Zakelijke netwerken - populair 'social media' genoemd - mogen zich online in een stijgende populariteit verheugen. Welke zijn voor u interessant en hoe onderscheiden zij zich van elkaar?
Veel werknemers uit het midden- en kleinbedrijf doen aan telewerken: 66% werkt geheel of gedeeltelijk thuis. Is het iets voor uw bedrijf? De voor- en nadelen.
Weblogs, kortweg blogs genoemd, zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En ook zakelijk worden blogs steeds meer ingezet. Wat kan jouw bedrijf aan een weblog hebben en hoe begin je ermee?
Jip is een brandstof-app die laat zien waar u het voordeligst kunt tanken. Bovendien wijst de app u de weg naar het tankstation dat u kiest. Hij is er voor iPhone en Android.
Het beheer en onderhoud van hard- en software is uitgegroeid tot één van de grootste kostenposten in het bedrijfsleven. Die kosten kunnen aanzienlijk lager uitvallen, wanneer er meer via internet wordt gewerkt. Zowel grote (zoals Microsoft) als kleine bedrijven bieden steeds meer diensten op dat gebied aan onder de gezamenlijke noemer "the cloud".
Veel kleine bedrijven werken nog met een telefooncentrale. Een telefooncentrale is duur in onderhoud en niet flexibel. Met hosted telefonie kunt u bijvoorbeeld met één muisklik er een telefoon bijzetten of juist verwijderen. En uw belkosten zijn ook nog eens lager.
U bent onderweg en hebt bepaalde documenten nodig, die echter op een desktop computer op uw kantoor staan. Dankzij Live Sync kunt u er toch bij. Met Live Sync kunt u ook bestanden delen met anderen en is bovendien gratis.
Zo werkt het noodzakelijkheidscriterium
Vergoedingen en verstrekkingen voor telefoon, internet en computers zijn volledig vrijgesteld, als er voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriterium. Wat is het noodzakelijkheidscriterium?
Steeds meer bedrijven delen kennis via internet en profiteren daarvan. 'Wikinomics" is de officiële benaming voor deze samenwerking. 7 tips om er ook mee te beginnen.
Wie na 1 januari 2013 een contract voor mobiel internet afsluit, krijgt per SMS een waarschuwing voordat de databundel is verbruikt. Dat moet voorkomen dat de rekening onverwacht hoog uitvalt.
Nederlanders die een app voor mobiel bankieren gebruiken, betalen vaker op tijd, staan minder rood en sparen meer. Dit blijkt uit onderzoek van ING, dat inmiddels ook een app voor zakelijk mobiel bankieren heeft.
Jan-Willem Alphenaar brengt als marketing- en internettrendwatcher regelmatig groepen zzp'ers op de hoogte van de mogelijkheden van online zakelijk netwerken. "De tijd dat LinkedIn alleen een online rolodex was, die tijd is definitief voorbij. Het is een digitaal podium waarop je je goed kan en misschien wel moét presenteren."
Getoond 1 tot 12 van 16. Er zijn meerdere pagina's.
Als ondernemer hoeft u niet van de hoed en de rand te weten als het om computersystemen en andere technologie gaat. Maar basiskennis mag toch wel verondersteld worden, al was het maar omdat IT-uitgaven een fors deel van uw budget uitmaken. En is 'Het Nieuwe Werken' alleen maar oude wijn in nieuwe zakken of is het echt iets nieuws?
© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming