Categorieën

Dat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu en er ook voor zorgen dat je maandelijks een flinke som geld kunt besparen op je energierekening, dat moge duidelijk zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor particulieren, maar logischerwijs ook voor ondernemers. Om je een idee te geven welke voordelen zonnepanelen ook zakelijk gezien allemaal heeft en ook waarom je zou moeten kiezen om ze zakelijk aan te schaffen, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Hiermee kun je als ondernemer ontzettend veel (fiscale) voordelen genieten. Zeker de moeite waard om je even in te verdiepen dus!

Inhoudsopgave

Het belastingvoordeel

Allereerst bespaar je naast het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen niet alleen direct op je maandelijkse lasten, maar heb je ook nog een het voordeel dat de kosten van zowel het materiaal als de installatie volledig kunt opvoeren. Dat betekent dat je naast de BTW die je betaald over de goederen ook nog eens de aanschaf in mindering mag brengen op de uiteindelijk af te dragen belasting over je uiteindelijke winst. Kortom, een win win situatie dus!

Afschrijven

Een ander bijkomend voordeel van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen, is dat je ze gedurende een periode van een aantal jaar ook nog eens mag afschrijven. Dat houdt concreet in, dat je de waarde van je zonnepanelen ieder jaar voor een deel in mindering mag brengen op je winst. Dit zorgt ervoor dat je minder belasting hoeft te betalen, waardoor je per saldo dus beter uit komt. 

Je verdiend ze in no-time terug

Het grote voordeel aan het investeren in zonnepanelen, is dat je ze binnen enkele jaren terugverdiend. Vooral gezien het feit de prijzen per kWh steeds hoger worden, wordt de periode waarin jij je investering terugverdiend alleen maar korter. Vooral als ondernemer is het dus extra aantrekkelijk om je geld van in plaats op je rekening te laten staan, te investeren in zonnepanelen. 

De waarde van je pand stijgt

Niet alleen wanneer je zonnepanelen op het dak van je huis plaatst wordt je huis meer waard. Dit geldt ook voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Dit heeft ermee te maken dat je energiekosten maandelijks flink lager uitvallen. Hierdoor krijg je ook een beter energielabel, waardoor het logisch gezien voor een koper een stuk aantrekkelijker wordt om het pand te willen kopen. Wanneer je daarnaast ook nog eens extra investeert in isolatie en overigens zaken rondom verduurzaming van je pand, kan de prijs flink oplopen.

Je imago

Uiteraard is het niet geheel onbelangrijk dat je als bedrijf iets naar buiten uitstraalt. Veel klanten vinden het namelijk belangrijk dat je iets doet aan duurzaamheid. Door zonnepanelen te plaatsen, doe je niet alleen iets goeds voor je eigen bedrijf en dus portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit laatste is voor veel klanten ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat een potentiële klant uiteindelijk toch besluit om voor jou te kiezen. Uiteraard moet wel het totaal plaatje kloppen en zullen een handje vol panelen op een enorm bedrijfspand niet het verschil gaan maken. Bekijk ook: zonnepanelen kopen als particulier.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het is belangrijk om groen te hebben op kantoor. Echter, worden planten vaak niet goed verzorgd, daardoor hebben ze vaak geen lange levensduur. Wat…
Nu de kerstdagen weer voor de deur staan, vraag je jezelf misschien (weer eens) af: moet ik zakelijke kerstkaarten sturen naar mijn relaties en…
Een (eerste) huis kopen is altijd spannend. Wanneer je zelf niet alle kennis voor het financiële plaatje rondom het afnemen van een hypotheek hebt,…