Alles over CRM
Een goed CRM-systeem bespaart je direct tijd en zorgt voor meer rendement. Maar wat is het precies en waarom is het belangrijk? Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over CRM-systemen.

Inhoudsopgave

Wat is een CRM-systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Het is een manier om alle relaties te beheren in een systeem. Een CRM-systeem help je om deze gegevens te verzamelen en te bewaren op een centrale plek. Zo kan er productiever worden gewerkt en wordt de samenwerking binnen het team verbeterd.

Minder kosten, efficiënter en klantgerichter je bedrijfsprocessen inregelen? Download de gratis whitepaper “Hoe automatiseer ik mijn bedrijfsprocessen optimaal?”

Hoe duur is een CRM-systeem?

Als je opzoek bent naar een CRM-systeem zal je verschillende prijzen te horen krijgen. Goedkope aanbieders zijn aanlokkelijk. Waarom te veel betalen?

Helaas is in dit geval goedkoop vaak duurkoop. In werkelijkheid zal je bij deze aanbieders waarschijnlijk achteraf duurder uit zijn. Wat namelijk niet wordt gecommuniceerd is dat servicekosten of beperkende voorwaarden een rol spelen. Daarnaast is het bij deze aanbieders vaak niet mogelijk om het systeem uit te bereiden. Wanneer jouw bedrijf groeit zal het CRM-systeem dus niet mee kunnen groeien.

Met enkel het vergelijken van prijzen zie je dus veel over het hoofd. Daarom is het belangrijk om ook inhoudelijk verschillende aanbieders te vergelijken. Om de kosten toch zo goed mogelijk te vergelijken kan je kijken naar een aantal verschillende kostencomponenten. Deze vind je op de offertes. Soms zijn ze echter ook te vinden op de website van de leverancier.

Waarom is CRM een hulpmiddel, en niet een oplossing?

CRM-software kan helpen bij het oplossen van problemen. Echter, met alleen deze tool ben je er nog niet. De software heeft wel degelijk inzicht in sales funnel, maar kan niet alleen het gehele probleem oplossen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er toch nog mensen nodig. Een CRM-systeem kan dus een waardevolle bijdrage leveren, maar lost op zichzelf het achterliggende probleem niet op.

Waarom is een CRM-systeem zo belangrijk?

Binnen een organisatie hebben veel verschillende medewerkers te maken met één klant. Het is voor zowel de medewerkers als de klant erg vervelend wanneer bepaalde informatie mist. Daarom maakt CRM het mogelijk om gegevens van zakelijke contacten op te slaan in een systeem waar meerdere medewerkers bij kunnen.

Waarom een CRM-systeem in de cloud?

Je hebt de mogelijkheid om een cloudgebaseerd CRM-systeem te kiezen. Een CRM-systeem in een online omgeving (cloud) zorgt ervoor dat de software niet op alle apparaten geinstalleerd hoeft te worden. Daarnaast heeft een cloudgebaseerd CRM-systeem de volgende voordelen:

  • Snellere implementatie in jouw bedrijf
  • Automatische updates
  • Overal kunnen werken, vanaf elk apparaat
  • Verbeterde samenwerking

Hoe vind ik een CRM-leverancier?

CRM staat voor Customer Relationship Management en helpt je bij het registreren en verzamelen van klantgegevens. Het wordt gebruikt als term, maar ook als zakelijke strategie. De pakketten zijn er in veel soorten en maten. Met name de functies onderling verschillen vaak. Werken er meerdere mensen met het CRM-systeem? Geen probleem, je data is altijd actueel. Uitstekende kennis leidt tot hogere winsten en verbetert bovendien de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf.

Is uitbreiding mogelijk?

Ja, vaak is het mogelijk om andere of bestaande software uit te breiden met bijvoorbeeld CRM. Dit is vooral handig als je niet specifiek op zoek bent naar een CRM-pakket, maar wel geïnteresseerd bent in processen die jouw bedrijf automatiseren.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, opties om je bedrijfsprocessen te automatiseren? Download de gratis whitepaper “Hoe automatiseer ik mijn bedrijfsprocessen optimaal?”

DOWNLOAD WHITEPAPER 6 TIPS AUTOMATISERING
Hoe automatiseer je jouw bedrijfsprocessen optimaal? Download de whitepaper met 6 handige tips om je bedrijfsprocessen te verbeteren.
AFAS-logo

AFAS Software, partner van De Zaak

AFAS Software is een familiebedrijf uit Nederland. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bekijk alle artikelen van AFAS Software>

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
DOWNLOAD WHITEPAPER 6 TIPS AUTOMATISERING
Hoe automatiseer je jouw bedrijfsprocessen optimaal? Download de whitepaper met 6 handige tips om je bedrijfsprocessen te verbeteren.