Zakelijke Auto Financiering
Ben je net begonnen met een eigen onderneming? Ben je een aannemer en heb je hiervoor echt een zakelijke auto nodig? Wanneer je net met een onderneming bent gestart kan het zijn dat je weinig budget hebt. De meeste starters kunnen niet direct een zakelijke auto met eigen geld kopen. Heb je wel genoeg eigen geld? Koop de auto dan met eigen geld, zodat je geen geld terug moet betalen en de auto ook echt van jou is. Wanneer dit niet kan moet je kijken naar andere mogelijkheden. In dit artikel leggen we precies uit hoe je een zakelijke auto kunt financieren en wat de mogelijkheden zijn. Lees daarom het artikel grondig door, zodat je uiteindelijk een zakelijke auto in bezit hebt!

Geld lenen voor een auto

Een auto kopen met eigen geld is natuurlijk de goedkoopste manier. Veel mensen willen niet hun hele vermogen in de aanschaf van een auto stoppen. Als ondernemer kan je daarom ook geld lenen voor een auto via het internet. Je wilt natuurlijk de goedkoopste lening en je wilt dat natuurlijk zakelijk lenen voor het voertuig. Mis je vijfduizend euro? Of mis je tienduizend euro? Kijk goed naar de voorwaarden en zorg ervoor dat je het precieze bedrag leent voor het aankopen van de auto. Je kunt op het internet meer informatie vinden over verschillende leen aanbieders. De meeste aanbieders hebben een optie op de website waar je de maximale lening kunt berekenen. Je kunt natuurlijk ook geld lenen bij een autodealer, maar je moet hier in de meeste gevallen wel meer voor betalen.

Let op de andere kosten

Geld lenen kost geld. Dat weet natuurlijk iedereen die geld leent. Een lening is los van een studie lening nooit gratis en je betaalt hierop altijd rente. Het is wel van groot belang dat je goed kijkt naar de kosten die de auto met zich meebrengt. Je betaalt de auto natuurlijk maandelijks terug, maar daarnaast zijn er nog meer kosten. De auto heeft afschrijfkosten en daarnaast betaal je ook de verzekering en de belasting van de auto. Dit zijn allemaal zaken waar je vooraf rekening mee wilt houden.

Financial lease

Veel ondernemers kiezen voor het financial leasen van een zakelijke auto. Je sluit in principe een lening af voor een zakelijke bedrijfsauto, zodat het voertuig direct je eigendom wordt. Het is interessant voor je als ondernemer omdat de auto meteen je eigendom is en dat betekent dat er verschillende fiscale voordelen aan verbonden zitten. Je kunt het voertuig gedurende de looptijd van het leasecontract afschrijven van de belasting. Een ander voordeel is dat de verzekering en de kosten van de belasting in de kosten zijn inbegrepen.

Operational lease

Een andere mogelijkheid is het operational leasen van een zakelijke auto. Je wordt bij operational lease geen eigenaar van het voertuig. Je huurt het voertuig voor een periode die je vooraf met elkaar afspreekt, hiervoor betaal je iedere maand een bedrag. Je kunt operational lease ook wel zien als huren en voor ondernemers die ontzorgd willen worden is dat ideaal.

Gerelateerd lezen:
Verschil privé en zakelijke autoverzekering

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Het liefst regel jij zo snel mogelijk je lening. En online kan dat! Hier hoor je al binnen 15 minuten wat jouw financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Steeds meer ondernemers kiezen voor het werken met portalen, wat goed aansluit op de multi-channel strategie waar veel bedrijven eerder al voor…
Het digitaliseren van personeelsplanning is de beste manier die het management kan doen om hun algehele efficiëntie te verbeteren….
Je laat de facturen vooruit betalen door een factoringmaatschappij als je je bezig houdt met Factoring. Het voordeel hiervan is dat je het geld sneller…