Probeer dé ZZP & MKB Tank- en OV pas van MTC tankkaart nu gratis uit

100% vrijblijvend | 3 maanden gratis proberen

Tijdelijk 3 maanden gratis proberen.

Maandelijks opzegbaar

Al je reiskosten op één factuur

Tanken bij alle tankstations in NL

Tankpas - MoveMove logo

Exclusieve kennismakingskorting

Duidelijk, compleet en leuke aanbiedingen. De tankpas is de ideale oplossing voor al het reizen dat ik doe.''

Laura, Fotografe

We gaan zorgvuldig met de gegevens om.

Privacy statement

100% vrijblijvend | Al 3524 x aangevraagd

Tankpas ZZP

21 juli 2020 in TANKPAS

Alle voordelen op een rij

Heeft een tankpas voordelen voor mij als zzp'er? Welke aanbieders zijn er? En welke tips kan ik gebruiken? Dit zijn de voordelen van een tankpas voor zzp'ers.

Nederland telde in 2019 1,1 miljoen zzp’ers die heel wat kilometers afleggen. Voor een zzp’er is het zeker het overwegen waard om een zakelijke tankpas aan te schaffen omdat het veel voordelen oplevert.

Voordelen tankpas zzp

Het gebruik van een tankpas voor zzp’ers is makkelijk en werkt bijna hetzelfde als betalen met een gewone bankpas. Veel zzp’ers denken dat een tankpas alleen voordelen heeft als je er veel gebruik van maakt. Maar een tankpas is er juist ook voor de kleinverbruiker. Lees hieronder de 5 voordelen van een tankpas (zzp):

1. Minder administratie

Met een zakelijke tankpas voor zzp’ers ontvang je aan het einde van de week, of maand, een overzichtelijke uitdraai van al jouw gemaakte zakelijke reiskosten. Eén factuur voor je boekhouder en een duidelijk overzicht hoeveel BTW je terug kan vragen. Tankbonnetjes bewaren is niet meer nodig. Dat scheelt een hoop kostbare administratietijd.


2. Minder gedoe

Gebruik een tankpas als pinpas om al jouw reiskosten te betalen. Deze kosten worden voorgeschoten door de tankpas aanbieder en

betaal je achteraf via automatisch incasso. Hierdoor ben jij verzekerd dat je jouw BTW zonder problemen kan terugvorderen, doordat jouw bonnen altijd aan de eisen van de Belastingdienst voldoen.


3. Meer opties

Veel tankpassen leveren ook nog extra diensten. Zo kan jouw tankpas ook gebruikt worden bij de autowasstraat, parkeren, het openbaar vervoer en zelfs het betalen van tol in het buitenland. Hierdoor wordt een tankpas meer dan alleen een tankpas. Het is een zakelijke mobiliteitspas. Alles om zakelijk reizen voor jou als zzp’er zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken.


4. Veel keus

Er zijn twee soorten tankpassen: een universele tankpas of een merkgebonden tankpas. De universele tankpas brengt vaak extra kosten met zich mee terwijl de merkgebonden tankpas meestal gratis is. Elke aanbieder heeft ook zijn eigen extra diensten en deze kunnen sterk verschillen. Genoeg keus dus. Er is dus zeker een tankpas die precies bij jouw behoefte als zzp’er aansluit.


5. Extra diensten

Sommige tankpassen voor zzp’ers bieden ook extra diensten zoals kortingen op de autowasstraat of het gebruik van gratis pechhulp.

Wil jij 3 maanden lang de tankpas zzp van MoveMove uitproberen?

Aanbieders tankpas zzp

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt die een tankpas (zzp) aanbieden. Over het algemeen gebruiken zzp’ers deze 5 aanbieder het meest:

  • MoveMove pas
  • MKB – Brandstof
  • Total Nederland
  • Tankpas.nl
  • Q8 Liberty tankcard

Hieronder hebben we 5 verschillende aanbieders van een tankpas voor zzp’ers beoordeeld in 2 tabellen: De diensten waar je allemaal gebruik van kan maken en de voorwaarden die verbonden zijn aan de tankpas.

Inbegrepen diensten

Tankstations NL

 

 

Alleen bij Total

✔ 

Tango, Q8, OK, Sakko, Texaco

Tankstations EU

(DKV)

✔ 

Optioneel

❌ 

(wel Benelux)

Trein, OV

✔ 


Brandstofprijs

Pompprijs

Pompprijs

Pompprijs

Pompprijs

Pompprijs

Autowassen

 

✔ 

✔ 

Elektrisch opladen

✔ 


- MoveMove

- MKB - Brandstof

- Total Nederland

- Tankpas.nl

- Q8 Liberty 

  tankcard

- MoveMove

- MKB - Brandstof

- Total Nederland

- Tankpas.nl

- Q8 Liberty 

  tankcard

- MoveMove

- MKB - Brandstof

- Total Nederland

- Tankpas.nl

- Q8 Liberty 

  tankcard

Voorwaarden

Contractduur

1 jaar

1 jaar

1 jaar

1 jaar

4 jaar


Opzegtermijn

1 maand

1 maand

1 maand

Borg

Soms

€ 200

Soms

Soms 

Factuur per ..

4 weken

1 maand

1 week

1 maand

2 weken

Kosten p/m

€ 6,95

€ 7,-

€ 0,75

€ 7,50

gratis

Kosten EU

nvt

+1,5%

nvt


Collectieve korting

3 maanden gratis

- MoveMove

- MKB - Brandstof 

- Total Nederland 

- Tankpas.nl 

- Q8 Liberty  

  tankcard

- MoveMove

- MKB - Brandstof

- Total Nederland

- Tankpas.nl

- Q8 Liberty 

  tankcard

- MoveMove

- MKB - Brandstof

- Total Nederland

- Tankpas.nl

- Q8 Liberty 

  tankcard

Tankpas zzp: Exclusieve collectieve korting

Zoals je wellicht in het bovenstaande tabel hebt gezien, ontvang je via de Zaak exclusieve collectieve korting op de MoveMove mobiliteitspas. Hierdoor kan je deze tankpas 3 maanden helemaal gratis proberen!

Tip: Belastingvoordeel kosten boekhouder

BTW terugvragen benzine

Voor het terugvragen van BTW op benzine heeft de belastingdienst een factuur nodig met jouw bedrijfsnaam en adres. Op een gewone bon kan je deze zaken niet terug vinden. Met een zakelijke betaalpas/creditcard of tankpas kan dit wel. Hierdoor zijn jouw tankbonnen gekoppeld aan jouw bedrijf en voorzien van een datum, naam, adres tankstation, brandstof en BTW. Nu weet je zeker dat je geen BTW misloopt. En dat levert jou als zzp’er weer extra besparingen op.


Reiskosten aftrekken belastingaangifte

Zakelijke reiskosten mag je aftrekken van de belasting in je aangifte inkomstenbelasting (tip: Vraag advies hierover aan je belastingadviseur). Het bedrag dat je mag aftrekken verschilt wel per vervoersmiddel.


Gedeeltelijk aftrekbaar

Eigen vervoersmiddel. Het maakt niet uit of je hier je eigen fiets mee bedoelt of jouw auto. De kosten die aftrekbaar zijn, zijn € 0,19 per kilometer. Let op: Hiervoor moet je wel een overzichtelijke rittenregistratie bijhouden. Denk aan je vertrek- en aankomstadres, de route en hoeveel kilometers deze route in totaal was.

Wil jij 3 maanden lang de tankpas zzp van MoveMove uitproberen?

LEES OOK...

AUTO