Als je op een website terecht komt, verwacht je natuurlijk dat deze veilig is. Of je nu op zoek bent naar een bedrijf of een recept voor het gerecht van vanavond, degene die de website beheert, is verantwoordelijk voor de veiligheid. Als je zelf een website hebt, moet jij er dus ook voor zorgen dat de bezoekers veilig zijn. Bij het opzetten van een nieuwe website kun je dus eerst de domeinnaam controleren en een webhosting pakket komen. Vervolgens moet je ook denken aan de veiligheid van de website. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken.

Inhoudsopgave

Bij het opzetten van een nieuwe website kun je dus eerst de domeinnaam controleren en een webhosting pakket komen. Vervolgens moet je ook denken aan de veiligheid van de website. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken.

1. HTTPS verbinding

Het is belangrijk dat jouw website gebruik maakt van een HTTPS verbinding, dit kun je makkelijk checken door te kijken naar de url van je site. Als je https voor je website ziet staan, weet je dat je goed zit. Als je dit nog niet hebt zul je een SSL certificaat moeten activeren. Dit zorgt voor een soort extra beveiliging waardoor je website en je bezoekers beschermd zijn en veilig gegevens kunnen versturen via je website. Een HTTPS verbinding heeft de volgende voordelen:

  • De verbinding met je website is versleuteld
  • Persoonsgegevens, betalingsgegevens e.d. zijn goed beschermd
  • Je website is beschermd tegen hackers en aanvallen
  • Je website wordt niet geblokkeerd door webbrowsers
  • Het wekt vertrouwen bij je bezoekers

2. Spamfilter

Check ook altijd even of je gebruik maakt van een spam filter. Virussen en andere zaken kunnen bijvoorbeeld binnen komen via het contact formulier. Deze zul je dus altijd goed moeten beveiligen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een plugin die zal detecteren of het formulier wordt ingevuld door een echt persoon of door een computer. Als het tweede geval aan de orde is, zal dit geblokkeerd worden en niet bij je binnen komen.

3. De plugins van je website

Het is ook verstandig om regelmatig de plugins van je website te updaten en te controleren. Oude plugins die niet goed werken, zijn nog wel eens gevoelig om virussen binnen te laten. Pas hier dus goed mee op en gebruik alleen plugins die een goede reputatie hebben. Ook kun je gebruik maken van een plugin die de beveiliging van je website waarborgd. Als er iets mis is zal je direct op de hoogte worden gesteld.

Lees ook…
Elk bedrijf bewaart data die erg waardevol is of die valt onder strenge privacyeisen. Uiteraard moeten organisaties er alles aan doen om deze data te…
Hoe weet je of de mail van je bank niet van cybercriminelen komt? Met deze tips van cybercrime expert Wouter Parent trap jij niet in de…
i.s.m.
Hoe houd je cybercriminelen buiten de deur? Heeft jouw bedrijf voldoende beschermende maatregelen getroffen om gevoelige informatie veilig op te slaan?…
Oplichters kunnen jou of een van je medewerkers bellen, mailen vanaf een willekeurige nummer of e-mailadres. Bijvoorbeeld met het nummer van jouw bank….
Cybercriminaliteit is een van de grootste kopzorgen van ondernemend Nederland. Elk jaar krijgt een op de vijf bedrijven – van groot tot klein – te…
Grote datalekken, schandalen, fraude. Het zijn zaken die zelfstandig hacker Sijmen Ruwhof (30) regelmatig tegenkomt tijdens zijn werk. Hij wordt als…