31 October 2018

bedrukte pet, fijne pen of ...

Stiekem zijn we allemaal gek op cadeautjes. Niet alleen privé, maar ook zakelijk kunnen mensen een goed gekozen cadeau waarderen. Maar hoe je nou het juiste relatiegeschenk. Hier vind je 3 stappen die je kunnen helpen kiezen.

Denk erover na

Bij het kopen van een relatiegeschenk geldt eigenlijk, net als voor veel andere dingen, haastige spoed is zelden goed. Denk daarom al na over een goed relatiegeschenk voor je er een nodig heb. Past het in je marketingplan en past het bij jouw bedrijf?

Je kunt op het laatste moment petjes, zadelhoesjes, etc. laten bedrukken met je logo, maar de kans is groot dat dit cadeau ergens in een prullenbak beland. Bedenk dus met welk doel je een cadeau wilt geven:

  • Meer naamsbekendheid

  • Nieuwe klanten binnenhalen

  • Relatie onderhouden

Kies je doel, bekijk je marketingplan en stem daar het cadeau op af.

 

Ken je ontvanger

Wat doet degene die het relatiegeschenk ontvangt? Past het cadeau bij hem, haar of het bedrijf? Veel ondernemers willen origineel zijn, maar dit zijn vaak niet de geschenken die de gever het meest gebruikt. Pennen, waterflessen of powerbanks zijn niet meer heel origineel, maar zijn wel dingen die mensen gebruiken en waar ze blij mee zijn. Zorg dus dat je enige kennis hebt van de ontvanger van je relatiegeschenk en stem het hierop af.

 

Evalueer je cadeau

Je wilt een geslaagd relatiegeschenk geven. Bedenk vooraf wanneer dit het geval is. Wil je dat mensen het gaan gebruiken, dat ze vooral verrast zijn of dat ze over je cadeau praten? Bekijk voor jezelf of de waarde van het cadeau past bij de relatie die jij met de ontvanger hebt. Iets heel goedkoops kan heel goed worden ontvangen, terwijl een duur geschenk bovenop een kast komt te staan. Zorg voor jezelf voor een goede middenweg in doel en kosten.

 

Op zoek naar een passend relatiegeschenk?

Heb je al iets in je hoofd of wil je gewoon eens kijken wat er allemaal mogelijk is? Maxilia is gespecialiseerd in relatiegeschenken. Hier vind je een uitgebreid assortiment. Gebruik het om inspiratie op te doen of kies het voor jou passende cadeau. Van gadgets tot kantoorartikelen en van woonaccessoires tot pingpongballen: het passende relatiegeschenk zit ertussen.

 

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter