Linkbuilding is al jaren erg populair. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de SEO wereld. Het is met 50% een onmisbaar onderdeel geworden. En dat is niet voor niets. In deze tekst lees je wat linkbuilding inhoudt en wat de voordelen zijn. Simpel gezegd, houdt linkbuilding in dat er links worden geplaatst op een website. Deze website beschikt over content. Deze content wordt de ankertekst genoemd en in de ankertekst wordt de backlink geplaatst. Wanneer men op deze link klikt, komen ze op jouw website terecht. De site waarop de ankertekst staat moet relevant zijn aan je eigen content. Hoe meer relevante websites een link plaatsen die mensen naar jouw website stuurt, hoe meer vertrouwen Google hieruit haalt. Onder andere op basis hiervan bepaalt Google dan dat jouw website een hogere autoriteit verdient. Daarnaast moet het er natuurlijk uitzien voor Google. Daarom is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat je links niet alleen relevant, maar ook van goede kwaliteit zijn. Detecteert Google manipulatie? Dan wordt je linkbuildingsstrategie afgestraft.

Inhoudsopgave

Linkbuilding is al een tijdje aanwezig in de internetwereld. In de loop der jaren is er veel veranderd. Zowel de linkbuilding trends als regels blijven veranderen. Dit is één van de redenen waarom linkbuilding niet zo gemakkelijk is als dat het lijkt. Voorheen was het een stuk makkelijker om linkbuilding goed uit te voeren. Je kon bijvoorbeeld deel uitmaken van een linkruilgroep. Dit is een techniek die tegenwoordig al niet meer mag. Doe je het toch, dan overschrijdt je de richtlijnen die Google heeft opgesteld. In dat geval kan je een vervelende straf verwachten die lastig is om weer boven te komen. Jammer genoeg zijn er nog steeds genoeg marketeers die zich wel schuldig maken aan het toepassen van verboden linkbuildingtechnieken. Zij verdienen op deze manier geld aan hun klanten, terwijl hun klanten hier vervolgens de dupe van worden. Wanneer zij op het eerste oogopslag een goede strategie hebben opgezet, betalen de klanten en zijn ze tevreden. Het zal echter niet lang duren voordat Google het in de gaten krijgt en dit afstraft. De straf gaat dan helaas naar de eigenaar van de site, of te wel de klant. Kies daarom altijd voor een betrouwbaar bureau die transparant is over de werkwijze en al genoeg tevreden klanten geholpen heeft.

Voordelen van linkbuilding

Wanneer jouw links wel op een goede manier verkregen zijn en van goede kwaliteit zijn, kan je gaan profiteren van de voordelen die linkbuilding te bieden heeft. Google herkent het en zal je site belonen door het een hoger plekje in de zoekresultaten te geven. Dit is natuurlijk fantastisch omdat daar is waar jouw potentiële klanten je gaan vinden. Er zijn maar weinig mensen die verder kijken dan de eerste, of misschien tweede, zoekpagina. Je wil dus graag voorkomen dat je verder dan dat in de zoekresultaten verschijnt. Hoe meer mensen jouw site kunnen vinden, hoe meer kans op groei in omzet. Linkbuilding uitbesteden loont dus no steeds. Naast dat linkbuilding een grote invloed heeft op je ranking in Google, zorgen goede links ook voor meer verkeer naar je site. Dit maakt het op zijn beurt ook weer mogelijk om meer omzet te genereren. Mensen lezen namelijk de ankertekst, omdat ze hoogstwaarschijnlijk interesse hebben in dat onderwerp. Sluiten jouw site en jouw producten hierop aan? Dan klikken ze door. De kans dat ze dan ook daadwerkelijk kopen wat jij te bieden hebt, is dan hoog. Tot slot maken backlinks ook dat je reputatie binnen jouw vakgebied vergroot. Als er veel sites naar jouw site verwijzen, zal jouw expertise zeker opvallen. Een belangrijk aspect hierbij is wel dat je content dan van goede kwaliteit is.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Met ingang van 1 januari 2022 gaat Van Duuren een strategische samenwerking aan met Jac. Goenee Douane-Expediteur….
Online marketing is in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor veel bedrijven. Om aan te haken bij de concurrentie, stappen te…
Veel ondernemers denken dat het succes van de verkoop van hun bedrijf wordt bepaald aan de onderhandelingstafel. Ze zoeken dan ook vaak een overname…