Samen sterker jippeenmyrthe-8240srgb.jpg
13 jun 2019

Jonge ondernemers in Hollands ambacht

De melkveehouder en molenaar van vandaag vergrijzen rap. Nog even en de kennis van het ambacht verdwijnt. Niet als het aan twee twintigers ligt. "Er moet wel iets gebeuren."
Samen sterker IMG_9779.JPG
13 mei 2019

Techtalent uit Afrika

Wie buiten zijn eigen bubbel kijkt, ziet nieuwe kansen. Een interview met Emmanuel Semutenga (30) en Ernesto Spruyt (43). Met hun sociale ondernemingen KampaBits en Tunga stomen zij jonge Afrikaanse IT’ers klaar voor de mondiale arbeidsmarkt.
Samen sterker 6190a9d7-1a59-4a62-9b3e-05a74507b788.jpeg
9 apr 2019

"Vis en Harderwijk op de kaart zetten"

Ondernemers moeten elkaar en hun stad wat gunnen, vinden een palingroker en chefkok uit Harderwijk. Ze maken zich graag samen hard voor hun stad en zijn visserijverleden.
Samen sterker Samen sterker.jpg
21 mrt 2019

"Weg met die 100 oefencappuccino’s"

Voor de barista’s die honderd oefencappuccino’s willen overslaan, is er nu een melkschuimer die op elk melkkannetje past. Het ontwerp rolde uit een 3d-printer en wordt nu zelfs in Italië verkocht. Over het succes van Lisa en Tjeerd. "Als je een idee hebt, gewoon doen."
Samen sterker Dierenkliniek-4.jpg
1 mrt 2019

Drukker en dierenarts gaan voor duurzaam

Verduurzamen is een sport op zich. Een Amsterdamse dierenarts en drukker, die in elkaar een gelijkgestemde vonden, kunnen daarover meepraten. "Soms moet je jezelf ook iets positiefs aanpraten."
Samen sterker Django.jpg
31 dec 2018

"Ik wilde geen patatzaak overnemen"

Hij maakt in 2019 zijn vliegende start. Django Boer is 54, maar eindelijk ondernemer. Met hulp van Onno en Cornelis van de Opstartfabriek maakt hij zijn ondernemersdroom waar.
Samen sterker DSC00795.JPG
4 dec 2018

Indiaanse hangmatten voor Holland

Vanuit een kleine stoffige loods in een dorp in Ecuador komen de mooiste hangmatten terecht in Nederland. Rafael, Indiaans, weeft. Onno, Nederlands, verkoopt. Een reportage.
Samen sterker Scheepsrestauratie De Zaak 1.jpg
22 okt 2018

"Een monument verziek je niet"

Joram en Niko lassen, klinken en timmeren al ruim vijftien jaar voormalige vrachtschepen, viskotters en sleepboten om tot varende woonschepen. De haastige klant beseft niet altijd hoe ingewikkeld dit is. "In een schip is niets recht, haaks of symmetrisch."
Samen sterker Sam_J0T2300.jpg
27 aug 2018

Drinken en dichten voor een sympathiek publiek

Poëzie, soulfood en cocktailbar Labyrinth biedt een podium aan beginnend talent en brengt een mengelmoes van mensen bij elkaar. “Hier ontmoet je mensen buiten je eigen kringetje.”
Samen sterker Waxcabine.jpg
26 jun 2018

Een hutspot van haardiensten in één salon

De wax angels van Delete en de kappers van Cosmo Hairstyling bieden hun diensten steeds vaker aan in één salon. Dat is handig voor de klant en goed voor de ‘halo’ van beide bedrijven. Een interview met de mannen achter deze strategische coup.
Samen sterker L1000696.jpg
23 apr 2018

Gaat blockchain levens redden?

Op de 13e verdieping van het Haagse WTC vliegen de mensenrechtenschendingen over tafel. Aan een grijs tafeltje zitten een IT’er en een activist naast elkaar. Samen bouwen ze aan een blockchain IT-systeem.
Samen sterker Pockies-88.jpg
22 mrt 2018

Extra onderbroek voor een trouwe klant

Hoe een studentengrap uitgroeide tot een hit. De onderbroeken met zakken van Pockies gaan binnenkort zelfs de grens over. Mede dankzij koeriersbedrijf Cycloon. Over een succesvolle en bijzondere samenwerking.
Getoond 1 tot 12 van 24. Er zijn meerdere pagina's.
Waarom zou je het alleen doen? Via slimme samenwerking is vaak veel meer mogelijk. Lees interviews met ondernemers die het samen doen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming