Categorieën

De Opel Mokka is een compacte SUV of een crossover die sinds 2012 in de verkoop is. De auto is te karakteriseren als een ruime gezinsauto. Is het daarmee een ideale auto voor ondernemers of personeelsleden met een gezin?

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Prestaties en uiterlijk

De Opel Mokka is een ruime gezinsauto die zich kenmerkt door een stoere maar elegante uitstraling. Kenmerkend aan de auto is dat deze relatief hoog is, terwijl die in de lengte juist wat kort is. Daarnaast wordt hij in een aantal bijzondere kleuren afgeleverd, zoals groen en oranje. 

De Opel Mokka is door de jaren heen met verschillende motoren geleverd. Zo heb je de keuze uit een benzine- of dieselmotor. In de moderne uitvoeringen heeft de benzineauto een driecilinder 1.2 liter turbo motor. Bij introductie waren er twee modellen met een 1.4 en 1.6 liter motor. De dieselmotor heeft een inhoud van 1.5 liter. 

De meest recente versie  verbruikt tussen de 4,3 (diesel) en de 6,0 liter per 100/km (130 pk benzinemotor). Overigens kun je als ondernemer significant besparen op de brandstofkosten door een tankpas te gebruiken. Hierbij kun je aangeven dat het niet mogelijk is om te tanken bij pompen langs de snelweg. 

De Mokka-X en Mokka Electric

In 2017 introduceerde Opel een nieuwe versie van de Mokka, de Mokka-X. Dit model werd van 2016 tot en met 2020 gemaakt en had iets meer eigenschappen van een terreinwagen. 

De elektrische variant heet de Electric. Ben je van plan om een Electric te rijden, dan betaal je 16% bijtelling over de cataloguswaarde tot € 30.000. Over alles wat boven deze waarde ligt, reken je 22% bijtelling af. 

Dit maakt de Electric een aantrekkelijke keuze voor mensen die een elektrische crossover willen. Het instapmodel kost iets minder dan € 40.000 en dit betekent dat je een kleine € 300 per maand aan bijtelling afdraagt. 

Tweedehands kopen

De Opel Mokka is na de Corsa het populairste model van Opel. Ook binnen het segment van de crossovers gooit hij hoge ogen. In 2022 werden er maar liefst 2838 exemplaren op kenteken gezet. 

Aangezien de auto inmiddels meer dan tien jaar op de markt is, zijn er in totaal al meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland. Het is dan ook logisch dat er ondertussen een ruim aanbod aan occasions is. Wil je een Opel Mokka tweedehands kopen, dan hoef je dus niet bang te zijn dat er geen auto’s te vinden zijn. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Online goed vindbaar zijn is tegenwoordig voor elke onderneming een absolute must. In welke branche je ook actief bent, klanten oriënteren zich…
Als ondernemer is het je vast niet vreemd dat je een financiering voor je bedrijf aan kunt vragen. Bij het afsluiten van een financiering komen ook…
Tenten zijn een essentieel onderdeel van veel zakelijke evenementen, zoals beurzen, outdoor promoties, en zelfs tijdelijke buitenkantoren. Ze bieden…
De mooiste tijd van het jaar breekt alweer bijna aan. Een goed moment om het personeel in het zonnetje te zetten en extra aan teambuilding te werken….
Heb je de wens om een evenement in de buurt van Eindhoven te organiseren? Kom dan direct in actie. Je bent namelijk niet de enige die een evenement in…
Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kun je momenten ervaren waarop je meer geld nodig hebt dan dat je op dat moment in je bedrijf hebt. Of het…