4 simpele trucs voor een winstgevende back-office
De beste back-office voor je bedrijf is als je lievelingsjasje: hij zit je als gegoten, is geschikt voor al je ambities en hij past bij de rest van je garderobe. Behoor jij tot de gemiddelde groep mannen, dan is eindeloos shoppen niet je hobby. In deze blog geven we je daarom 4 simpele trucs waarmee je snel die back-office vindt die je bedrijf past als een maatpak.

1. Beste jasje

Een optimaal jasje is afgestemd op je maat en lichaamsbouw. Ditzelfde principe geldt voor bedrijfssoftware. Het loont dus de moeite te zoeken naar software die is afgestemd op je branche en de groeifase waarin je bedrijf zich bevindt. Er zijn online diverse websites voor online tools te vinden, waarop je door middel van filters snel de software aanbieders vindt die een aanvulling kunnen zijn voor jouw back-office. Denk hierbij ook eens kritisch na over welke functionaliteiten je echt nodig hebt, en welke wellicht hip zijn, maar in deze fase van je bedrijf nog niet echt noodzakelijk.

2. Matchend jasje

Aan een prachtig geel jasje, waarmee geen enkele logische combinatie te maken is in je kleerkast, heb je in de praktijk weinig, Bij het aanschaffen van nieuwe software is het ook verstandig even goed te kijken naar de koppelingen die te maken zijn met je reeds aangeschafte software. Een opsomming van de mogelijke koppelingen vind je vaak helemaal onderaan de homepage van de aanbieder, onder de noemer API. Voor een overzicht van mogelijke koppelingen van vele online tools kan je terecht in het App Center van Appwiki.

3. Flexibel jasje

Size matters…zowel voor het dicht kunnen knopen van dat jasje, als voor de match van de software met je bedrijf. Soms groei je hard, en zit je jasje snel te strak. Deze naar wens kunnen uitnemen, zonder al teveel bijkomende kosten, is dan heel plezierig. Doordat veel aanbieders van online tools maandabonnementen hanteren, is het jasje bij krimp ook altijd weer eenvoudig terug te schalen. Bij de aanschaf van nieuwe software is het goed alvast rekening te houden met je ambities. Kijk hierbij goed naar de verschillende prijsopties: stijgt de prijs naar rato bij oplopende hoeveelheid klanten, of personeel? Nu slim kiezen kan je in een later stadium veel geld besparen.

4. Kwaliteits jasje

Zonder verstand van kleding vaar je blind op advies van de verkoper of kennissen. Met de gratis proefperiode die veel softwareleveranciers aanbieden, kan je zelf een maand lang testen of de kwaliteit echt zo goed is als men beweert. Kijk hierbij zeker naar:
  • De snelheid van de applicatie
  • De gebruiksvriendelijkheid (begrijp je intuïtief hoe je de tool moet gebruiken)
  • De klantenservice (is de helpdesk goed bereikbaar, helpen ze je verder, zijn er handboeken online gepubliceerd)
  • De mogelijkheden (geeft de tool je echt overzicht, zijn er handige rapportages beschikbaar en hoe tevreden ben je met de in- en export mogelijkheden).
 
If you can’t be better than your competion, dress better – Anna Wintour, hoofdredactrice Vogue
Indeed
Nieuw personeel werven?
Wat zijn veelgemaakte fouten bij het werven van nieuw personeel? Welke vragen wil je zeker stellen tijdens een gesprek? En hoe voorkom je ghostinggedrag van kandidaten? Ontdek Indeed Inspiration, het nieuwe kennisplatform met praktische tips om je te helpen bij jouw zoektocht naar toptalent.
Crypto
Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Even herkenbaar als vervelend: je begint een mail of Word-document te typen, maar je toetsenbordinstellingen zijn gewijzigd, waardoor je verkeerde…
Veel MKB-organisaties vinden arbodienstverlening maar onzin. Ze zeggen bijvoorbeeld dat arbodiensten alleen maar dure abonnementen verkopen, of dat ze…
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…