Categorieën

De winter is begonnen. Dat betekent ook dat de wintersport weer voor de deur staat. Vaak is een skireis een dure aangelegenheid. Veel wintersporters sparen daarom speciaal voor de wintervakantie in een apart potje. Maar hoe kan je als ondernemer het best geld opzij zetten voor een vakantie? Wij zetten drie tips op een rijtje.

Maak een spaarplan

Om genoeg geld opzij te zetten voor wintersport, doe je er verstandig aan om een spaarplan te maken. Daarin zet je bijvoorbeeld hoeveel geld je verwacht nodig te hebben en hoeveel tijd je hebt om dit bij elkaar te sparen. Zo kun je berekenen welk bedrag je wekelijks of maandelijks apart moet houden. Uiteraard moet je als zzp’er ook rekening houden met gemiste inkomsten tijdens je vakantie. Dat maakt een duidelijk overzicht van je financiën extra belangrijk.

Probeer eventueel ook de kosten die je maakt te spreiden. Betaal bijvoorbeeld alvast de accommodatie en koop je (ski)materiaal op tijd (in de uitverkoop), zodat je deze uitgaven niet tegelijk met je skipas ter plekke hoeft te doen. Je voorkomt zo dat je een heel groot bedrag in één keer nodig hebt. 

Zet een vast bedrag apart

Wanneer je lang van tevoren begint met sparen, kun je een vast (klein) bedrag automatisch overboeken naar je spaarrekening. Op die manier spaar je bijna ongemerkt jouw spaardoel bij elkaar. Stel je bijvoorbeeld een bedrag in van € 20 per week, dan spaar je zo’n € 1.000 per jaar.

Daarnaast betekent een kortere spaarperiode dat je meer geld per week of maand zult sparen om het doelbedrag bij elkaar te krijgen. Voor ondernemers die juist aan het einde van het jaar de meeste omzet draaien, is dit geen ondenkbaar spaarscenario. 

Heb je meerdere spaardoelen tegelijk? Dan is het handig om verschillende potjes aan te maken binnen je rekening, of meerdere spaarrekeningen naast elkaar te gebruiken. Daarmee hou je makkelijker overzicht op je spaardoelen. Hoe dicht ben je bij je beoogde spaarbedrag? 

Meer inkomsten genereren

Ook als je liever niet bespaart op de kosten zijn er manieren om meer spaargeld over te houden aan het einde van de maand. Het antwoord is: meer inkomsten genereren. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar heb je onlangs je uurtarief nog herzien? 


Misschien sta je wel erg laag geprijsd in de markt en zou je best wat meer kunnen vragen. Houd dus altijd je uurtarief in de gaten en vergelijk je tarief met dat van concurrenten. Wie weet heb je daardoor veel sneller jouw wintervakantie bij elkaar gespaard!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als je blijft groeien met je onderneming, komt er een moment dat je magazijn te klein gaat worden. Je blijft je assortiment uitbreiden en je voorraden…
Nu de winter weer voor de deur staat, en experts verwachten dat het een heel koud seizoen gaat worden, is het weer tijd om je zakelijke auto…
Op je eigen werkplek en in de totale werkomgeving is het van belang dat er goede verlichting aanwezig is. Dit is noodzakelijk om niet alleen efficiënt…