Categorieën

Veel ondernemers doen wel eens aankopen voor hun bedrijf in het buitenland. Het hebben van een zakelijke creditcard is dan handig, omdat het je buitenlandse aankopen beschermt tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Je bedrijfsaankopen goed verzekerd met een aankoopverzekering

Aankopen die je met een zakelijke creditcard doet, zijn verzekerd via een aankoopverzekering. Bij de meeste creditcardmaatschappijen is de dekkingstermijn van deze aankoopverzekering 90 of 180 dagen. Binnen deze termijn zijn je aankopen verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. 

Kopen met aflevergarantie 

Het kan gebeuren dat je spullen niet of beschadigd aankomen of dat de leverancier zijn afspraken niet nakomt. Het risico hierop is vooral groot bij producten die je in het buitenland koopt. Deze producten moeten een grotere afstand afleggen, waardoor de kans groter is dat ze beschadigd of verloren raken. 

Het is soms moeilijk of niet mogelijk om leveranciers in het buitenland te bereiken, waardoor jij je producten niet geleverd krijgt. Als dit je overkomt kun je aan de bel trekken bij je creditcardmaatschappij en krijg je je geld terug. Aan een zakelijke creditcard is namelijk meestal een aflevergarantie gekoppeld voor de spullen die je koopt.

Meerdere zakelijke creditcards gekoppeld aan dezelfde bedrijfsrekening

Als je samen met anderen een bedrijf runt of personeel in dienst hebt, kun je hen een zakelijke creditcard geven die is gekoppeld aan de betaalrekening van je bedrijf. Je kunt per kaart een limiet instellen en alle transacties komen op één transactieoverzicht van de kaarthouder te staan. Zo kun je alle bedrijfstransacties goed in de gaten houden. 

Vergoeding kosten bij ongeoorloofd gebruik 

Meerdere medewerkers een zakelijke creditcard van het bedrijf laten gebruiken kan soms leiden tot ongeoorloofd gebruik. Als een medewerker de zakelijke creditcard heeft gebruikt voor privé-aankopen  en het je niet lukt om het bedrag terug te vorderen, kun je de creditcardmaatschappij inschakelen voor een vergoeding van de kosten. 

Al je btw-betalingen overzichtelijk op een rij 

Over aankopen die je doet binnen de EU, betaal je btw. Afhankelijk van het land, kan het te betalen btw-bedrag behoorlijk oplopen. Gelukkig kun je de btw die je over deze zakelijke aankopen betaalt aftrekken van je omzetbelasting. Buiten de EU moet je de btw aangeven bij het desbetreffende land. Op het betaaloverzicht van je zakelijke creditcard wordt de btw apart vermeld. Zo weet je dus precies hoeveel btw je hebt betaald en kun je het makkelijk en snel terugvragen. 

Je zakelijke creditcard wordt overal geaccepteerd

Bij betalingen in het buitenland is een zakelijke creditcard vrijwel onmisbaar. Sterker nog, in veel landen geldt het als het enige geaccepteerde betaalmiddel. Ook bij veel internationale aanbieders van softwarepakketten, zoals ERP of CRM-systemen, is het verplicht om zo’n creditcard te gebruiken voor het afsluiten van een abonnement. 

Een zakelijke creditcard is dus vaak onmisbaar voor ondernemers. Dankzij de aankoopverzekering en aflevergarantie van de creditcardmaatschappij, weet je zeker dat je bij schade of andere problemen met geleverde producten je geld terugkrijgt en kun je veilig zakelijke aankopen doen in het buitenland. 

weet je zeker dat je je producten altijd in goede staat ontvangt en kun je veilig zakelijke aankopen doen in het buitenland. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Dat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu en er ook voor zorgen dat je maandelijks een flinke som geld kunt besparen op je energierekening, dat…
Waarschijnlijk heb je wel eens van payroll, payrollen of payrolling gehoord. Weet je niet goed wat payroll is en waarom je voor payrollen zou kiezen?…
In sommige situaties kan het vinden van de juiste bedrijfsdeur best lastig zijn. Als het pand een schuin dak, een kraanbaan of een afzuiginstallatie…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.