Financiën jaarrekening kamer van koophandel boekhouding.jpg
10 sep 2020

RSIN vervangt fiscaal nummer

Het RSIN is het nummer dat hoort bij een rechtspersoon of samenwerkingsverband, zoals een bv of vof. Het is de vervanger van het vroegere fiscaal nummer. Lees meer over het RSIN.
Rechtsvormen DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
14 mrt 2019

Kies de juiste rechtsvorm voor je bedrijf

De rechtsvorm van een bedrijf is van groot belang. Grofweg zijn er twee rechtsvormen: zonder en met rechtspersoonlijkheid. Welke rechtsvorm past het beste bij jouw (op te richten) bedrijf?
Bedrijfsvoering De Zaak Digitaal Toekomst Mobiel Technologisch .jpg
20 mrt 2015

Vingerscan als prikklok bij steeds meer bedrijven

Steeds meer bedrijven vervangen de ouderwetse prikklok door de vingerscan. Dat concludeert uitzend- en detacheringsbureau Tempo-Team na onderzoek. Het levert ondernemers de nodige voordelen op, zoals een verdere integratie van administratieve processen, verminderde fraudegevoeligheid en minder problemen rond uren, facturen en zoekgeraakte pasjes. Maar kan elke ondernemer nu zomaar aan de slag met zo'n systeem?
Bedrijfsvoering de zaak verkiezingen stemmen potlood rood.jpg
5 mrt 2015

Waarom Provinciale Staten belangrijk zijn voor jou

Op 18 maart kiest Nederland een nieuwe vertegenwoordiging in de Provinciale Staten. Ook al is deze bestuurslaag verantwoordelijk voor de regionale economie, natuur en cultuur, toch spreekt  hij maar weinig mensen tot de verbeelding. Toch is goed provinciaal bestuur belangrijk, ook voor ondernemers.
Rechtsvormen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
30 dec 2014

Gebruikelijk loon en aanmerkelijk belang: veranderingen per 2015

Voor ondernemers die een aanmerkelijk belang in een vennootschap of coöperatie hebben, geldt de gebruikelijkloonregeling. De regeling wordt met ingang van 2015 op een aantal onderdelen gewijzigd.
Rechtsvormen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
4 dec 2014

Oude ambachten - Elian Cycles: de fiets als maatpak

Oude ambachten zijn terug van weggeweest. Talloze ondernemers blazen hun klassieke beroep nieuw leven in en maken eigenzinnige, bijzondere producten. Hoe verdienen ze in hun eigen nichemarkt eigenlijk hun boterham? Vandaag deel 1 in een serie van 'nieuwe oude ambachten': Elian Veltman, eigenaar van Elian Cycles.
Rechtsvormen de zaak belasting belastingdienst.jpg
2 okt 2014

Veel vragen rondom overgang VAR naar BGL

De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) wordt komend jaar vervangen door de nieuwe Beschikking geen loonheffing (BGL). Het invullen van 'de VAR' wordt overgenomen door een online module waarmee je als zelfstandige je arbeidsrelatie bepaalt voor een bepaalde arbeidsopdracht. Niet alleen de zzp'er, maar ook de opdrachtgever wordt zo verantwoordelijkheid voor de beoordeling van de onderlinge arbeidsrelatie.
Rechtsvormen DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
2 apr 2014

Directeur Grootaandeelhouder? Hoe zat dat ook al weer?

Niet iedere ondernemer is ook directeur grootaandeelhouder (dga). En ook het hebben van een eigen bedrijf wil niet zeggen dat je je dga kunt noemen. Sterker nog, er bestaan meedere definities van het begrip. We leggen het uit.
Rechtsvormen balans winst verlies shutterstock_393780373.jpg
13 jan 2014

Aangesloten bij een (ondernemers)vereniging? Controleer de kascommissie

Als ondernemer kunt u op diverse manieren betrokken zijn bij verenigingen, zoals een winkeliers- of ondernemersvereniging. Verenigingen hebben kascommissies om jaarlijks de financiën te controleren. Als een kascommissie die controle niet goed doet, kan dat ook voor u vervelende gevolgen hebben. Wat kunt u doen om te bewerkstelligen dat de kascommissie(s) van uw vereniging(en) goed functioneren?
Rechtsvormen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
15 mrt 2013

Zelfstandig én samenwerken? Vorm een coöperatie

Zelfstandigen werken steeds vaker samen. Een coöperatie kán een handige en transparante rechtsvorm zijn voor zo'n samenwerking. Mits u vooraf goede keuzes en afspraken maakt, bijvoorbeeld over het doel, de werk- en winstverdeling of aansprakelijkheid.
Rechtsvormen de zaak gesprek interview 2.jpg
27 feb 2013

"Hoe kan ik het beste de samenwerking met een zakelijk partner aangaan?"

U wilt nieuwe markten aanboren maar mist daarvoor de mankracht en benodigde kennis. Extra handjes in de vorm van een zakelijk partner kunnen uitkomst bieden. Hoe pakt u dit het beste aan?
Rechtsvormen de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
17 jan 2013

Veranderingen in het enquêterecht per 1 januari 2013

Het enquêterecht bevat regels om geschillen rond de rechtspersoon op te lossen. Hierbij kan worden gedacht aan conflicten van uiteenlopende aard, tussen aandeelhouders onderling of conflicten waarbij het bestuur van de onderneming is betrokken. Na een korte uiteenzetting van de functie en werking van de enquêteprocedure, bespreken wij de meest in het oog springende wijzigingen per 1 januari 2013.
Getoond 1 tot 12 van 49. Er zijn meerdere pagina's.
Start u een eigen bedrijf of wilt u een nieuwe onderneming beginnen? Welke rechtsvorm past daar dan het beste bij? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid voor schade, schulden en vorderingen? Is een eenmanszaak voordeliger of juist een BV? Waarvoor moet u bij de notaris zijn?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming