Categorieën

Het is belangrijk om groen te hebben op kantoor. Echter, worden planten vaak niet goed verzorgd, daardoor hebben ze vaak geen lange levensduur. Wat natuurlijk heel erg zonde is en op een lange termijn ook duur gaat zijn. Het hebben van planten op kantoor hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. In dit artikel nemen we je mee in waarom het hebben van groen op kantoor zo belangrijk is en hoe je de planten het beste kan onderhouden.

Inhoudsopgave

Planten in een goede werkomgeving zorgen voor minder verzuim

Verzuim is iets wat elke werkgever zo laag mogelijk wilt houden en daarmee ook zo goed mogelijk voor zijn personeel wilt zorgen. Het kantoor voorzien van planten kan een stap in de goede richting zijn. Maar wat voor voordelen hebben kantoorplanten? Wij benoemen vijf voordelen hier kort:

  1. Een betere concentratie en hogere productiviteit
  2. Lager stressniveau
  3. Minder storende geluiden
  4. Fijne sfeer op de werkplek
  5. Zuivere luchtkwaliteit

De beste kantoorplanten

Kantoorplanten hebben dus vele voordelen en zijn een echte benodigdheid voor op de werkplek. Er zijn veel diverse soorten en maten planten om uit te kiezen. Waar zal de keuze op vallen? Wij leggen kort een twee factoren uit waar rekening mee gehouden moet worden bij het uitkiezen van de juiste plant voor op de werkplek.

Ga voor een sterke plant. Dit zijn planten die wel tegen een stootje kunnen. Een keer vergeten water te geven, of juist teveel? Geen probleem, deze soorten hebben veel levenslust. Hoe weet je welke je precies nodig hebt? Ze ogen vaak ook al sterker en steviger dan hun soortgenoten. Bij het uitzoeken van een nieuwe kantoorplant kan denken aan een Sansevieria, Dracaena of Ficus.

In een kantoorpand is vaak een airco aanwezig om de temperatuur te controleren. Een airco is niet altijd bevorderend voor de luchtkwaliteit, dit maakt het namelijk droger. Om de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit te bevorderen zijn er planten die daar graag iets extra’s voor doen. Bij luchtzuiverende planten kan je onder andere denken aan Kentia, Monstera en Strelitzia. Dit zijn ook sterke planten, waardoor ze goed geschikt voor op kantoor.

Kies voor een slim watersysteem

Het verzorgen van planten is een belangrijk onderdeel en ook zeer bepalend in de levensduur. Op kantoor worden ze vaak vergeten te onderhouden, wat erg zonde is. Om dit gemakkelijker te maken is er de keuze om te gaan voor een slim watersysteem, bijvoorbeeld hydrocultuur. Hydrocultuur planten zijn zo gekweekt dat ze met hun wortels in het water staan. Hierdoor hoeven ze minder vaak water te krijgen en is de juiste hoeveelheid ook duidelijk af te lezen door de meter. 

123kantoorplanten kent het probleem als geen ander en heeft het Smart Water Control System ontwikkeld. Dit systeem is gemaakt om diverse plantensoorten de juiste hoeveelheid water te laten opnemen over een langere periode van tijd. Ook bevat dit systeem een sensor dat het waterniveau aangeeft, dit minimaliseert de onderhoudsfrequentie en kosten. Wat ideaal is voor op kantoor!

Start nu met het groene kantoor!

Sterke, luchtzuiverende planten met een slim watercontrol systeem. Perfect voor op kantoor, laag in onderhoud én veel voordelen voor de werknemers. Waar wacht je nog op?

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Niet iedere PC is geschikt voor zakelijk gebruik. Je werkt vaak met zware en bijzondere software, waar een zware rekenkracht voor nodig is. Om te…
Het digitaliseren van personeelsplanning is de beste manier die het management kan doen om hun algehele efficiëntie te verbeteren….
Er zijn tegenwoordig meer ondernemers dan ooit actief in Nederland. Dat is ook logisch, want dankzij het digitale tijdperk is het laagdrempelig om een…