Categorieën

Workplace Analytics maakt kantoren flexibeler

De werkplek van kantoormedewerkers vormt een actueel onderwerp sinds ‘corona’. En in de huidige ‘war-for-talent’ moeten directie en HR-managers zich afvragen hoe ze hun medewerkers optimaal kunnen faciliteren in hun werkplek-behoeften. Dat lukt het beste door de medewerkers zelf ‘choice and control’ te geven over hoe ze willen werken. En door flexibiliteit op de werkplek. Ook thuis!

In drie stappen

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe geef je iedere individuele medewerker zeggenschap over hoe hij werkt, met wie hij dat doet, wanneer en waar hij werkt? OCS+ ontwikkelde daarvoor, met software van Reworc, een digitaal werkplek- en werkvormonderzoek. “Het begint met een digitaal onderzoek waarbij we iedereen binnen de organisatie betrekken bij de inventarisatie van de behoeften”, zegt Harro Hoencamp, één van de twee oprichters van OCS+. “Daarna maakt een huisvestingsexpert een gedegen analyse van de uitkomsten van het onderzoek. Op basis van deze gegevens creëert een Workplace Consultant vervolgens een optimaal inrichtingsconcept.” Met behulp van Workplace Analytics kan bij iedereen binnen de organisatie worden geïnventariseerd en geanalyseerd wat de werkplek- en werkvormbehoeften zijn. Die brede betrokkenheid zorgt voor optimale engagement. Het onderzoek is volledig anoniem en dus AVG-proof, en kan in 15 minuten worden ingevuld. “Daarmee krijg je breed gedragen, factbased input in plaats van een top-down huisvestingsplan” aldus Hoencamp. 

War-of-talent winnen

“Verandering is een constante” vervolgt Hoencamp. “Mensen zijn in staat zich continu aan te passen aan veranderingen. Van onze werkomgeving mogen we ook verwachten dat die aanpasbaar is aan onze wensen en eisen.” Om dat accuraat en soepel te organiseren, is Workplace Analytics een prima tool waarmee uit een ‘kit of parts’ de juiste werkplekken worden gedefinieerd die passen bij de gewenste werkvormen. Deze gereedschapskist, gevuld met alle gewenste applicaties en settings, is het uitgangspunt voor de interieurarchitect, die daarmee een perfect passend huisvestingsplan op kan stellen. 

“Wij vinden dat goed werkgeverschap betekent dat de mens centraal staat, zodat die altijd en overal het beste uit zichzelf kan halen” aldus Hoencamp.

Dit doe je door medewerkers ‘choice and control’ te geven over hun werkplek. Hiermee creëer je tevreden medewerkers, wat weer resulteert in minder uitval door ziekte en minder verloop. “Sterker nog,” vult Hoencamp aan, “wij kennen voldoende voorbeelden dat een fijne kantooromgeving een aanzuigende werking heeft. En dat is pure winst in de war-for-talent.” 

Over OCS+

Om ervoor te zorgen dat medewerkers altijd en overal het beste in zichzelf naar boven kunnen halen, creëert OCS+ complete werkomgevingen volgens de nieuwste inzichten op het gebied van werkprocessen, producten, techniek en architectuur. Het bedrijf vertaalt wereld­wijde inzichten en kennis naar lokale bedrijfscultu­ren. Doordat men weet wat er op lokaal niveau leeft, kan er optimaal ingespeeld worden op de wensen en behoeften van klanten. Het team bestaat uit 35 professionele medewerkers die eindklanten, architecten en projectbureaus adviseren vanuit het kantoor/showroom in ’s-Hertogenbosch. OCS+ is Platinum Partner van Steelcase. 

Lees hier meer over Workplace Analytics 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het klimaat gaat alle kanten op, van een lekker zonnetje in de ene week tot aan een sneeuwval een week later. Hierdoor is het belangrijk dat we…
We dromen er natuurlijk allemaal van om geld te verdienen zonder er iets voor te doen, zodat we ons lekker met onze hobby’s bezig kunnen houden in…
Nu de kerstdagen weer voor de deur staan, vraag je jezelf misschien (weer eens) af: moet ik zakelijke kerstkaarten sturen naar mijn relaties en…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.