7 tips voor veilig wifi op vakantie
Als je een ding niet moet doen in het buitenland: inloggen op je bankrekening via een gratis wifi-verbinding. Grote kans dat internetcriminelen op dat moment meekijken en zodoende toegang kunnen krijgen tot je persoonlijke gegevens. Nog 7 andere tips voor veilig internet op vakantie.
  1. Is een openbaar wifi-netwerk de enige mogelijkheid voor contact met de buitenwereld, voer dan geen persoonlijke gegevens (wachtwoorden, inlognamen) in.
  2. Gebruik je geen wifi – zet die instelling dan uit.
  3. Vink bij je instellingen ‘Automatisch verbinden met bekende netwerken’ af wanneer je in het buitenland bent.
  4. Ga je vertrouwelijke informatie versturen? Maak dan alleen gebruik van een 3G- of 4G-verbinding.
  5. Gebruik de laatste versies van een browser.
  6. Zijn je wachtwoorden langer dan een half jaar oud? Maak nieuwe aan. Er gelden minimale eisen voor een goed wachtwoord en je kunt ook gebruik maken van wachtwoordmanagers.
  7. Internet je in het buitenland veel met je smartphone? Installeer dan vóórdat je op vakantie gaat een anti-virus programma. De aanschafkosten daarvan staan in geen verhouding tot de schade die je kan oplopen als gevolg van misbruik.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement