Moeilijke dingen makkelijk maken. Daar staat SnelStart voor. Het eigenwijze familiebedrijf ontwikkelt administratieve software om complexe bedrijfsprocessen zo simpel mogelijk te maken. Het uitgangspunt hierbij: waar wordt de ondernemer écht blij van? “Dan kom je vanzelf op veel meer dan alleen een goed product voor een lage prijs.”

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Je wordt ondernemer om te doen waar je goed in bent én plezier in hebt. En dat is meestal niet de administratie. Toch is een zorgvuldige boekhouding onmisbaar. Niet alleen omdat het moet voor de Belastingdienst, maar ook omdat je hiermee overzicht houdt op je financiële situatie – inclusief orderbeheer. Gelukkig hoeft het bijhouden van je administratie geen úren te kosten. “Administratieve software helpt je efficiënter en slimmer ondernemen”, zegt Herman Weessies, CEO van SnelStart. “Je hebt inzicht in de echte cijfers, je orders én bespaart zeeën van tijd.”

Standaard op maat

SnelStart is opgericht in de jaren tachtig en levert inmiddels software aan meer dan 100.000 klanten in heel Nederland. De focus ligt hierbij op het micro- en kleinbedrijf. Ondernemers die meer nodig hebben dan alleen software voor boekhouding en facturatie. Herman Weessies, CEO van SnelStart: “Wij kijken elke dag opnieuw hoe we complexe bedrijfsprocessen zo simpel mogelijk kunnen maken. Dat doen we met een generiek product, dat je met een aantal parameters kunt aanpassen aan de situatie van de ondernemer. Een standaardoplossing dus die voelt als maatwerk. Daarin gaan we steeds een stapje verder om de ondernemer nog meer te ontzorgen. Denk hierbij aan intelligente software om de administratieve processen heen. Van personeelsadministratie tot orderbeheer.”

“Administratieve software helpt je efficiënter en slimmer ondernemen. Je hebt inzicht in de echte cijfers, je orders én bespaart zeeën van tijd.”

Kees Pater, marketingmanager SnelStart

Bonnetjes en betalingen

Wat levert die ‘slimme software’ je nu concreet op als ondernemer? In de eerste plaats zorgt het voor orde en overzicht. “Je kunt rondslingerende bonnetjes bijvoorbeeld inscannen en zo eenvoudig digitaal vastleggen”, zegt Kees Pater, marketingmanager van SnelStart. “En met één druk op de knop verstuur je al je facturen. Dat geldt ook voor herinneringen voor openstaande facturen. Makkelijk én effectief. Want als je er direct na de vervaldatum achteraangaat, blijken je klanten vaak sneller alsnog te betalen. Efficiënt debiteurenbeheer noemen we dat.” Ook het factureren van abonnementen kan eenvoudig met de software van SnelStart.

Overzicht

“Door je administratieve processen te digitaliseren en automatiseren, heb je 24/7 inzicht in de actuele stand van zaken. Je kunt dus snel bijsturen op resultaten”, vervolgt Pater. “Bovendien heb je overzicht van voorraden en de status van orders. Ideaal als je een (web)winkel hebt.” En SnelStart biedt nog veel meer extra’s, met oplossingen voor ondernemers in elke branche. Waar nodig werkt het bedrijf hierbij samen met verschillende partners. Om de oplossing te kiezen die het beste past, kun je als ondernemer rekenen op advies van de specialisten van SnelStart. 

“Bij elke beslissing vragen we ons af: hoe wordt de ondernemer hier nou écht blij van? Dan kom je vanzelf op veel meer dan alleen een goed product voor een lage prijs.”

Herman Weessies, CEO SnelStart

Meer dan alleen een goed product

Een partij om in de gaten te houden dus, dat SnelStart. Want het bedrijf heeft volop plannen om het ondernemers nog makkelijker te maken. Herman Weessies: “Binnenkort kun je bijvoorbeeld op een onafhankelijk van platform of device werken met SnelStart. Verder komen we met eigen software voor rapportages, zodat je als ondernemer geen koppelingen meer hoeft te maken tussen verschillende soorten softwareprogramma’s. Zo vragen we ons bij elke beslissing af: hoe wordt de ondernemer hier nou écht blij van? Dan kom je vanzelf op veel meer dan alleen een goed product voor een lage prijs.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Dagelijks wordt er ontzettend veel afval…
Voor ondernemers is niets vervelender dan een wanbetaling. Het aantal ondernemers wat hier af en toe mee te maken krijgt is groot. Denk aan een…
Over anderhalve maand is het alweer zover: de Kerstdagen. Van oudsher is het traditie om je personeel rond de feestdagen een kerstpakket te geven als…
In de wereld van architectuur, bouw en infrastructuur is BIM een term die steeds vaker wordt gehoord. Maar wat betekent BIM precies en hoe kan het…
De arbeidsmarkt is momenteel erg krap. Er is weinig werkloosheid. Er zijn zelfs meer vacatures dan dat er werklozen zijn. In sommige sectoren is het…
Streef je naar zakelijk succes dat verder gaat dan winst alleen? Ontdek de kracht van duurzaam en slim ondernemen met refurbished iPhones. In dit…