Een schone computer werkt beter en gaat langer mee. Oude programma's of resten daarvan zorgen voor vertraging. Maar ook stof en vuil hebben een slechte invloed. Pak het aan met dit stappenplan.
Wilt u wel eens wat meer weten over de prestaties van uw computer met Windows XP? Dat kan met een weinig bekende functie. Handig wanneer u overweegt om een andere computer aan te schaffen.
Microsoft heeft een manier bedacht om mappen en locaties die zich verspreid op uw pc bevinden, handig bij elkaar te brengen: in bibliotheken. U hoeft op die manier nooit meer te zoeken naar documenten die bij elkaar horen. Dit is deel 1 van een serie artikelen over werken met bibliotheken in Windows 7.
Synchroniseer je agenda met klanten
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over welke week en datum het gaat. Vooral als je internationale klanten hebt of zelf veel in het buitenland bent, is dit belangrijk vanwege de verschillende tijdszones. Zo zet je de weeknummers in de Outlook-agenda.
Van de meeste PowerPoint-presentaties gaan er 'tig' in een dozijn. Om te voorkomen dat uw toehoorders zich gaan vervelen en gaan zitten gapen, moet u zich onderscheiden. Dat kunt u op diverse manieren doen.
In Windows 7 is er een nieuwe, snelle en handige manier om een programma te starten: via vastpinnen! Zo werkt dat.
In Microsoft Office zit een standaardoptie om documenten om te zetten in PDF. De ontvanger krijgt dan de bestanden in de door u gewenste lay-out en kan niet (per ongeluk) gegevens wijzigen.
Hoewel het aantal bestanden waarmee u in Excel werkt meestal al beperkt is, toont de lijst "Onlangs geopende bestanden" er vaak nog minder. Daar kunt u iets aan doen.
In werkbladen van Excel wordt veel gekopieerd en geplakt. Elke keer 2 handelingen, terwijl het in veel gevallen ook in 1 handeling kan.
Hoe houd je het overzicht bij grote Excel-bestanden met veel regels per kolom? Je wilt de koppen boven de kolommen altijd in beeld hebben. De bovenkant vastzetten wordt in Excel 'Titelblokkeringen' genoemd. Zo doe je dat (inclusief instructievideo). 
In Excel 2007 is het standaard lettertype Calibri. Op zich geen lelijk lettertype, maar de kans is groot dat dit niet het lettertype is van uw huisstijl. Om te voorkomen dat bij elk nieuw spreadsheet de lettertypes handmatig worden gewijzigd, kunt u dit beter in één keer instellen op het lettertype van uw huisstijl.
Wanneer u een Excel-bestand van iemand anders krijgt, is het wel zo handig om even te controleren of de gebruikte formules wel kloppen. Een voor een cellen selecteren is veel te bewerkelijk. Er is een functie waarme u in één keer alle formules op het scherm kunt tonen.
Getoond 1 tot 12 van 64. Er zijn meerdere pagina's.
Als ondernemer hoeft u niet van de hoed en de rand te weten als het om computersystemen en andere technologie gaat. Maar basiskennis mag toch wel verondersteld worden, al was het maar omdat IT-uitgaven een fors deel van uw budget uitmaken. En is 'Het Nieuwe Werken' alleen maar oude wijn in nieuwe zakken of is het echt iets nieuws?
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming