Personeel stella-De Zaak.png
25 aug 2020

Een lease e-bike in 2020: nieuwe regeling

Voldoende beweging bevordert de productiviteit van werknemers. Steeds meer werkgevers zijn van dit gegeven op de hoogte en stimuleren dit op de werkvloer. Ook het kabinet erkent dit feit en draagt haar steentje bij, door beweging op de werkvloer onder werkgevers te stimuleren. Een goed voorbeeld van dit nieuwe beleid is de verandering van de wet en regelgeving omtrent de fiets van de zaak. Sinds 1 januari 2020 is het voor werkgevers en werknemers namelijk stukken voordeliger én aantrekkelijker om een fiets van de zaak te rijden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het zakelijk leasen van een e-bike!
Personeel Website de Zaak afbeeldingen (1)1.png
17 aug 2020

Hoe kies je goede koffie voor op het werk?

Koffie is de motor van werkend Nederland, maar dan wel goede koffie. Het belang van goede koffie wordt door veel mensen nog onderschat. Terwijl ieder koffiemoment medewerkers een flinke boost geeft. Koffiedrinkers zijn hierdoor aantoonbaar productiever.
Verlof de zaak buitengewoon verlof huwelijk overlijden.jpg
22 jul 2020

Regels voor buitengewoon verlof

Werknemers hebben in een aantal gevallen recht op betaald verlof, zonder daarvoor vakantiedagen op te moeten nemen. Bijvoorbeeld voor een trouwerij in de familie of een begrafenis. Dit zijn de regels voor buitengewoon verlof.
Personeel training-828726_1920.jpg
8 jul 2020

Uit onderzoek blijkt: sportende werknemers zijn productiever en minder vaak ziek

Onderzoek toont aan dat sportende medewerkers doorgaans productiever zijn en daarbij minder vaak ziek thuis komen te zitten. Niet voor niets wordt gesteld dat sporten gezond voor je is!
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-38.jpg
8 jul 2020

De rol van de werkgever bij mediation

Wanneer er een conflict is op de werkvloer is het van belang dat dit snel wordt opgelost. Een conflict gaat vaak ten koste van de sfeer en productiviteit. Maar hoe los je dit als werkgever op?
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-37.jpg
8 jul 2020

Kiezen voor procederen of mediation?

In geval van conflict op de werkvloer is het van belang dat er snel een oplossing wordt gevonden.
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-35.jpg
8 jul 2020

Mediation & arbeidsconflict

Helaas komen arbeidsconflicten in vrijwel elke (grotere) organisatie voor. Het is niet bevordelijk voor de sfeer en al helemaal niet voor de werkzaamheden. Het liefst wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Maar wat als je het conflict na herhaalde pogingen niet opgelost krijgt? In zo’n geval kan je een conflict uit handen geven, bijvoorbeeld aan een rechter. Er is gelukkig ook nog een tussenoplossing die minder drastisch is.
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-34.jpg
8 jul 2020

Kosten mediation

Het is lastig om hier een goede uitspraak over te doen. Er zijn geen vaste kosten voor een mediation procedure. Vaak verschillen de kosten behoorlijk tussen de verschillende aanbieders van mediation.
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-33.jpg
8 jul 2020

Zakelijke mediation

Waar vaak de beste resultaten voortkomen uit samenwerking blijkt ook dat een goede samenwerking niet altijd even makkelijk is. In veel bedrijven zijn irritaties, wrijvingen en zelfs conflicten de normaalste zaak van de wereld. Zonde natuurlijk, want een goede samenwerking is nu juist zo belangrijk voor het beste resultaat.
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-32.jpg
8 jul 2020

Het mediation traject

Als je een bemiddelingsproces overweegt is het handig als je weet wat je zoal kan verwachten. Kort gezegd houdt mediation in dat alle betrokkenen bij het conflict met elkaar rond de tafel gaan zitten.
Personeel Website de Zaak afbeeldingen-31.jpg
8 jul 2020

Wat is mediation?

Wanneer er een conflict is, is het belangrijk dat de deelnemers van het conflict in gesprek gaan. Door te onderhandelen kan het conflict opgelost worden. Echter, vaak is het niet gemakkelijk om een goed gesprek te houden wanneer er sprake is van onenigheid. Het kan dan helpen om een professionele conflict begeleider in te schakelen.
Personeel Waarom kiezen voor payrolling?
2 jul 2020

Voordelen Payrolling

Minder werkgeversrisico, meer ondernemen ? Minder personeelsadministratie ? Maximaliseer uw flexibiliteit ? Geen risico bij ziekteverzuim. Lees meer.
Getoond 1 tot 12 van 79. Er zijn meerdere pagina's.
Zodra je personeel aanneemt word je ook werkgever. Je beslist wie in dienst komt en krijgt te maken krijgen met verzuim, ziekte en ontslag. Hier vind je praktische artikelen, voorbeelden van contracten en berekenaars op het gebied van salaris, onkostenvergoedingen, ziekte, werknemerspremies, verlof en vakantiedagen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming