Een kijkje onder de motorkap van Windows XP
Wilt u wel eens wat meer weten over de prestaties van uw computer met Windows XP? Dat kan met een weinig bekende functie. Handig wanneer u overweegt om een andere computer aan te schaffen.

Windows XP beschikt over een functie, die u uitgebreid inzicht geeft in de werking van uw computer.

  1. Klik op Start en kies Uitvoeren.
  2. Type Perfmon.msc en klik op OK. Er wordt een nieuw venster geopend, opgebouwd uit twee delen: Systeemmonitor en Prestatielogboeken en signalen.
  3. Klik op Systeemmonitor. In het rechtervenster wordt een grafiek weergegeven, waarin de systeemprestaties tot in detail worden getoond. Interessanter is evenwel de mogelijkheid om zelf aan te geven welke onderdelen van uw computer u wilt bekijken. 
  4. Klik met de rechtermuisknop op een deel van de grafiek en kies Items toevoegen. Kies het gewenste onderdeel bij Prestatieobject. Vervolgens kiest u het gewenste aspect bij In deze lijst geselecteerde items. Tevreden?
  5. Klik op Toevoegen.
  6. Klik tot slot op Sluiten. U heeft zojuist uw eigen systeemweergave samengesteld. 

 

Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement