Tech is je ding en je mikt toch op de Duitse markt? Dan mag je niet ontbreken op Duitslanddag in Amersfoort op 11 oktober. Je krijgt de kans om te luisteren naar sprekers en standhouders te bezoeken van Nederlandse bedrijven die op weg zijn om voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt, en van aanbieders van waardevolle lokale adviezen en competenties in Duitsland. Zelden heeft men op één plek toegang tot dergelijke expertise en de kans om u te mengen met andere zakenmensen die dorsten naar informatie over de Duitse markt.

Je kunt kennis opdoen bij experts als BW_i, een voorstander van aspiranten voor de economische grootmacht die de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is; Coolblue, een succesvolle Nederlandse online retailer die zwaar inzet op elektronica en snel is uitgebreid in Duitsland; Careanimations, een digitaal gezondheidsbedrijf gespecialiseerd in betrouwbare, gemakkelijk toegankelijke medische informatie voor patiënten; VDL Bus & Coach, een expert in het bouwen van lichtgewicht, zuinige bussen; en Babboe, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van bakfietsen op batterijen. Dit is slechts een voorbeeld van het talent dat op Duitslanddag aanwezig is, of je nu een doorgewinterde internationale zakenman bent of een jonge ondernemer die boordevol innovatieve ideeën zit en graag zijn mannetje wil staan op de Duitse markt.

Om je een beetje technologische achtergrond te geven, Duitsland is de grootste softwaremarkt in Europa, met bijna 100.000 software- en hardwarebedrijven. Het land is ook koploper op het gebied van innovatie, onder meer dankzij de snelle ontwikkeling van innovatieve technologieën zoals autonoom rijden. En de bloeiende start-up scene van het land loopt voorop in de ontwikkelingen in Europa, met een eclectische mix van hypergroeiende scaleups, kleine creatieve startups en alles daartussenin.

Beleidsmakers begrijpen duidelijk het belang van de sector: In juli keurde de Duitse regering een fonds van 30 miljard euro goed ter ondersteuning van technologiegerichte starters.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

A group of people standing in front of a crowd
Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Een goede sfeer begint bij jezelf natuurlijk. De omgeving speelt wel een rol, om een sfeervolle ruimte in te richten moeten alle elementen op elkaar…
Het is maandagochtend en het kantoorleven is weer begonnen. Je zit elke dag op dezelfde plek en dat voor 40 uur per week. De schoonmaakster heeft het…
Ook voor horecaondernemers is marketing een must. Binnen de marketingmix van restaurants, cafés, hotels en andere horecagelegenheden passen…