“Ik wil zo graag mijn werkplek wat beter inrichten, maar waar moet ik beginnen?” Of je nu thuis of op kantoor je werkplek wat ‘ergonomischer’ wil maken, de essentiële verbeteringen zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Ja, misschien heb je op kantoor een vaste computer en thuis een laptop. Maar ook daar is hetzelfde van toepassing. Wil je weten wat? Lees onderstaand stukje in 4-5 minuutjes door en je bent helemaal bij.

Ergonomisch toetsenbord

Toetsenborden maken een geweldige ontwikkeling door op het moment. Je hebt zoveel te kiezen en er is verschrikkelijk veel moois te vinden. Met name de gaming sector heeft gezorgd voor een wederopstanding van bijvoorbeeld het mechanische toetsenbord. En laat een mechanisch toetsenbord nou net een aantal geweldige eigenschappen hebben:

 • Hij is duurzaam
 • Hij typt heerlijk comfortabel
 • Hij is makkelijk schoon te maken
 • Er zijn erg veel variaties te kiezen

Overweeg je dus een nieuw toetsenbord, dan is een mechanisch toetsenbord er 1 om bovenaan je lijstje te zetten. Ja, er is een minpunt te benoemen. Toetsenborden met mechanische toetsen maken relatief veel geluid, houd daar dus rekening mee. Bij Ergowerken kun je je er over laten adviseren.

Monitorverhoger

Om lekker te kunnen zitten is het belangrijk dat je beeldscherm een beetje op hoogte staat. Iets naar beneden kijken is goed voor de ontspanning van de oogspieren, plak hem dus niet aan je plafond. Een monitorverhoger is er in verschillende vormen:

 • Monitor standaard
 • Monitor arm
 • Laptopstandaard
 • Stapel boeken (stapeltje als je wat kleiner bent)

Je gaat het aan het einde van de dag merken, mocht je 1 van bovenstaande opties gaan gebruiken. Je nek voelt veel prettiger aan, je schouders kunnen ontspanning vinden en je onderrug… je was vergeten dat je een onderrug had. Heerlijk hoor.

Verstelbare bureaustoel

Ja, je wil graag veel kunnen bewegen. Ja, je weet dat zitten niet het allerbest voor je is. Maar hé, er moet ook nog gewerkt worden en soms is dat zittend toch het prettigst. Goed, als je dan toch zit moet het wel op een degelijke stoel zijn. Waar je dit aan herkend vraag je? Hier een aantal zaken die jouw toekomstige stoel echt moet hebben:

 • Hoogteverstelling van de zitting
 • Schuifzitting
 • (In hoogte) verstelbare rugleuning
 • Verstelbare lumbaalsteun (vult holling rug op)
 • Verstelbare armleggers (liefste in breedte en diepte)

Verstelbaar bureau

De norm voor een verstelbaar bureau is tegenwoordig gewoon de elektrisch verstelbare zit-sta versie. Geen slinger, want die gebruik je niet. Oh en trouwens ook geen zit-zit, want het is geen 2005 meer. En hoewel een elektrisch zit-sta bureau dus voor zitten en staan is, maakt het eenvoudig verstelbare aspect hem ook nog eens ideaal om door verschillende collega’s gebruikt te worden. Je pas hem namelijk razendsnel aan op jouw hoogte. 

Waar je vroeger nog wel eens zag dat mensen hun stoel verhoogden of verlaagden omdat het bureau gewoon zo stond, is dat met een verstelbaar bureau verleden tijd. We zeggen het nog maar eens: eerst je stoel goed zetten, dan pas je tafel.

Ergonomische muis

Je gebruikt de muis veel en vaak en daar sta je misschien niet altijd bij stil. 1 van de makkelijkste verbeteringen op de werkplek is dan ook het aanschaffen van een ergonomische muis. Er zijn veel soorten muizen voor verschillende werkzaamheden en tegen verschillende klachten. Zo kies je een platter model die de volledige hand ondersteunt bij handklachten en een centrale muis bij schouderklachten. De meest gekozen muis is echter de verticale muis. Hij is precies te gebruiken, heeft een korte gewenningstijd en is heerlijk voor de arm. De meeste mensen kiezen om die redenen dan ook een verticaal model.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Werknemers brengen veel van hun tijd door op kantoor. Daarbij is het fijn als de werkomgeving een prettige sfeer heeft en fijn is om in te werken….
Als je een eigen bedrijf hebt of juist werkzaam bent voor een bedrijf op de marketingafdeling zul je ongetwijfeld met promotiemateriaal bezig zijn….
Wil je weten hoe je kunt parkeren Maastricht? De prachtige stad in het zuidelijkste puntje van ons land is een populaire bestemming voor veel dagjes…
De coronapandemie heeft grote invloed gehad op hoe en waar we werken. Waar het precorona de gewoonste zaak van de wereld was dat iedereen de volledige…
De kantooromgeving van een bedrijf is vaak het visitekaartje van het bedrijf: het is het eerste dat klanten zien wanneer ze binnenkomen en het geeft…
We dromen er natuurlijk allemaal van om geld te verdienen zonder er iets voor te doen, zodat we ons lekker met onze hobby’s bezig kunnen houden in…