Categorieën

Mkb-ondernemers draaien hun administratie steeds vaker op standaard software uit de cloud. Ook IT-dienstverlener TenICT uit Leusden koos met Exact Online Project Management bewust voor lagere kosten, meer flexibiliteit, optimale schaalbaarheid en standaard processen.

Tien jaar geleden startte TenICT met het detacheren van IT-specialisten. Inmiddels bedient het mkb-bedrijf klanten met zowel kennis, software als hardware. “We hadden de kennis al in huis, dus het was een kleine stap naar end-to-end oplossingen”, aldus business development-directeur Sebastiaan Smit. Er werken inmiddels 125 mensen bij het bedrijf.

Meebewegen

TenICT werkte enige jaren met een zelfbouw-boekhoudpakket. Met oog op groei, continuïteit en beheerbaarheid was dit niet langer wenselijk. “Onze software moest stabiel zijn en snel kunnen meebewegen met de organisatie”, zegt Smit. Een belangrijke vereiste was dat het pakket in de cloud draaide. Uiteindelijk is gekozen voor Exact Online Boekhouden. “We willen naast optimale schaalbaarheid zo min mogelijk interne IT-systemen om zo veel mogelijk aandacht voor onze klanten te hebben.”
Sinds 2013 zet TenICT naast de bestaande activiteiten nadrukkelijker in op project-dienstverlening, waarbij werkzaamheden tegen een al dan niet vooraf afgesproken prijs worden uitgevoerd. Dat vereiste extra ondersteuning door software. Het Exact-boekhoudprogramma, dat bij TenICT al was aangevuld met de module Uren & Facturen, werd uitgebreid met de eveneens cloudgebaseerde Project Management-oplossing van Exact. Daarin zijn urenregistratie, facturatie, boekhouding en geïntegreerd en heeft de ondernemer snel en eenvoudig inzicht in gemaakte uren, omzet, kosten en capaciteit. Smit: “Dat kon met Exact allemaal binnen één oplossing.”

Aanpassen

De software werkt goed, al blijven er altijd organisatie-specifieke wensen en behoeften. Terug naar maatwerk is voor Smit geen optie. “We hebben er destijds bewust voor gekozen om ons als organisatie aan de software aan te passen, in plaats van andersom.” Niettemin ziet hij nog veel mkb-bedrijven werken met ‘moeilijke’ maatwerk-oplossingen. “Zonde van geld, tijd en energie. Standaard cloudsoftware voldoet binnen het mkb al heel snel.

Wil jij ook 24/7 inzicht en controle in jouw projectorganisatie? Bekijk dan ons whitepaper.

Tip! 

Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
AMSTERDAM, 22 december 2022 – De internationaal succesvolle fintech Payhawk heeft een vliegende start gemaakt in Nederland. Payhawk biedt…
Je laat de facturen vooruit betalen door een factoringmaatschappij als je je bezig houdt met Factoring. Het voordeel hiervan is dat je het geld sneller…
Tech is je ding en je mikt toch op de Duitse markt? Dan mag je niet ontbreken op Duitslanddag in Amersfoort op 11 oktober. Je krijgt de kans om te…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.