4 apps voor relatiebeheer op iPhone of iPad
In dit artikel bespreken we 4 apps voor relatiebeheer voor de iPhone of iPad: Filamente, Mobile CRM+, iDCRM en FileMaker. Hiermee kunt u de gegevens van uw klantendatabase/CRM-systeem ook mobiel raadplegen.

Apps voor Microsoft Sharepoint-omgevingen
Filamente
Documenten uit een Sharepoint-omgeving kunt u raadplegen en bewerken met Filamente van Aircreek (€ 13,99, gratis light-versie beschikbaar).

Gebruikt uw onderneming het Dynamics CRM-systeem van Microsoft, dan wilt u waarschijnlijk ook graag de gegevens over klanten en verkoopgesprekken online raadplegen. Helaas duurt het nog even voordat Microsoft dit ondersteunt in de standaardversie. CRM Anywhere zou voor de zomer verschijnen maar staat inmiddels op de planning voor het vierde kwartaal van 2012.

Diverse ontwikkelaars vangen dit gemis op met eigen server-uitbreidingen voor het systeem of via apps die meeliften op de webinterface van Dynamics CRM.

Mobile CRM+ en iDCRM
Als slechts een enkeling onder uw personeelsleden onderweg toegang nodig heeft, zijn de apps zonder serverconfiguratie een slimme oplossing. Mobile CRM+ van Softtrends is de goedkoopste (€ 79,99).   iDCRM van Numenes, dat een versie voor zowel iPhone als iPad heeft, is duurder (€ 149,99), maar ziet er wel veel gelikter uit.

Voor grote groepen gebruikers kiest u een server-aanpassing van uw favoriete Dynamics CRM-leverancier met bijbehorende gratis app of aangepaste mobiele website voor uw personeel.

Open source database
FileMaker
Geen fan van Microsoft? Voor de Apple-aanhangers kan de database FileMaker (vanaf € 349) zijn gegevens eveneens openstellen voor personeel buiten het kantoor (ook hiervan zijn een aparte versie voor de iPhone als de iPad verkrijgbaar).
 
De gratis mobiele apps van FileMaker werken standaard met een kopie van het databestand. Deze moet u terug op kantoor zelf kopiëren naar de centrale computer. Wilt u liever direct synchroniseren via het mobiele netwerk, dan zijn extra ingrepen van uw systeembeheerder nodig bij het ontwikkelen van de database.

Meer info:
Sharepoint »
– Dynamics CRM »
FileMaker »

Lees ook:
“Meer controle over geldzaken door app voor mobiel bankieren” »
7 zakelijke apps voor de Apple Mac »
Een Twitter app voor elke smartphone »
6 tips om veilig te werken met laptop, tablet en smartphone »
CRM: de klant staat centraal »

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.