ADVERTORIAL

Overigens begint het voorkomen van hoge kosten bij jezelf, door bijvoorbeeld altijd een telefoon- en tablet hoesje te gebruiken. Daarnaast wordt aangeraden uitsluitend een iPhone- of iPad oplader van gerenommeerde merken te gebruiken. Het voorkomt schade aan de elektronica binnen je apparaat. Hoe werkt het verzekeren van een zakelijke telefoon of tablet? In dit artikel lees je er meer over.

Telefoonverzekering afsluiten in eerste maand na aankoop

Voor de meeste toestelverzekeringen geldt dat deze binnen een maand na aankoop van een zakelijk toestel moeten worden afgesloten. Er zijn verschillende providers die samenwerken met externe partijen om zakelijke klanten zo’n toestelverzekering aan te kunnen bieden. De premie van de toestelverzekering is afhankelijk van de waarde van het toestel. Let bij het vergelijken van de verschillende toestelverzekeringen goed op de geboden dekking. Sommige verzekeringen bieden geen dekking bij diefstal, of bieden bijvoorbeeld slechts dekking in Nederland. Daar waar je het toestel ook tijdens een zakenreis in het buitenland wilt laten verzekeren.

Schade verzekerd via zakelijke inboedelverzekering

Het afsluiten van een telefoonverzekering via de provider is niet altijd noodzakelijk. Een deel van de schade aan het toestel valt mogelijk al onder de zakelijke inboedelverzekering die je afgesloten hebt. Het gaat bijvoorbeeld om schade bij diefstal in het pand en schade door brand. Laat je het toestel per ongeluk vallen, dan is de schade die hieruit voorkomt vaak niet verzekerd via de inboedelverzekering. Sinds 2017 hebben verzekeraars de dekking op dit punt gewijzigd. Het werd voor hen een te grote kostenpost. Verzekeraars waar dergelijke schade nog wel onder de inboedelverzekering valt, rekenen vaak standaard een eigen risico van minimaal 50 euro per incident.

Voorkom schade met een telefoon- en tablet hoesje

Zoals reeds genoemd werd, wordt sterk aangeraden altijd een telefoon- of tablet hoesje te gebruiken. Je hebt hierbij keuze uit een backcover en bijvoorbeeld een bookcase. Dat laatste model biedt de beste bescherming aan je telefoon, daar dit hoesje volledig om het toestel heen valt. Ook handig: een bookcase biedt vaak een vakje om visitekaartjes of de zakelijke creditcard mee te nemen naar een congres of beurs. Combineer een hoesje, welke je tegenwoordig eenvoudig online bestelt, met een screenprotector. Alleen een hoesje gebruiken maakt de kans op schade aan het scherm onnodig groot.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Als ondernemer weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel soorten programma’s en software er bestaan om je te helpen bij de ondersteuning van je…
Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het bewaren, maar ook voor het op tijd vernietigen van gegevens. In een personeelsdossier staan veel…
Als ondernemer is het belangrijk om te netwerken. Met goede connecties kun je als ondernemer namelijk meer bereiken. In de eerste plaats is het…