Categorieën

Veel ondernemers doen wel eens aankopen voor hun bedrijf in het buitenland. Het hebben van een zakelijke creditcard is dan handig, omdat het je buitenlandse aankopen beschermt tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Je bedrijfsaankopen goed verzekerd met een aankoopverzekering

Aankopen die je met een zakelijke creditcard doet, zijn verzekerd via een aankoopverzekering. Bij de meeste creditcardmaatschappijen is de dekkingstermijn van deze aankoopverzekering 90 of 180 dagen. Binnen deze termijn zijn je aankopen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. 

Kopen met aflevergarantie 

Het kan gebeuren dat je spullen niet of beschadigd aankomen of dat de leverancier zijn afspraken niet nakomt. Het risico hierop is vooral groot bij producten die je in het buitenland koopt. Deze producten moeten een grotere afstand afleggen, waardoor de kans groter is dat ze beschadigd of verloren raken. 

Het is soms moeilijk of niet mogelijk om leveranciers in het buitenland te bereiken, waardoor jij je producten niet geleverd krijgt. Als dit je overkomt kun je aan de bel trekken bij je creditcardmaatschappij en krijg je je geld terug. Aan een zakelijke creditcard is namelijk meestal een aflevergarantie gekoppeld voor de spullen die je koopt.

Meerdere zakelijke creditcards gekoppeld aan dezelfde bedrijfsrekening

Als je samen met anderen een bedrijf runt of personeel in dienst hebt, kun je hen een zakelijke creditcard geven die is gekoppeld aan de betaalrekening van je bedrijf. Je kunt per kaart een limiet instellen en alle transacties komen op één transactieoverzicht van de kaarthouder te staan. Zo kun je alle bedrijfstransacties goed in de gaten houden. 

Vergoeding kosten bij ongeoorloofd gebruik 

Meerdere medewerkers een zakelijke creditcard van het bedrijf laten gebruiken kan soms leiden tot ongeoorloofd gebruik. Als een medewerker de zakelijke creditcard heeft gebruikt voor privé-aankopen  en het je niet lukt om het bedrag terug te vorderen, kun je de creditcardmaatschappij inschakelen voor een vergoeding van de kosten. 

Al je btw-betalingen overzichtelijk op een rij 

Over aankopen die je doet binnen de EU, betaal je btw. Afhankelijk van het land, kan het te betalen btw-bedrag behoorlijk oplopen. Gelukkig kun je de btw die je over deze zakelijke aankopen betaalt aftrekken van je omzetbelasting. Buiten de EU moet je de btw aangeven bij het desbetreffende land. Op het betaaloverzicht van je zakelijke creditcard wordt de btw apart vermeld. Zo weet je dus precies hoeveel btw je hebt betaald en kun je het makkelijk en snel terugvragen. 

Je zakelijke creditcard wordt overal geaccepteerd

Bij betalingen in het buitenland is een zakelijke creditcard vrijwel onmisbaar. Sterker nog, in veel landen geldt het als het enige geaccepteerde betaalmiddel. Ook bij veel internationale aanbieders van softwarepakketten, zoals ERP of CRM-systemen, is het verplicht om zo’n creditcard te gebruiken voor het afsluiten van een abonnement. 

Een zakelijke creditcard is dus vaak onmisbaar voor ondernemers. Dankzij de aankoopverzekering en aflevergarantie van de creditcardmaatschappij, weet je zeker dat je bij schade of andere problemen met geleverde producten je geld terugkrijgt en kun je veilig zakelijke aankopen doen in het buitenland. 

weet je zeker dat je je producten altijd in goede staat ontvangt en kun je veilig zakelijke aankopen doen in het buitenland. 

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Je hebt als zzp’er behoefte aan een auto van de zaak, om comfortabel en snel naar kantoor en klanten te kunnen komen. Tegelijkertijd gebruik het…
De kans is groot dat je al wel weet dat een gietvloer voor kantoor daadwerkelijk prachtig is. Daarnaast is zo’n vloer ook nog eens extreem…
Het belang van een sterke huisstijl wordt vaak onderschat. Veel bedrijven besteden veel tijd en geld aan het ontwerpen van een logo en het kiezen van…
Wil je de voorraad van je bedrijf uitbreiden? Of wil je (online) uitbreiden? Dan moet je investeren. Dit kan uiteraard alleen als je voldoende kapitaal…
In een steeds meer verbonden wereld zijn internationale zakenreizen een cruciaal onderdeel geworden van de wereldwijde handel en samenwerking. Canada,…
Een printer is nog altijd heel belangrijk op kantoor, samen met je telefoon vormt deze namelijk de ruggengraat van je bedrijf. Maar het is niet…