Effectieve inbraakpreventie
Een inbraak voorkomen kan niet altijd. Maar je kunt het de dief wel moeilijk maken. Hoe inbraak (on-)veilig is jouw bedrijf? Gebruik deze checklist om het risico op inbraak te verkleinen.
  • Sleutelplan
Leg in een sleutelplan vast wie welke sleutels heeft. Maak gebruik van gecertificeerde sleutels, zodat het namaken wordt bemoeilijkt. Neem ook op hoeveel mensen een sleutel hebben van het pand en wie er een code van het alarmsysteem hebben. Zijn de sleutels makkelijk na te maken?

 

 

 
  • Personeel 
Veel diefstal wordt door eigen personeel gedaan. Bind de kat niet op het spek en berg geld en aantrekkelijke spullen als gsm’s op.

 

 
  • Na een werkdag
Wie schakelt het alarm in en uit? Wie is er verantwoordelijk voor het sluiten van deuren en ramen? Stel regels op voor het personeel wat betreft het afsluiten van het kantoor. Ga na of de spelregels (procedures) ook in acht worden genomen en of het systeem nog voldoet aan de eisen van het gebruik. Een preventieplan kan nog zo goed zijn, als het niet wordt nageleefd, werkt het niet.
 
  • Weten wie er binnen is
Zorg voor een goede toegangscontrole. Denk hierbij aan een receptionist, portier, slagbomen en sloten die alleen met speciale pasjes zijn te openen. Laat ook gasten zich registreren.
 
  • Weet wat je hebt
Voorzie waardevolle goederen van postcode en huisnummer. Noteer wat het bedrijf bezit en maak eventueel foto’s van bepaalde goederen. Dit maakt opsporing van gestolen goederen eenvoudiger.
 
  • Ramen en deuren
Zorg voor hardhouten deuren met een dikte van minimaal 40 mm en voor ramen met een inbraakvertragende constructie. Let erop dat schuifdeuren en ramen niet uit de geleiders kunnen worden getild. Zet beweegbare ramen vast aan de binnenzijde en plaats waar mogelijk rolluiken.
 
  • Het gebouw
Deel het bedrijf op in apart beveiligde delen, zodat het veel moeilijk door te komen is.

 

 
  • Kijk door de ogen van de inbreker
Zet nooit ‘s avonds een volgeladen bedrijfsauto klaar op het bedrijfsterrein. Zorg dat waardevolle spullen binnen niet in het zicht liggen en goed opgeborgen worden. Gebruik een kluis waar nodig. Leg goede buitenverlichting aan.
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.