Categorieën

Zowel MKB-ondernemers als ZZP'ers kunnen kiezen voor een zakelijk energiecontract.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Maar waarom zou je als ondernemer energie vergelijken consumentenbond? Hoe bepaal je welk energiecontract het beste bij jou past?  In het volgende artikel geven we antwoord op deze vragen.

Leveringskosten en vastrecht

Bij het vergelijken van zakelijke energie is het belangrijk om goed te kijken naar de leveringskosten voor elektriciteit en gas, en ook naar het vastrecht. Deze kosten maken een groot deel uit van je energierekening en kunnen flink verschillen per energieleverancier.

Cashback-aanbiedingen

Sommige energieleveranciers geven cashback als je een nieuw energiecontract afsluit. Dit kan een handige manier zijn om te besparen op je energierekening. Let wel goed op de voorwaarden van deze aanbieding energie en vergelijk ze met andere aanbiedingen.

Netbeheerkosten en energiebelasting

Hoewel je geen invloed hebt op de netbeheerkosten en energiebelasting, omdat deze vaststaan en bij elke leverancier hetzelfde zijn, is het toch goed om hierover geïnformeerd te zijn. Wanneer je zakelijke energie vergelijkt, kun je je het beste focussen op de leveringskosten en het vastrecht.

Gebruik van een online vergelijker

Het is het handigst om zakelijke energie te vergelijken via een online zakelijke energievergelijker. Op deze platforms vind je de scherpste tarieven van energieleveranciers en krijg je snel een duidelijk overzicht van de beste aanbiedingen. Dit maakt het vergelijken en kiezen een stuk makkelijker en transparanter.

Hoe werkt de vergelijking?

Je vult eerst wat gegevens in, zoals de postcode en het huisnummer van je bedrijf, je huidige energieleverancier en het jaarlijkse gas- en stroomverbruik van je bedrijf. Als je niet precies weet hoeveel je verbruikt, kun je op de vergelijkingssite ook een schatting van het gemiddelde verbruik gebruiken.

Voorkeuren instellen

Na het vergelijken krijg je een overzicht van de beste aanbiedingen voor jouw bedrijf. Daarna kun je jouw voorkeuren aangeven, zoals kiezen voor het goedkoopste energiecontract of een specifieke contractduur.

Details bekijken

Bij elk aanbod van een zakelijke energieleverancier kun je de details inzien, zoals het energietarief per kWh en per kubieke meter, de netbeheerkosten, de energiebelasting en het stroometiket. Dit geeft je een compleet beeld van wat elk energiecontract biedt, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Contract afsluiten

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor een zakelijk energiecontract, kun je dit direct via de website aanvragen. Voor MKB en ZZP’ers zegt de nieuwe energieleverancier de oude contracten op, maar als je een grootzakelijke klant bent, moet je zelf je contract opzeggen.

Stilzwijgende verlenging voorkomen

Let goed op dat je zakelijke energiecontract niet zonder jouw medeweten verlengd wordt tegen hogere tarieven. Zorg ervoor dat je vóór de einddatum van je huidige contract een nieuw contract afsluit. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een contractwekker gebruiken, die sommige energievergelijkingswebsites aanbieden.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Een effectief voorraadbeheer is cruciaal voor het succes van een onderneming. Een goed georganiseerd voorraadsysteem zorgt voor meer operationele…
Het kan een hele uitdaging zijn om openstaande rekeningen te beheren en verschuldigde betalingen te innen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig moderne…
Wanneer je lekker in je eentje op kantoor zit, dan hoef je je geen zorgen te maken om wat een ander prettig vindt qua warmte. Zet jij in de zomer de…
Vandaag de dag is het steeds belangrijker om online een sterke aanwezigheid te hebben. Denk aan het hebben van een professionele website, een actieve…
Regelmatig spreken we ondernemers die stellig beweren dat een arbodienst niet verplicht is. Dat hebben ze gelezen op een of andere website of gehoord…
In een steeds complexer wordende wereldmarkt wordt het waarborgen van de financiële stabiliteit van uw bedrijf steeds uitdagender. Om deze uitdagingen…