De Opel Mokka is een compacte SUV of een crossover die sinds 2012 in de verkoop is. De auto is te karakteriseren als een ruime gezinsauto. Is het daarmee een ideale auto voor ondernemers of personeelsleden met een gezin?

Inhoudsopgave

Prestaties en uiterlijk

De Opel Mokka is een ruime gezinsauto die zich kenmerkt door een stoere maar elegante uitstraling. Kenmerkend aan de auto is dat deze relatief hoog is, terwijl die in de lengte juist wat kort is. Daarnaast wordt hij in een aantal bijzondere kleuren afgeleverd, zoals groen en oranje. 

De Opel Mokka is door de jaren heen met verschillende motoren geleverd. Zo heb je de keuze uit een benzine- of dieselmotor. In de moderne uitvoeringen heeft de benzineauto een driecilinder 1.2 liter turbo motor. Bij introductie waren er twee modellen met een 1.4 en 1.6 liter motor. De dieselmotor heeft een inhoud van 1.5 liter. 

De meest recente versie  verbruikt tussen de 4,3 (diesel) en de 6,0 liter per 100/km (130 pk benzinemotor). Overigens kun je als ondernemer significant besparen op de brandstofkosten door een tankpas te gebruiken. Hierbij kun je aangeven dat het niet mogelijk is om te tanken bij pompen langs de snelweg. 

De Mokka-X en Mokka Electric

In 2017 introduceerde Opel een nieuwe versie van de Mokka, de Mokka-X. Dit model werd van 2016 tot en met 2020 gemaakt en had iets meer eigenschappen van een terreinwagen. 

De elektrische variant heet de Electric. Ben je van plan om een Electric te rijden, dan betaal je 16% bijtelling over de cataloguswaarde tot € 30.000. Over alles wat boven deze waarde ligt, reken je 22% bijtelling af. 

Dit maakt de Electric een aantrekkelijke keuze voor mensen die een elektrische crossover willen. Het instapmodel kost iets minder dan € 40.000 en dit betekent dat je een kleine € 300 per maand aan bijtelling afdraagt. 

Tweedehands kopen

De Opel Mokka is na de Corsa het populairste model van Opel. Ook binnen het segment van de crossovers gooit hij hoge ogen. In 2022 werden er maar liefst 2838 exemplaren op kenteken gezet. 

Aangezien de auto inmiddels meer dan tien jaar op de markt is, zijn er in totaal al meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland. Het is dan ook logisch dat er ondertussen een ruim aanbod aan occasions is. Wil je een Opel Mokka tweedehands kopen, dan hoef je dus niet bang te zijn dat er geen auto’s te vinden zijn. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Ontspannen is een must voor iedereen, maar voor ondernemers geldt het des te meer. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers regelmatig stress ervaren. Je…
Dagelijks wordt er ontzettend veel afval…
Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en nieuwe klanten aan te trekken. In een wereld waar sociale media…
Op je eigen werkplek en in de totale werkomgeving is het van belang dat er goede verlichting aanwezig is. Dit is noodzakelijk om niet alleen efficiënt…
Door de digitalisering zijn sociale media een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wereldwijd besteden mensen veel tijd aan het…
Voor veel mensen is een binnendeur de finishing-touch voor zijn of haar interieur. Er zijn talloze binnendeuren voor talloze verschillende…