Uit de jongste cijfers van het CBS blijkt het overduidelijk: sectoren die veel gebruikmaken van ICT, zoals zakelijke dienstverlening en de metaal, zien een duidelijke groei in arbeidsproductiviteit. Met name investeren in CRM, de cloud en het uitbesteden van de security leidt tot meer efficiëntie in de betrokken bedrijfstakken.
Er worden deze week e-mails verstuurd die afkomstig lijken van Mr. G.B. Haalbers (assistent-curator) van Belastingkantoor Amsterdam en Intrum Justitia. In de mails doen de afzenders het voorkomen alsof er een vordering openstaat van ‘China Trading Compagny' – volgens de afzender onderdeel van SNS Property Finance en KPN. Ga niet op de mails in en klik niet op de linkjes in de mails. Ze zijn vals!
Rekenmodel
Handig: rente automatisch berekenen. Aflossingen, boekingen, noem maar op..... Met dit Excel-spreadsheet heb je het juiste rentepercentage bedrag zo uitgerekend.
Weblogs, kortweg blogs genoemd, zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En ook zakelijk worden blogs steeds meer ingezet. Wat kan jouw bedrijf aan een weblog hebben en hoe begin je ermee?
Van de meeste PowerPoint-presentaties gaan er 'tig' in een dozijn. Om te voorkomen dat uw toehoorders zich gaan vervelen en gaan zitten gapen, moet u zich onderscheiden. Dat kunt u op diverse manieren doen.
Synchroniseer je agenda met die van je klanten en relaties
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie met hen is het wel zo handig als alle partijen weten over welke datum we het hebben. Op 'dezelfde pagina' zitten, zogezegd. Zo zet je de weeknummers in de Outlook agenda.
Steeds meer bedrijven delen kennis via internet en profiteren daarvan. 'Wikinomics" is de officiële benaming voor deze samenwerking. 7 tips om er ook mee te beginnen.
Windows kent een handige methode om een onlangs gebruikt programma weer snel te starten: een link in het startmenu. Die lijst heeft echter een beperkte lengte. U kunt dat zelf aanpassen.
U bent onderweg en hebt bepaalde documenten nodig, die echter op een desktop computer op uw kantoor staan. Dankzij Live Sync kunt u er toch bij. Met Live Sync kunt u ook bestanden delen met anderen en is bovendien gratis.
Mooi dat Internet Explorer u beschermt tegen pop-up's, maar irritant als u internetbankiert of veilig shopt. Dat kan anders.
Vergeten te back-uppen kan u in Windows 7 nauwelijks meer overkomen. Met het verbeterde Back-upcentrum is het een fluitje van een cent om in te stellen dat dit voortaan automatisch op bepaalde geplande momenten gebeurt. Wel zo veilig!
Hoewel het aantal bestanden waarmee u in Excel werkt meestal al beperkt is, toont de lijst "Onlangs geopende bestanden" er vaak nog minder. Daar kunt u iets aan doen.
Getoond 1 tot 12 van 154. Er zijn meerdere pagina's.
Als ondernemer hoeft u niet van de hoed en de rand te weten als het om computersystemen en andere technologie gaat. Maar basiskennis mag toch wel verondersteld worden, al was het maar omdat IT-uitgaven een fors deel van uw budget uitmaken. En is 'Het Nieuwe Werken' alleen maar oude wijn in nieuwe zakken of is het echt iets nieuws?
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming