Mkb-ondernemers draaien hun administratie steeds vaker op standaard software uit de cloud. Ook IT-dienstverlener TenICT uit Leusden koos met Exact Online Project Management bewust voor lagere kosten, meer flexibiliteit, optimale schaalbaarheid en standaard processen.

Tien jaar geleden startte TenICT met het detacheren van IT-specialisten. Inmiddels bedient het mkb-bedrijf klanten met zowel kennis, software als hardware. “We hadden de kennis al in huis, dus het was een kleine stap naar end-to-end oplossingen”, aldus business development-directeur Sebastiaan Smit. Er werken inmiddels 125 mensen bij het bedrijf.

Meebewegen

TenICT werkte enige jaren met een zelfbouw-boekhoudpakket. Met oog op groei, continuïteit en beheerbaarheid was dit niet langer wenselijk. “Onze software moest stabiel zijn en snel kunnen meebewegen met de organisatie”, zegt Smit. Een belangrijke vereiste was dat het pakket in de cloud draaide. Uiteindelijk is gekozen voor Exact Online Boekhouden. “We willen naast optimale schaalbaarheid zo min mogelijk interne IT-systemen om zo veel mogelijk aandacht voor onze klanten te hebben.”
Sinds 2013 zet TenICT naast de bestaande activiteiten nadrukkelijker in op project-dienstverlening, waarbij werkzaamheden tegen een al dan niet vooraf afgesproken prijs worden uitgevoerd. Dat vereiste extra ondersteuning door software. Het Exact-boekhoudprogramma, dat bij TenICT al was aangevuld met de module Uren & Facturen, werd uitgebreid met de eveneens cloudgebaseerde Project Management-oplossing van Exact. Daarin zijn urenregistratie, facturatie, boekhouding en geïntegreerd en heeft de ondernemer snel en eenvoudig inzicht in gemaakte uren, omzet, kosten en capaciteit. Smit: “Dat kon met Exact allemaal binnen één oplossing.”

Aanpassen

De software werkt goed, al blijven er altijd organisatie-specifieke wensen en behoeften. Terug naar maatwerk is voor Smit geen optie. “We hebben er destijds bewust voor gekozen om ons als organisatie aan de software aan te passen, in plaats van andersom.” Niettemin ziet hij nog veel mkb-bedrijven werken met ‘moeilijke’ maatwerk-oplossingen. “Zonde van geld, tijd en energie. Standaard cloudsoftware voldoet binnen het mkb al heel snel.

Wil jij ook 24/7 inzicht en controle in jouw projectorganisatie? Bekijk dan ons whitepaper.

Tip! 

Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
Wil je groeien met je bedrijf, dan is marktpenetratie een effectieve manier. Met de marktpenetratie strategie leg je de focus op je bestaande product…
Je bent niet de enige die graag wil dat zijn of haar website op nummer 1 staat in de zoekmachine. En juist daarom is het zo’n lastige opgave! Vrijwel…
Of je nou een nieuwe auto hebt gekocht of al enkele jaren dezelfde vierwieler voor de deur hebt staan: een goede autoverzekering afsluiten is van groot…