Drukwerk is populair! Wist je bijvoorbeeld dat er op de hele wereld gemiddeld per dag meer dan 20 miljoen visitekaartjes worden gedrukt? Ook bij de gemiddelde drukkerij in Amsterdam gaan er iedere dag duizenden velletjes papier door de printers. Maar hoe blijven drukkerijen ondanks hun grootverbruik zo milieuvriendelijk als mogelijk is?

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Waarom drukwerk nog steeds super populair is

In de jaren 90 deed men meermaals de voorspelling dat drukwerk in de toekomst zou verdwijnen. Dat kwam door de komst van smartphones en computers, waardoor de vraag naar traditioneel drukwerk vrij plotseling stagneerde. Toch zijn anno 2022 geprinte uitingen nog niet uit ons straatbeeld weg te denken en draait een drukkerij in Amsterdam nog altijd overuren.

De vraag naar campagnes, nieuws en informatie geprint op traditionele manier wordt steeds populairder. Uit onderzoek blijkt dat men nieuws en informatie als betrouwbaarder beschouwd dan wanneer dit online wordt waargenomen. Daarnaast heeft drukwerk een behoorlijke innovatieslag gemaakt, waardoor er beter aan de vraag vanuit de industrie kan worden voldaan: gepersonaliseerde prints, kleine oplages en snelle levering. En dat allemaal op steeds duurzamere wijze.

Een duurzame drukkerij in Amsterdam

Drukkerijen gaan steeds duurzamer te werk. Gemiddeld gebruiken we per persoon gemiddeld 120.000 kilo papier per jaar. Dat aantal ligt voor een drukkerij in Amsterdam natuurlijk vele malen hoger. Vaak denkt men dat drukkerijen daardoor een grootverbruiker van papier zijn, maar niets is minder waar! Het papier dat we in Europa kennen is doorgaans gemaakt van gerecycled papier en van vezels die vrij komen bij het verwerken van hout. Papier wordt in ons land apart ingezameld en is meermaals te recyclen en dat is maar goed ook: bij de productie van nieuw papier ligt de CO2-uitstoot per eenheid tot wel 30% hoger dan bij het recyclingproces van gerecycled papier. Uiteindelijk komt dat neer op duizenden kilo’s aan CO2-uitstoot die per jaar wordt bespaard.

Daarnaast wordt veel gefocust op het reduceren van watergebruik. Minder water betekent niet alleen dat er wordt bespaard op kostbaar water, maar ook dat er behoorlijk wat energie bespaard kan worden: de droogtijd is dan immers korter.

Ook de inkt is verbeterd

Waar inkt vroeger een aparte geur had, worden de chemicaliën die deze geur veroorzaakten tegenwoordig al niet meer gebruikt. Het meeste inkt dat voor drukwerk wordt gebruikt is gemaakt op waterbasis. Dit maakt het makkelijker om gedurende het recyclingproces de inkt te scheiden van het papier en in sommige gevallen is dit dé oplossing om tot natuurlijk oplosbare producten te komen. Een bijkomend voordeel: met deze inkt kunnen, dankzij de snelle technologische ontwikkelingen, scherpere resoluties gerealiseerd worden. Je drukwerk heeft er dus ook profijt van!

Ga ook groen met jouw organisatie: kies voor een ecologische drukkerij in Amsterdam!

Of het nu gaat om briefpapier, etiketten, visitekaartjes of koffiebekers: kies voor de meest milieuvriendelijke manier om je drukwerk te realiseren! Bij duurzaam printen is vaak meer mogelijk dan je een eerste instantie denkt. Je kunt ervoor kiezen om papier te gebruiken met een bepaalde certificatie, maar vaak kun je ook kiezen voor 100% gerecycled papier. Tegenwoordig zijn er zelfs drukkerijen die plasticvrij, of geheel composteerbaar drukwerk aanbieden. Dus, ben je binnenkort van plan om drukwerk te bestellen? Overweeg dan eens te informeren naar de mogelijkheden bij een duurzame drukkerij in Amsterdam!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als je een eigen bedrijf hebt, kan het lonen om je zo goed mogelijk in te dekken tegen eigen (of door medewerkers gemaakte) fouten. Je zit namelijk…
Dat je als ondernemer zelf je pensioen moet opbouwen is bekend. En dat dit pensioen best wel onzeker kan zijn, is dat eveneens. De beleggingen kunnen…
Wat is een luxe auto? Als we de strikte, conservatieve definitie zouden volgen, zou het iets zijn in de trant van een gigantisch, opvallend en toch…
In de hedendaagse markt vormen cadeaukaart systemen een brug tussen de traditionele en digitale retail ervaring, waardoor bedrijven een flexibel…
In Nederland neemt de concurrentie tussen verschillende bedrijven langzamerhand steeds meer toe. Daardoor is het belangrijk om aan verschillende…
Ben je op zoek naar een nieuwe en vooral ook duurzame vloer voor je bedrijfspand, dan zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen….