Categorieën

Een van de belangrijkste stukjes blockchain-nieuws van 2020 was de geplande overgang van de ethereum blockchain van proof of work naar proof of stake. het nieuwe systeem werd Ethereum 2.0 genoemd.

Ethereum 2.0, dat verschillende opmerkelijke verbeteringen aan Ethereum brengt, is inmiddels klaar om impact te maken. De belangrijkste verandering is de verschuiving van een proof of work mechanisme naar een proof of stake, waarover je destijds meer kon lezen in het Bitcoin nieuws. Sommige deskundige bronnen noemen dit sinds 2018 een van de belangrijkste ontwikkelingen voor de toekomst van blockchain. Waarom? En wat betekent dat voor bedrijven?

Proof of stake is een alternatief voor het wat meer traditionele proof of work consensusmechanisme. Zelfs degenen die geen kennis van blockchain hebben, hebben waarschijnlijk al eerder van de term ‘mining’ gehoord. Mining verwijst naar het consensusmechanisme van het bewijs van werk en het vermogen van een computer om het werk te doen en de rekencapaciteit te bieden die nodig is om elke blockchain-transactie te voltooien (kopen, verkopen, applicatiegebruik, enz.). Voor Bitcoin worden gebruikers beloond voor het leveren van hun rekenkracht met cryptocurrency, vandaar de term mining voor de Bitcoin koers. Proof of stake kijkt naar de hoeveelheid valuta of “inzet” van een gebruiker in de blockchain om blockchain-transacties te valideren, en beloont vervolgens die gebruiker voor hoeveel ze “inzetten” op de transactie.

Dat Ethereum verhuist naar proof of stake is fantastisch nieuws voor jou als ondernemer als je geïnvesteerd hebt in de toekomst van blockchain-technologie als geheel. Het is momenteel de op één na grootste blockchain na Bitcoin, met meer dan 100.000 ontwikkelaars die werken aan een reeks projecten die geworteld zijn in het Ethereum-ecosysteem. In tegenstelling tot Bitcoin, dat meer een digitaal bezit is, is Ethereum gebouwd als een laag om gedecentraliseerde applicaties te creëren. Proof of stake introduceert schaalbaarheid van de Ethereum-blockchain, wat ook voor bedrijven erg fijn en handig kan blijken. 

Voor het geval het nog niet duidelijk was, experts zijn erg enthousiast over deze verandering omtrent crypto staking en de andere functies die in Ethereum 2.0 zijn geïntroduceerd. Tijdens spreekbeurten op afstand in de afgelopen weken hebben ze deze verandering beschreven als de wereld die gaat van het hebben van een creditcard die ze alleen in een of twee winkels kunnen gebruiken en ze moeten wachten tot de transactie voltooid is tot ze onmiddellijk gebruikt konden worden in elke winkel. 

De belangstelling voor blockchain neemt toe naarmate we herstellen van de recessie veroorzaakt door Covid-19, en de veranderingen die zijn aangebracht in Ethereum 2.0 maken je bedrijf niet alleen theoretisch concurrerend met niet-blockchain-concurrenten, maar het geeft je waarschijnlijk ook een enorme voorsprong op diezelfde bedrijven. Kortom, blockchain-technologie staat nu veel dichter bij de reguliere acceptatie dan een paar jaar geleden. CEO’s zouden moeten overwegen hoe blockchain hun bedrijf en hun branche kan beïnvloeden, aangezien de belofte die blockchain-technologie inhoudt, veel dichterbij komt om werkelijkheid te worden. Hiervoor moet je bedrijf mogelijk eerst nog wel klaar gemaakt worden voor blockchain. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Ben je een echte keukenprinses of topkok die veel tijd besteedt aan het creëren van de mooiste en lekkerste gerechten, dan moet die keuken een ideaal…
Consumenten geven online gemiddeld 72% meer uit als ze aankopen gespreid kunnen betalen, blijkt uit een recent onderzoek van de Erasmus Universiteit…
Er wordt tegenwoordig ontzettend veel via het internet besteld en met de post verzonden. Hierdoor is het lastig om op te vallen tussen alle pakketjes…