Ze dacht dat ze partner zou worden in het bedrijf waarvoor ze werkte, maar dat feestje ging niet door. Marinel van Walsum nam ontslag en begon in 2011 haar eigen werving- en selectiebureau voor hoger opgeleiden binnen de technische branche. Het pand waarin Marinel dagelijks met haar medewerkers zit, is volgens haar erg bijzonder en past ook bij haar onderneming.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Bij Professionals4technology zijn ze niet alleen bezig met de werving en selectie van kandidaten voor hun opdrachtgever. “We doen voor hem ook marketing. Veel bedrijven hebben het niet door, maar dat is echt belangrijk. Het gaat namelijk om de uitstraling van je bedrijf voor potentiële medewerkers: employer branding. Mensen moeten er graag wíllen werken,” vertelt Marinel. Ook social media zijn onderdeel van die marketingstrategie. “We runnen voor verschillende opdrachtgevers een LinkedIn-, Facebook- en Twitterpagina. Zij willen dat graag omdat ze zien dat we het vanuit ons eigen bedrijf zo goed doen.”

Vooral de voorkant van het pand is opmerkelijk. “Wij noemen het altijd ‘de boeg’, omdat het op de voorkant van een schip lijkt. Toen ik hier voor het eerst kwam, vond ik het niet zo mooi. Maar na een tijdje werd ik er verliefd op en nu vind ik het prachtig. Het gebouw staat voor wie wij zijn als bedrijf: stoer en authentiek. Het staat als een baken naast de snelweg. Dat is handig, want zo zijn we goed zichtbaar voor potentiële opdrachtgevers en kandidaten.”

“De architect, Hans Engelkes, is een bijzondere man en hij is heel trots op dit pand. Hij heeft v gebruik gemaakt van veel verschillende materialen en een mooie constructie. Ik als techniekliefhebber kan dat waarderen. Verder zien we hierin een link met ons werk: onze opdrachtgevers in de techniekbranche werken vaak ook met verschillende soorten materialen.”

“Iedereen die hier werkt heeft wel een link met techniek in de familie. Ook moet je een gezonde interesse hebben voor deze branche en graag naar Discovery kijken.”

“Ons moodboard. Aangezien we hier met bijna alleen maar vrouwen werken, dient dit als onze uitlaatklep. We hangen hier zowel persoonlijke als zakelijke dingen op. Ik ben bijvoorbeeld genomineerd voor Zakenvrouw van het jaar 2014, waarvan de foto hier hangt. Ook onze communicatiekalender is belangrijk; zo houden we namelijk bij wanneer we belangrijke dingen communiceren via social media.”

“Dit is ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer. Niet alleen was Johannes Vermeer een Delftenaar en is hij een van de bekendste schilders ter wereld, ook is dit een van zijn beroemdste schilderijen. Ze hangt hier om verschillende redenen. Ten eerste is ze een vrouw en wij werken hier met vrouwen. Verder is de naam toepasselijk, omdat dit pand ook wel het Pareltje van Delft wordt genoemd.”

“We hebben de eerste drie jaar in Barendrecht gezeten. Sinds januari 2015 werken we vanuit dit pand in Delft. Ik hou van karakteristieke en in het oog springende panden.” 

Beluister ook het radio-interview met Marinel:

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Bij De Zaak geloven we dat ondernemers de vrijheid moeten hebben om hun ondernemersdromen waar te maken. Ondernemers geven smaak aan de wereld en…
Vrouwen krijgen in Nederland voor hetzelfde soort werk 13 procent minder betaald dan mannen. Om die loonkloof te dichten, tekende de Europese Unie in…
Bij De Zaak geloven we dat ondernemers de vrijheid moeten hebben om hun ondernemersdromen waar te maken. Ondernemers geven smaak aan de wereld en…
Goed personeel ligt niet voor het oprapen. Toch laten veel bedrijven AOW’ers bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd direct afvloeien. Dat…
Na het succesvol doorlopen van de sollicitatiegesprekken is dit het moment waarop je afspraken maakt over de voorwaarden waaronder iemand gaat werken….
Op zoek naar personeel? In deze krappe arbeidsmarkt moet je jezelf goed voorbereiden en verschillende methodes gebruiken. Denk aan het werven van…