7 zakelijke apps voor de Apple Mac
Apple heeft, net als voor de iPhone en de iPad, ook een app store voor de Mac. De eisen voor deze Mac App Store zijn zo mogelijk nóg strenger, maar de apps zijn wel aantrekkelijk geprijsd: ze kosten vaak minder dan € 10,-. We selecteerden 7 handige zakelijke apps voor u.

Mac App Store
De Mac App Store staat als apart programma op elke Apple-computer. Het gebruik ervan lijkt sterk op dat van de iTunes-winkel waar muziek, films en software voor de iPad te koop is.

De software is gekoppeld aan het AppleID van de eigenaar, een persoonlijke inlogcode voor alle aankopen bij Apple.

Volumelicenties
De Mac App Store biedt pas vanaf 20 werkplekken volumelicenties voor meerdere computers. Kleine ondernemingen moeten een toepassing als Pages dus net zo veel keer aanschaffen als er Macs in het bedrijf staan. Software op proef draaien en later het serienummer invoeren is geen optie.

Sommige aanbieders weten dit manco te omzeilen door een gratis uitgeklede versie van hun app aan te bieden. Smaakt deze naar meer, dan kan de betaalde variant meestal de ingevoerde gegevens overnemen.

Een particulier mag de aangeschafte materialen bovendien op meerdere computers installeren, aangezien Apple ervan uitgaat dat zo’n klant toch maar aan één apparaat tegelijk werkt.

7 interessante zakelijke apps voor de Mac:

 • MindNode Pro (€ 15,99)
  Schema’s, schetsen en hersenspinsels vinden hun plek in deze mindmap-toepassing voor beginners en gevorderden. Als light-versie beschikbaar om kennis te maken.
 • Evernote (gratis)
  Het virtuele digitale kantoor voor zelfstandigen en kleine ondernemers. Slaat aantekeningen, webpagina’s, afbeeldingen, pdf-bestanden en meer op, deelt notities met collega’s en synchroniseert dit alles met andere computers of smartphones.
 • WordPerfect Viewer (€ 7,99)
  Leest de WordPerfect-bestanden uit het archief én de nieuwe materialen die verstokte gebruikers van dit klassieke programma nog steeds produceren.
 • EU VAT Validator (€ 0,79)
  Controleert het btw-nummer binnen de EU.
 • VAT Pro (€ 0,79)
  Berekent de juiste btw voor levering aan meer dan 80 landen én alle staten van de VS.
 • Outlook Beamer (€ 2,39)
  Zet Outlook-data van de pc over naar de Mac.
 • OfficeTime (nog niet in Mac App Store)
  Tijdregistratie per project met koppeling aan de iCal-agenda en facturering. Ideaal voor zelfstandigen. Mocht u er toch al op de Mac mee aan de slag willen, dan kunt u natuurlijk op de website van OfficeTime terecht.

Bron: iphone6-abonnementen.nl / iphone6-abonnement.be / telecomadvies.nl

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.