Als ondernemer kan het soms lastig zijn om vrije tijd voor jezelf in te plannen. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je winst en neemt vaak veel taken op je. Toch is het ook prettig om wat meer vrije tijd te hebben, dit kun je realiseren door effectief te werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het uitbesteden van bepaalde taken, geld te besparen, meer winst te maken en je tijd nuttig te besteden. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Uitbesteden

Sommige taken kun je uit handen geven, denk bijvoorbeeld aan administratieve taken of iets anders waar jij liever niet mee bezig bent. Focus je op de taken waar jij het beste in bent en schakel iemand anders in om je te helpen. Je zult hierdoor meer tijd over hebben voor jezelf, wat erg gezond is. Nu denk je misschien dat je hierdoor geld zal verliezen omdat je ook nog iemand moet inhuren. Maar als deze persoon beter is in bepaalde taken (zoals marketing) zul je er juist meer winst uithalen. Of omdat jij meer tijd over hebt om je te focussen op belangrijke taken zoals netwerken, hier zul je dus op de lange termijn ook meer winst uithalen. Een goede investering dus.

Geld besparen

Een goede manier om meer vrije tijd te nemen is door je geld anders te besteden. Zo zul je natuurlijk wel een minimaal inkomen moeten genereren om vaste lasten te kunnen betalen en te leven. Maar het is niet altijd nodig om zoveel mogelijk geld te verdienen, vrije tijd is namelijk ook belangrijk. Door die paar dagen minder te werken zul je misschien minder inkomsten binnen krijgen, maar als je bespaart op een aantal simpele zaken zal dit geen probleem zijn. Denk bijvoorbeeld aan dagelijkse boodschappen; een Turkse supermarkt is vaak veel goedkoper. Heb je echt A-merken nodig? En is het noodzakelijk om dat nieuwe paar schoenen of kledingstuk deze maand te kopen of kun je prima nog even wachten? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen.

Meer winst maken

Dit is natuurlijk ook een goede manier om op de lange termijn wat meer vrije tijd te hebben. In het begin zul je wat tijd of geld moeten uitgeven aan je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je SEO uitbesteden om meer bezoekers op je website te genereren. Of investeer in het promoten van je bedrijf door middel van advertenties. Als dit uiteindelijk tot meer winst leidt, is dit een goede investering. Zodra je meer inkomsten hebt, kun je een welverdiende vakantie nemen of elke week een dagje minder werken. Hierna is het inhuren van een werknemer ook een goed idee, zodat jij meer tijd over hebt voor dingen die je leuk vindt.

Tijd nuttig besteden

Effectiviteit is de sleutel tot succes. Heb je de mogelijkheid om bepaalde taken te automatiseren? Dat is een erg goed idee. Eigenlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk tijd bespaart met je werkzaamheden. Focus je op taken waar jij goed in bent en sta niet te lang stil bij iets waar je op vastloopt. Als je je bijvoorbeeld niet kunt concentreren op een taak is het handig om dat even te pauzeren en met iets anders verder te gaan. Zorg ervoor dat jouw eventuele werknemers zich ook bezig houden met hun vakgebied, iets waar zij goed in zijn zal ze makkelijker af gaan.

Conclusie

Vrije tijd is belangrijk voor iedereen, ook als ondernemer. Daarom is het handig om maatregelen te nemen waardoor jij dit ook kunt vrijmaken. Dit kan op verschillende manieren zodat het haalbaar is voor iedereen. Zonder rust kun je namelijk ook niet goed presteren.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Een effectief voorraadbeheer is cruciaal voor het succes van een onderneming. Een goed georganiseerd voorraadsysteem zorgt voor meer operationele…
Sinds de corona tijd is thuiswerken voor veel bedrijven de norm geworden. Zelfs nu iedereen weer terug naar kantoor kan om te werken, kiezen toch veel…
Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden….
Je kantoor is de plek waar je productief wilt zijn, maar het moet ook comfortabel en gastvrij aanvoelen. Hoe creëer je een kantooromgeving die zowel…
Amsterdam, 26 januari 2023 – Payhawk, Bulgarije’s eerste unicorn die gespecialiseerd is in uitgavenbeheer, heeft zeven belangrijke fintech trends…
Binnen het bedrijfsleven is Apple natuurlijk al een bekende naam. Niet alleen door haar iPhones maar ook door hun laptops, pc’s en soepele systemen….