Auto Audi e-tron05.jpg
23 apr 2018

Elektrisch laden 'als de bliksem'

Het is een duidelijk gevalletje van ‘Elon Musk bashen’. Audi onthulde zijn nieuwe e-tron SUV namelijk in het immense Siemens hoogspanningslaboratorium in Berlijn. Rob was erbij.
Auto LEAF_35.jpg
10 jan 2018

De E-auto als verdienmodel

De elektrische auto werd – laten we eerlijk zijn – tot nu toe vooral gezien als een fiscaal stuk gereedschap op wielen. Sinds plug-in hybrides hun voordeel voor de zakelijke rijder kwijt zijn, worden ze nog slechts in homeopathische aantallen verkocht. Alleen volledig elektrische automodellen blijven om voor de hand liggende reden in zwang.
Handige zaken de-zaak-online-1-marketing-en-verkoop-nissan-leaf-hero.jpg
28 jul 2016

Whitepaper Elektrische auto

Plug-in hybrides vallen in 2017 door nieuwe autobelastingen van de meeste shopping lijsten. Tegelijkertijd wordt de elektrische auto – als enige – met langdurige fiscale voordelen naar voren geschoven. De Tweede Kamer wil zelfs dat er rond 2025 alleen nog maar emissievrije voertuigen worden verkocht. In de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar, maar het geeft aan dat je de elektrische auto serieus moet nemen. Dat kan ook steeds beter, want na de helaas ook vrij kostbare Tesla beginnen ook betaalbare ‘volumemodellen’ een steeds bruikbaarder range te krijgen.
Praktisch de-zaak-autotest-mercedes-e220d_MG_5074.jpg
6 jun 2016

"Belangrijkste veiligheidstechniek zit achter het stuur”

De auto krijgt steeds geavanceerder veiligheidssnufjes mee. Hij herkent verkeersborden, stuurt zelf subtiel terug naar de rijbaan, houdt volautomatisch afstand tot de voorligger, trapt als dat nodig is flink op de rem en reageert als een volleerd rallyrijder op een slip. Eigenlijk is er nog maar één echt probleem: de bestuurder.
Praktisch de-zaak-2016-ts02-auto-van-de-zaak-youngtimers-bmw-fiets-5.jpg
3 jun 2016

Een mountainbike op testosteron

Ook in 2016 zullen nieuwe businessclass-modellen over elkaar heen tuimelen in hun gevecht om de gunst van de rijders. Noteer maar vast de autoshows: Brussel en Detroit – midden januari – en voor de fijnproevers de Salon de l'Automobile in Genève – begin maart. Onlangs werd tijdens de Tokyo Motor Show en EICMA Milaan de toon al gezet: de mobiliteit verandert. En snel.
Praktisch de zaak auto trend vrouw private lease auto.jpg
3 jun 2016

Het James Dean-effect van de Mitsubishi Outlander PHEV

In een reportage voor de Nederlandse editie van Top Gear-magazine heb ik de lancering van de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV vergeleken met het leven van James Dean. Kort en heftig. Want na de jaarwisseling zal het niet echt meer stormlopen, schat ik zo.
Praktisch de zaak auto cabrio rijden man.jpg
25 mrt 2016

Cabrio en onderhoud - tips van specialisten

Cabriorijden is bezig aan een heuse comeback. Ook voor zakelijk gebruik komen steeds meer nieuwe automodellen in beeld. Voor de liefhebbers blijft een 'soft top' je ware. Maar is zo'n kap niet erg kwetsbaar? En hoe onderhoud je zoiets? Specialisten geven advies en tips.
Praktisch de-zaak-auto-pick-up-Nissan-NP300-NAVARA.jpg
9 nov 2015

Nissan NP300 NAVARA: gespierde krachtpatser met terrein-talent

Nieuws voor ondernemers die de lat hoog leggen bij de gebruiksmogelijkheden van hun auto, maar toch ook het comfort van een personenauto zoeken. Een auto die zich er voor leent om in het weekeind misschien een keer surfboards, een crossmotor of quad mee te nemen. De nieuwe Nissan NP300 NAVARA beantwoord aan dat profiel. In ons land zal vooral de ‘kingcab' het goed gaan doen. Dan hebben wij het over de anderhalf cabine versie.
Praktisch de-zaak-auto-nissan-nv200.jpg
9 nov 2015

Back-up bestelwagen: Nissan NV200 Budget editie

Nu we het toch over Nissan hebben, meteen maar een andere tip voor ondernemers met behoefte aan een bestelwagen, maar met een beperkt budget. Overigens ook een goede aanschaf als betaalbare extra bedrijfsauto in drukke tijden.
Auto de zaak auto flexibiliteit europcar.jpg
25 sep 2015

Flexibiliteit in mobiliteit voor ondernemers bij Europcar

Bij Europcar denkt men vaak aan de vakantie en een bijpassende huurauto. Europcar zet naast de particuliere markt hun vloot tevens in voor de zakelijk markt, met maatwerk mogelijkheden om auto's van één dag tot weken, maanden of meer dan een jaar in te zetten.
Praktisch de zaak calculator.jpg
14 sep 2015

Rekenvoorbeelden autobelastingen 2016

Om een idee te hebben van de prijsverhogingen waar ‘we' in januari 2016 mee te maken krijgen, hebben we Arval en de importeursorganisatie gevraagd wat rekenvoorbeelden van populaire automodellen voor ons te maken. 
Auto de zaak auto kopen via internetspecialist webshop.jpg
28 aug 2015

Auto verkopen via internetspecialist in opmars

Er is in de media veel te doen over de aanschaf van nieuwe auto's via internet, maar insiders weten dat die aantallen veel kleiner zijn dan men wil doen geloven. De koper wil toch graag zaken doen met een ‘tastbaar' autobedrijf waar hij op kan terugvallen.
Getoond 1 tot 12 van 66. Er zijn meerdere pagina's.
Hoe zit het met het onderhoud van uw auto, reparaties, de verzekering, de apk en het navigatiesysteem? Kiest u in de winter voor andere autobanden?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming