De kleine-ondernemersregeling komt in beeld als u weinig tot geen btw betaalt. In deze serie van 4 afleveringen wordt precies uitgelegd hoe dat werkt.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De kleine-ondernemersregeling

Net met uw bedrijf gestart en u draait nog maar een kleine omzet? Ook dan moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen. Tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. In deze serie van 4 afleveringen wordt precies uitgelegd hoe dat werkt.

Deel 1. Wat is de kleine-ondernemersregeling?

Ook met een kleine omzet moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen – tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. U betaalt dan minder en soms zelfs helemaal geen btw, en in het laatste geval kunt u zelfs ontheffing van de btw-verplichtingen krijgen.

Lees hier welke voorwaarden er zijn:

De kleine-ondernemersregeling (1) – Wat is het? »

Deel 2. Geen btw-administratie nodig

Ligt bij toepassing van de kleine-ondernemersregeling het jaarbedrag dat u aan btw moet betalen, beneden de € 1.345? Dan hoeft u dat niet aan de fiscus over te maken. Bovendien kunt u in dat geval om ontheffing van uw administratieve verplichtingen voor de btw vragen.

Dit komt er bij kijken:

De kleine-ondernemersregeling (2) – Ontheffing van btw-administratie »

Deel 3. Btw-aangifte doen

Maakt u gebruik van de kleine-ondernemersregeling, maar heeft u geen ontheffing van de btw-administratie? Dan moet u gewoon btw-aangifte doen.

Dat gaat als volgt:

De kleine-ondernemersregeling (3) – Btw-aangifte doen »

Deel 4. Bijzondere situaties

Ook met een kleine omzet moet u btw betalen en aan administratieve verplichtingen voldoen – tenzij u gebruik maakt van de kleine-ondernemersregeling. Er zijn echter situaties waarin specifieke regels gelden.

De kleine-ondernemersregeling (4) – Bijzondere situaties »

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Zo bereken je de bijtelling van je zakelijke auto Bijna iedereen zal ongetwijfeld wel eens van bijtelling hebben gehoord. Het is verstandig om je eens…
De dividendbelasting is aangepast. Het kabinet heeft voor dit ‘box 2-inkomen’ twee belastingschijven geïntroduceerd. In een stelsel met twee schijven…
Aan het eind van jaar krijgen veel werknemers een bonus in de vorm van een kerstpakket. Het kerstpakket is belastbaar loon voor de werknemer, tenzij…
Voor directeur-grootaandeelhouders is het niet meer mogelijk om geld te lenen uit de eigen bv of nv zonder daar direct belasting over te betalen. De…
Als je een eigen bv hebt en daar werkt, moet je als directeur-grootaandeelhouder (dga) een ‘gebruikelijk loon’ aan jezelf uitkeren. Dit standaard…
Van kleine eenmanszaken tot grote bv’s: elke ondernemer heeft zijn eigen fiscale uitdagingen en kansen. In dit artikel duiken we in de wereld van…