Er zijn sectoren waar het bijzonder lastig is om aan goed personeel te komen. Zo is er op dit moment een fors tekort aan horecapersoneel en bestaat het personeelstekort in het onderwijs en in de zorg al veel langer.

Nu het steeds lastiger is om goed personeel te vinden, is het van nog meer belang om je eigen personeel te behouden. De kans bestaat dat andere bedrijven en organisaties graag medewerkers van je over willen nemen. Dat wil je natuurlijk en daar is wat aan te doen met de volgende tips.

Vergroot de betrokkenheid

Om te voorkomen dat personeel vertrekt naar een andere werkgever is het belangrijk om je aandacht te richten op het vergroten van de betrokkenheid. Het voordeel daarvan is dat een toename van de betrokkenheid de loyaliteit eveneens vergroot. Een goede en open communicatie is daarbij van belang net als het geven van inspraak aan personeel en het serieus nemen van de inbreng. Ook een collegiale werksfeer draagt bij aan de betrokkenheid van personeel.

Beloon inzet en uit je waardering

Het uiten van waardering is belangrijk om personeel aan boord te houden. Een blijk van waardering is op meerdere manieren vorm te geven. Het welbekende schouderklopje is daar een voorbeeld van, maar ook het tevoorschijn toveren van een taart voor het personeel om een succes te vieren, is een blijk van waardering.

Uiteraard is een blijk van waardering in de vorm van een financiële prikkel ook welkom onder het personeel. Het is verder mogelijk om de waardering te uiten door simpelweg belangstelling te tonen in werkbeleving van medewerkers en te vragen hoe het gaat.

Bied mogelijkheden voor ontwikkeling

Het is voor een groot aantal medewerkers belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen. Als je als bedrijf de optie biedt om medewerkers zich te laten ontwikkelen, zijn zij minder snel geneigd om naar een andere organisatie over te stappen.

Bij ontwikkeling valt er te denken aan het aanbieden van scholingsmogelijkheden en cursussen om hogerop te komen of om kennisverdieping in een bepaald onderwerp te krijgen. Geef medewerkers ook binnen het eigen bedrijf de ruimte om de horizon te verbreden, zoals met de optie van een snuffelstage op een andere afdeling. Daarmee creëer je ook meteen meer betrokkenheid en loyaliteit.

Zorg voor een goed inwerktraject

Er zijn genoeg bedrijven waar nieuwe medewerkers het al snel weer voor gezien houden. Om dat te voorkomen, is het van belang om in een goed inwerktraject te voorzien. Onboarding van medewerkers is succesvol, omdat je daarmee direct al voor verbinding en toewijding zorgt. Bovendien zorgt een gedegen inwerktraject voor betere prestaties.

Laat nieuwe medewerkers dan ook kennismaken met de cultuur en organisatie en zorg voor goede begeleiding. Door vanaf het begin energie te steken in het inwerktraject blijft personeel doorgaans langer aan je bedrijf verbonden. Laat je nieuw personeel alles zelf maar uitzoeken en gooi je de medewerkers in het diepe dan zijn er voor hen wel betere werkgevers te vinden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Indeed
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Als je besluit te starten als ondernemer, dan zal dit doorgaans in eerste instantie zijn als zzp’er. Wanneer je begint, dan zal dit gepaard gaan met…
Wanneer je met een eigen bedrijf begint en van plan bent om veel vanuit huis gaan werken omdat de meeste contacten via internet lopen, dan is het…
Wil je groeien met je bedrijf, dan is marktpenetratie een effectieve manier. Met de marktpenetratie strategie leg je de focus op je bestaande product…