Categorieën

In verschillende situaties kan het aanvragen van bedrijfsfinanciering een interessante optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan de periode kort na de start van je onderneming. Je wilt in deze periode direct bouwen aan een grotere productiecapaciteit, je wilt marketingcampagnes opzetten om je klantenkring uit te breiden, enzovoorts.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Mogelijk heb je onvoldoende startkapitaal om dergelijke stappen volledig zelf te kunnen bekostigen. Ook wanneer je bedrijf al enkele jaren draait, kan bedrijfsfinanciering het overwegen waard zijn. Het helpt je de volgende stap te zetten, zonder je vermogen aan te hoeven spreken. In dit artikel zoomen we in op de verschillende soorten bedrijfsfinanciering die worden aangeboden door banken en online kredietverstrekkers. 

Toelichting op een zakelijke lening voor ondernemers 

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt een zakelijke lening sterk op een persoonlijke lening. Je leent in dit geval een vast bedrag tegen een vaste rente en aflossing. De looptijd van een zakelijke lening is over het algemeen niet langer dan vijf jaar. Je kunt besluiten de lening al op kortere termijn af te lossen, zodat deze niet te lang drukt op de winst van je organisatie. Bij een zakelijke lening keert een kredietverstrekker het bedrag in één keer aan je uit. Je kunt het direct besteden!

Er zijn verschillende partijen in Nederland die deze zakelijke leningen aanbieden. Door een lening bij een online kredietverstrekker aan te vragen, wordt deze vaak sneller aan je uitgekeerd dan bij een bank. Het bureaucratische proces bij banken kan vertragend werken. Die vertraging vermijd je liever als ondernemer. 

Uitleg over een zakelijk krediet 

Een zakelijk krediet is flexibeler dan een zakelijke lening. Je kunt naar eigen inzicht geld opnemen, afhankelijk van het bedrag wat je nodig hebt. Let wel, er geldt logischerwijs een maximum voor het op te nemen bedrag. Daarbij los je maandelijks een vast bedrag af. Om de kosten van een zakelijk krediet te verminderen, kun je besluiten om maandelijks meer af te lossen dan noodzakelijk is. Het extra aflossen op een zakelijk krediet is boetevrij.

Kies je voor een zakelijk krediet bij Floryn, dan groeit de limiet van het op te nemen bedrag mee met de omvang van je organisatie. In de eerste fase heb je minder geld nodig voor je vaste lasten dan wanneer je groter bent. Immers, de kosten zullen toenemen als je organisatie groeit. 

Verschil tussen zakelijke lening en een zakelijk krediet 

Nu je de verschillen kent tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet, is het zaak om te bepalen welk type bedrijfsfinanciering het beste bij jouw situatie past. Wanneer je een eenmalige investering wilt doen, bijvoorbeeld in extra machines voor een grotere productiecapaciteit, is een zakelijke lening de beste optie. Je weet bij een zakelijke lening precies waar je aan toe bent; er geldt een vaste rente, een vast bedrag en een vaste aflossing per maand.

Wil je een bedrijfsfinanciering aanvragen als werkkapitaal? Kies in dat geval voor een zakelijk krediet. Voordeel hiervan is dat je flexibel geld kunt opnemen en aflossen, afhankelijk van de behoefte die je hebt op een bepaald moment. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
In de wervelende wereld van marketing sta je als bedrijf elke dag opnieuw voor uitdagingen die net zo dynamisch zijn als de markt zelf. In deze…
Vaak denken we dat we alles maar zelf moeten kunnen in het leven. We moeten een drempel over om naar de huisarts of de psycholoog te gaan, laat staan…
Ben jij eigen ondernemer en begint jouw onderneming flink te groeien? Gefeliciteerd! Als ondernemer willen we immers allemaal groter worden. Maar…
Als we de afgelopen jaren iets hebben geleerd, is het wel dat de wereld van evenementen voortdurend evolueert. En dit geldt zeker ook voor het…
Als het aankomt op verfklussen binnen- of buitenshuis, wil je natuurlijk verzekerd zijn van een strak en duurzaam…
Als ondernemer ga je regelmatig overeenkomsten aan. Wat doe je als een opdrachtgever na ondertekening een offerte annuleert? Kan dat zomaar en waarmee…