Pioniers Jaap Haartsen.JPG
20 okt 2020

"Mijn vrouw noemt bluetooth ons vierde kind"

De technologie is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar bluetooth bestaat pas sinds 1999. Wat maar weinig mensen weten, is dat een Nederlandse uitvinder aan de wieg stond van de draadloze verbinding die uitgroeide tot de wereldstandaard.
Pioniers Hoofdfoto Kees Schouhamer Immink.JPG
3 sep 2020

'Het draaide meer om de wedstrijd die ik meemaakte’

In 1982 werd de cd geïntroduceerd in Japan. Een halfjaar later volgde ook de rest van de wereld. Het zou een revolutie betekenen in de manier waarop we muziek beleven. De uitvinding van de cd was het gevolg van een samenwerking tussen Philips en Sony. Eén van de hoofdrolspelers aan de Eindhovense kant is de nu 73-jarige Kees Schouhamer Immink
Pioniers Hoofdfoto.jpg
8 jun 2020

"Ik heb een fantastisch leven. Echt awesome!"

Frank Crébas (44) vergaarde een fortuin met de aankoop, het volwassen maken en de verkoop van Marktplaats.nl. Waar zijn vader Bob dankzij zijn idealistische visie wel raad wist met de winst van pakweg 80 miljoen euro, was de weg van pikeur tot multimiljonair voor Frank een niet altijd even makkelijke weg. Tot hij een jaar of drie geleden inzag waar zijn leven écht om draait.
Pioniers Hans Ober De Zaak.jpg
25 mrt 2020

"Ik ben er alleen maar om onrust te stoken"

Een maximale verkoopprijs van 120% van de oorspronkelijke ticketprijs, en kopers en verkopers die elkaar via een koppeling met Facebook weten te vinden. Dat waren de belangrijkste criteria waarmee de website TicketSwap.com zich zou onderscheiden van de rest. Dit bedacht oprichter en CEO Hans Ober (31) in de zomer van 2012. Inmiddels is het hét platform geworden waar mensen tickets aanbieden en kopen.
Pioniers Martijn definitief3.JPG
24 jan 2020

"Ik ga wel hard, maar ik heb nooit haast"

Martijn Aslander (47) is ondernemer, innovator, spreker en stand-up filosoof. De titel ‘ondernemer’ draagt hij niet omdat hij iets heeft uitgevonden of een bedrijf heeft opgezet, maar omdat hij één van de meest ondernemende personen van Nederland is.
Pioniers DSC_0086.JPG
29 okt 2019

"Failliet gaan: Ik kan het iedereen aanraden"

Duncan Stutterheim (48) richtte in 1992 ID&T op en veroverde de wereld met feesten als Thunderdome en Sensation. Toen hij ID&T zes jaar geleden verkocht, lastte hij een periode van twee jaar rust in. Het roer ging daarna radicaal om.
Pioniers 20190905-DSC_0711 (1).jpg
2 okt 2019

"Nu ben ik gewoon mezelf"

Na een succesvolle carrière in de televisiewereld richtte Maria Westerbos (58) in 2011 de Plastic Soup Foundation op. In gesprek met Maria, een visionair die alles overboord gooide om haar droom van een betere wereld te verwezenlijken.
Pioniers Ali Niknam De Zaak.jpg
26 aug 2019

"Voor mij zijn grenzen non-existent"

Ali Niknam is een ondernemer die de wereld wil veranderen. Dat probeert hij nu met Bunq: een bank die breekt met de traditionele bancaire wetten en de klant meer zeggenschap geeft over zijn geld. De Zaak in gesprek met Ali, een innovator voor wie uniformiteit onuitstaanbaar is.
‘In de serie ‘Pioniers’ belicht De Zaak personen die baanbrekend werk hebben verricht omdat ze vinden dat de wereld daardoor beter wordt. Mensen die tegen de stroom in roeien omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat hun visie de juiste is. Mensen die out-of-the-box denken én doen. Wat maakt de ware pionier tot wie hij/zij is en waarom lukt het hun wél om hun droom te verwezenlijken en de wereld te veranderen?’

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming