Secure webmail: luxe of noodzaak?
Weet u zeker dat uw data veilig is? Een recent onderzoek van het Ponemon Instituut toont aan dat wereldwijd bedrijven worstelen met de beveiliging, met name als het gaat om online werken. Voor die beveiliging hoeft u echt niet de grens over: er zijn heel goede Nederlandse providers die u die zekerheid bieden.

Het Ponemon-onderzoek toont aan dat slechts 38 procent van de bedrijven wereldwijd duidelijke rollen heeft vastgesteld en één aanspreekpunt heeft aangesteld voor het beveiligen van vertrouwelijke en gevoelige informatie in de cloud. Bovendien blijkt dat 44 procent van de zakelijke data opgeslagen in een cloud-omgeving, niet onder beheer van de IT-afdeling valt. En meer dan twee derde (71 procent) van de respondenten geeft aan dat het moeilijker is om gevoelige data in de cloud met traditionele beveiligingsmethoden te beschermen.

Bijna de helft van zakelijke data in de cloud
Gemiddeld genomen, wordt de helft van alle cloud-diensten geïnstalleerd door andere afdelingen dan IT (denk bijvoorbeeld aan Dropbox, Snapchat en dergelijken). Daarnaast wordt gemiddeld 44 procent van de zakelijke data opgeslagen in een cloud-omgeving die niet beheerd wordt door de IT-afdeling. Daardoor is slechts negentien procent van de respondenten er helemaal zeker van dat zij alles weten over cloud computing-applicaties, -platforms en -infrastructuurdiensten die vandaag de dag in gebruik zijn in hun organisatie.

Secure Webmail
Met Secure Webmail kunt u e-mailen, bestanden online opslaan, gegevensbestanden versturen en delen, agenda voeren, videoconferenties houden en chatten: alle functionaliteiten van Gmail, Dropbox, WeTransfer en Skype. Bovendien wordt alles gesynchroniseerd met mobiele apparaten.

Allemaal diensten die al bestaan, zult u zeggen, dus waarom zou ik overstappen? “Secure Webmail is een bundeling van al die diensten,” verheldert Peter van der Vlies van het Nederlandse Solcon. “Je logt één keer in en kunt overal bij. Je kunt je mail en bestanden synchroniseren met al je mobiele apparaten. Zo is overal waar je internettoegang hebt, je kantoor bij de hand. Veilig.” Het bijzondere van Solcon is namelijk dat het alle technologie zelf ontwikkelt met eigen datacenters in Nederland.

Ander voordeel van Secure Webmail is dat er niet steeds overal op uw scherm advertenties opduiken: het is een advertentievrij platform. Het scherm is rustiger en dat werkt prettig. Voor klanten met vragen is Solcon op de eigen helpdesk in Dronten telefonisch bereikbaar voor persoonlijke hulp.

Voorbereid op de toekomst
Solcon werkt bovendien hard aan implementatie van IPv6, laten wij zeggen: het internet van de toekomst. Elke computer op internet heeft een nummer, een IP-adres. Zo weten computers elkaar te vinden en met elkaar te communiceren.
Om er voor te zorgen dat daarvoor dezelfde afspraken worden gebruikt, is in 1981 het Internetprotocol versie 4 (IPv4) ontwikkeld. Dat protocol is verouderd. Steeds meer bedrijven maken gebruik van IPv6. Ook Solcon, waar alle ADSL/VDSL-klanten er al gebruik van maken. Het is een kwestie van tijd voordat voor alle klanten geldt.

ISO-27001
Niet voor niets heeft Solcon dan ook ISO-27001 certificering. De ISO-standaard stelt eisen aan het managementsysteem, waarmee Solcon de informatiebeveiliging beheerst. Deze internationale standaard is ook herkenbaar voor relaties. Daarbij is het goed te weten dat er periodieke controles bij Solcon worden verricht, waarbij een externe, gespecialiseerde certificeringsorganisatie voortdurend toetst of de situatie nog steeds conform de norm is.

Lees ook:
– Het onderzoek van het Ponemon Instituut kunt u hier downloaden (PDF) »
– Meer informatie over Solcon vindt u hier »

Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…