67% van de ondervraagde managers vindt dat finance professionals te veel tijd besteden aan het najagen van bonnetjes

AMSTERDAM, 3 mei 2023 – Na een jaar aanwezigheid op de Nederlandse markt signaleert Payhawk dat finance teams nog veel efficiencywinst kunnen boeken. Chris van Dongen, Commercial Director Payhawk: “In een ideale wereld kan de gegevensstroom rond uitgaven van medewerkers real-time worden beheerd en is er een directe koppeling met banken en ERP- en boekhoudsystemen. Maar we zien dat finance teams hun tijd vaak besteden aan het najagen van bonnetjes en andere tijdrovende administratieve zaken. Bij Payhawk hebben we de belangrijkste uitdagingen voor finance teams van het afgelopen jaar op een rij gezet.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

1. Gebrek aan begrip voor technologie bij topmanagement

Onbegrip of zelfs angst voor nieuwe technologie is begrijpelijk. Het is echter de vraag of het topmanagement zich hierdoor moet laten leiden. De inzet van technologie leidt tot innovatie, kostenbesparingen en meer efficiëntie. Zo blijkt uit het onderzoek dat Payhawk uitvoerde samen met Harvard Business Review Analytic Services. Doordat automatisering veel handmatig werk bespaart en bijvoorbeeld real-time inzicht in bedrijfsuitgaven biedt, voegen finance teams automatisch ook meer waarde toe aan de strategie van het bedrijf.

2. Meer flexibiliteit vereist bij onboarding / offboarding medewerkers

Het snel en veilig onboarden en offboarden van medewerkers is in de praktijk een uitdaging, vooral als de medewerkers verspreid zijn over entiteiten, locaties of landen. Terwijl de organisatie erbij gebaat is dat dit proces vlot en secuur verloopt. Zodat de productiviteit van medewerkers niet wordt belemmerd en er geen kostbare tijd verloren gaat.

3. Focus op korte termijn kosten versus lange termijn waardecreatie

Finance-afdelingen zijn vaak druk bezig met de maandafsluiting, het kloppend maken van de boekhouding voor de btw-aangifte en de jacht op bonnetjes en andere ontbrekende documenten. Dat is begrijpelijk, maar dit gaat ten koste van het analyseren van financiële data en het bieden van ondersteuning aan andere afdelingen bij het behalen van strategische doelen.

Het rapport dat Payhawk opstelde in samenwerking met Harvard Business Review Analytic Services concludeert dat 89% van de ondervraagde leidinggevenden heeft aangegeven dat financiële teams een uniek en waardevol perspectief kunnen bieden op de zakelijke uitdagingen van hun organisatie. 67% van diezelfde managers vond echter dat finance professionals de meeste tijd besteedden aan het najagen van bonnetjes en uitgaven.

Chris van Dongen, Commercial Director Payhawk: “Payhawk biedt de mogelijkheid om de gegevensstroom rond uitgaven van medewerkers real-time te beheren en te automatiseren. Daarbij zijn de koppeling naar banken en ERP- en boekhoudsystemen, zoals Exact Online of Oracle NetSuite, zeer belangrijk. Het ontwikkelteam van Payhawk zorgt ervoor dat deze integraties maximaal aansluiten bij de fundamentele structuur van een professionele financiële administratie.”

Payhawk biedt een betaalkaart in combinatie met financiële software om de zakelijke uitgaven van medewerkers efficiënt te verwerken. Vanuit het kantoor in Amsterdam werkt een divers team dat actief ondersteuning biedt aan de klanten en gebruikers van de Payhawk Visa betaalkaart. Om continu te werken aan de verbetering van de dienstverlening gebruikt het team in Amsterdam een 360-graden feedback systeem om het product continu verder te ontwikkelen op basis van de wensen van gebruikers.

Download het rapport hier.

Over Payhawk:

Payhawk is een digitaal platform dat uitgavenbeheer, betalingen en factuurbeheer in één oplossing combineert en daardoor administratieve teams een one-stop-shop biedt. Het klantenbestand bestaat uit een mix van snelgroeiende bedrijven en multinationals zoals LuxAir, Flink, Vinted, TravelPerk en Dot. Payhawk speelt een leidende rol bij de digitale transformatie van bedrijven zoals A.T.U in Duitsland, waar de Payhawk dienstverlening in meer dan 550 filialen het contant geld heeft vervangen door bedrijfskaarten. De fintech heeft het hoofdkantoor in Londen en werd in 2018 opgericht door Hristo Borisov (CEO) en Boyko Karadzhov (CTO), later kwam Konstantin Dzhengozov (CFO) erbij. Het wordt gesteund door gerenommeerde investeerders zoals Greenoaks, Lightspeed Ventures, QED Investors, Earlybird Digital East en Eleven Ventures.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het is opbeurend en positief om te zien dat steeds meer bedrijven de balans tussen werk en privéleven verbeteren en meer moeite doen om…
Wil je aan de slag met jouw online marketing en ben je benieuwd welke marketingmiddelen geschikt zijn voor jouw…
AMSTERDAM, dinsdag 12 september 2023 – Bedrijven moeten steeds duurzamer zijn en transparanter rapporteren over hun CO2-uitstoot en de inspanningen die…
Als horeca ondernemer sta je constant voor de uitdaging om je restaurant of café zo aantrekkelijk en functioneel mogelijk in te…
Het vak van rijinstructeur is intensief, maar ook een relatief vrij beroep. Om de 50 minuten stapt er weer een nieuwe leerling in je lesauto, van…
Ben je op zoek naar warmte krimpbare producten om kabels te beschermen en te verbinden? Warmte krimpbare producten, zoals krimpkousen, krimpbare…