Samen sterker de vier ondernemers samen, alias de Harderwijkse Smaakmakers
17 sep 2020

“Je móet met elkaar op één lijn zitten”

Toen ‘corona’ kwam, staken vier plaatselijke ondernemers met foodspeciaalzaken de koppen bij elkaar. Als Harderwijkse Smaakmakers stelden ze meerdere keren een smulbox-aanbieding samen: online te bestellen en veilig af te halen. Over het succes van hun samenwerking, het gunnen, aanpakken en bijsturen na elke actie.
Samen sterker Knuffelscherm hoofdfoto.png
16 jun 2020

“Alleen samen konden we dit waarmaken”

Een architect van bureau FARO deelde via LinkedIn een schetsidee om elkaar coronaveilig te kunnen omhelzen. Stas ophangsystemen reageerde meteen met raad en daad. Door te durven vertrouwen maakten ze samen in korte tijd het knuffelscherm werkelijkheid.
Samen sterker 200305_MERCHANDISE_ESSENTIALS_152.jpg
14 apr 2020

"Zij de expertise, ik de connecties in Nederland"

De dancescene, feesten en festivals vormden het decor van hun zakelijke relatie als klant-leverancier in merchandise. Vervolgens zagen de Belgische Steven en Niels kansen om samen met de Nederlandse Niels hard en internationaal te gaan.
Samen sterker Wouter (l) en Sem (r).jpg
17 mrt 2020

Onze vriendschap is de basis

Sem Zijlstra begon al op zijn 17e met ondernemen. Topsport combineert nou eenmaal slecht met een bijbaantje in de supermarkt. Wouter Aijtink was zijn eerste medewerker, al spreekt Sem liever van collega. Inmiddels zijn ze ieder voor 50% eigenaar van Boest.
Samen sterker bij het hakblok 2.jpg
14 feb 2020

Komt een vegan bij de slager

'Puur vlees' staat op de luifel van de Biologische Slagerij Hilversum. Maar hier is meer dan alleen vlees te koop. In samenwerking met Van die Vegans groeit het plantaardige assortiment.
Interview Lawerman Portret.jpg
6 jan 2020

"Ondernemen is een levenshouding"

Hij heeft nog twee werkdagen voor de boeg als Olaf Lawerman (45) ons een inkijkje in zijn leven geeft. Daarna trekt hij de deur van zijn derde onderneming achter zich dicht om voor het eerst in twintig jaar even helemaal vrij te zijn.
Samen sterker Mio-8701.jpg
18 nov 2019

"Liever samenwerken, dan prijsvechten"

De een werkt met eerlijk goud, de ander gaat lasergraveren. Twee Amsterdamse edelsmeden bundelen hun krachten en vinden samen nieuwe klanten.
Samen sterker Merlet Hotel-Peter van Aalst_J0T8276.jpg
4 okt 2019

Een erepodium voor de zeebaars

De moeite die een kleinschalige kustvisser moet doen om een 'fonkelverse' zeebaars uit de Noordzee te vangen, is niet voor niks. “Ik weet dat deze kok er een kunstwerk van maakt.”
Samen sterker jippeenmyrthe-8240srgb.jpg
13 jun 2019

Jonge ondernemers in Hollands ambacht

De melkveehouder en molenaar van vandaag vergrijzen rap. Nog even en de kennis van het ambacht verdwijnt. Niet als het aan twee twintigers ligt. "Er moet wel iets gebeuren."
Samen sterker IMG_9779.JPG
13 mei 2019

Techtalent uit Afrika

Wie buiten zijn eigen bubbel kijkt, ziet nieuwe kansen. Een interview met Emmanuel Semutenga (30) en Ernesto Spruyt (43). Met hun sociale ondernemingen KampaBits en Tunga stomen zij jonge Afrikaanse IT’ers klaar voor de mondiale arbeidsmarkt.
Samen sterker 6190a9d7-1a59-4a62-9b3e-05a74507b788.jpeg
9 apr 2019

"Vis en Harderwijk op de kaart zetten"

Ondernemers moeten elkaar en hun stad wat gunnen, vinden een palingroker en chefkok uit Harderwijk. Ze maken zich graag samen hard voor hun stad en zijn visserijverleden.
Samen sterker Samen sterker.jpg
21 mrt 2019

"Weg met die 100 oefencappuccino’s"

Voor de barista’s die honderd oefencappuccino’s willen overslaan, is er nu een melkschuimer die op elk melkkannetje past. Het ontwerp rolde uit een 3d-printer en wordt nu zelfs in Italië verkocht. Over het succes van Lisa en Tjeerd. "Als je een idee hebt, gewoon doen."
Getoond 1 tot 12 van 32. Er zijn meerdere pagina's.
Waarom zou je het alleen doen? Via slimme samenwerking is vaak veel meer mogelijk. Lees interviews met ondernemers die het samen doen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming