De zomer heeft zojuist hard op de deur gebonsd en dat gaat gepaard met een boel zonnestralen die via het raam naar binnen willen glippen, om ons als humane wezens te verwarmen. Maar als je op kantoor vertoeft en veel werk moet verrichten vanachter je laptop, kunnen die lichtstraaltjes het zicht behoorlijk belemmeren. In dat geval is het fijn als jij als ondernemer de raampartijen in het kantoorpand voorziet van raamdecoratie, zodat je werknemers ongestoord hun werkzaamheden kunnen verrichten.

Voordat je de ramen gaat voorzien van lamellen, gordijnen of jaloezieën, is het goed om je een aantal zaken te realiseren. In dit artikel praten we je bij over een aantal van die raamdecoratie/raambekleding

Huur of koop 

Het eerste wat je bij jezelf te rade moet gaan, is of jouw kantoorpand gehuurd of gekocht is. Vastgoedmakelaars kunnen in sommige gevallen erg streng zijn als het aankomt op het maken van gaten in muren of plafonds en dus kunnen ze je hard afstraffen als je het pand na verloop van tijd zult verlaten. 

Bovendien kan er een prijskaartje hangen aan het aanbrengen van raamdecoratie, die vaak op maat gemaakt wordt. In zo’n geval kan het zonde zijn om het duurste van het duurste materiaal aan te schaffen, want de kans dat je het mee kunt nemen naar het volgende pand is niet zo groot. 

Uitstraling 

Ondanks dat jij als ondernemer degene bent die beslist welke raamdecoratie er komt te hangen op kantoor, dien je je eigen smaak niet te verwarren met die van jouw bedrijf. Ga daarom goed na wat je wilt uitstralen met jouw bedrijf, want je kantoorpand is het visitekaartje van de zaak. Helemaal als jij jouw klanten op kantoor uitnodigt, kan verkeerde raamdecoratie afschrikken. En het laatste wat je wilt, is dat verkeerde keuzes op dit gebied jou omzet kosten. 

Universeel 

Een andere aanbeveling die we je graag zouden willen doen, is het kiezen voor één type raamdecoratie. Ondanks dat raamdecoratie wel degelijk een sierlijke functie bekleedt, is de hoofdreden van aanschaf de praktische kant ervan: de zon tegenhouden. En als jij als baas je ramen laat bekleden met raamdecoratie dat beter de zon tegenhoudt dan dat de lamellen of gordijnen dat doen bij je werknemers, kan dat op weerstand stuiten of onderling geroezemoes. Bekijk op voorhand dus goed hoe jouw eigen wensen zich verhouden tot die van anderen, ga na welke raambekleding het beste past bij jullie situatie en laat in het hele kantoor dezelfde raamdecoratie aanbrengen!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
Als werkgever wil je je medewerkers vaak wat geven aan het einde van het jaar. Gewoon, om ze te bedanken voor alle inzet die zij het afgelopen jaar…
Je salesafdeling is natuurlijk een van de belangrijkste afdelingen binnen jouw organisatie. Deze afdeling zorgt namelijk voor nieuwe opdrachten. De…
Een vloer voor jouw bedrijf is een belangrijk onderdeel van het gebouw. Zonder een goede vloer zal er minder goed gewerkt worden. De vloer moet tegen…