Als je blijft groeien met je onderneming, komt er een moment dat je magazijn te klein gaat worden. Je blijft je assortiment uitbreiden en je voorraden lopen op. Als je merkt dat je magazijn niet voldoende ruimte blijft houden, is het van belang dat je op tijd gaat kijken naar mogelijkheden: ga je uitbreiden, kun je op een andere manier je magazijn inrichten of besluit je toch om naar een ander pand te vertrekken? In deze blog geven we je vijf handige opties die jij kunt overwegen.

Inhoudsopgave

Magazijnstellingen

De meest effectieve en makkelijke manier om je magazijn te vergroten, is door middel van magazijnstellingen. Deze stellingen kun je namelijk eenvoudig uitbreiden: zowel in de hoogte als in de lengte van de stellingen. Deze stellingen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor je altijd een stelling kunt vinden die aansluit bij jouw producten. 

Ga de hoogte in!

Heb je geen ruimte meer op de vloer? Ga dan de hoogte in. Met de meeste stellingen kun je ook uitbreiden met stellingen in de hoogte. Daarmee creëer je extra veel ruimte, gewoon in het huidige pand. Vind je het lastig om te bepalen met hoeveel stellingen je moet gaan uitbreiden? Maak dan eerst een grondige analyse van de voorraad: zijn alle producten nog wel relevant? Welke producten worden eigenlijk te vaak ingekocht? Door hier balans in aan te brengen, zorg je dat je nooit met te veel producten blijft zitten. 

Extra magazijn?

Als je hebt geconcludeerd dat je magazijn écht te klein is, kun je de keuze maken om een magazijn extra te gaan huren. Het nadeel van een extra magazijn is echter wel dat je producten op twee verschillende locaties verspreid liggen. Je kunt er dan wel voor kiezen om de extra voorraad in het extra magazijn te plaatsen en de echte voorraden in je huidige magazijn.

Bijbouwen

Heb je genoeg ruimte rondom het huidige magazijn en is het ook wettelijk mogelijk? Dan kun je de keuze maken om uit te breiden of bij te bouwen. Je kunt dan langer in het huidige magazijn blijven, door extra ruimte te creëren.

Verhuizen

Zijn bovenstaande opties niet mogelijk? Dan is het waarschijnlijk het handigste besluit om te verhuizen. Ga op tijd op zoek naar een nieuw pand, want een pand dat voldoet aan je eisen is niet direct gevonden. Wil je in dezelfde plaats blijven met je magazijn? Of maak je toch de keuze om naar een andere stad te vertrekken?

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Ben jij net gestart als freelancer? Een hele stap, die zorgt voor meer vrijheid. Maar ook voor meer verantwoordelijkheden omdat je zelf op zoek zal…
Door de jaren heen is er veel veranderd. Een heleboel processen die voorheen met de hand uitgevoerd werden, worden nu steeds meer geautomatiseerd. Dit…
Af en toe heb je als bedrijf te maken met een overtollige voorraad. Het magazijn staat dan overvol en dit kan voor frustratie zorgen. Gelukkig is…