Categorieën

Met de opkomst van smartphones en tablets groeit de vraag naar mobiel betalen. Je maakt je klanten er blij mee als je dat kunt aanbieden, en het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Een overzicht van 5 aanbieders met mobiele betaalmethoden waarvoor je zou kunnen kiezen.

Inhoudsopgave

Mobiel betalen

“Voor de ondernemer is het belangrijk een onderscheid te maken tussen betalen in de winkel en ‘mobiel kopen’, m-commerce”. Dat stelt Douwe Lycklama, oprichter en directeur van Innopay, een onafhankelijke adviesorganisatie gespecialiseerd in transactiedienstverlening, zoals betalingsverkeer, elektronisch factureren en elektronische identiteit.

“Er wordt al jaren geprobeerd om de pinpas te vervangen door de mobiele telefoon, maar tot nu toe zijn al die pogingen op niks uitgelopen. Er lopen wel een paar pilots, maar van pinnen kan je niet winnen.”

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting en scherpe tarieven. Zo betaal je minder aan pintransacties en maandkosten voor jouw pinautomaten.

Hieronder volgt een inventarisatie van de mogelijkheden:

Payleven

Payleven is een mobiel betaalsysteem waarmee je altijd en overal pin- en creditcardbetalingen kunt accepteren. Je hebt er als ondernemer alleen een smartphone of tablet en een internetverbinding (4G of WiFi) voor nodig.

Als Payleven-klant krijg je een mobiele PIN-lezer. Die wordt via Bluetooth gekoppeld met je smartphone of tablet, waarop de Payleven-app is geïnstalleerd. Voor een betaling hoef je alleen maar het bedrag in te voeren en eventueel een omschrijving van het product of de dienst. Nadat de klant zijn pinpas of creditcard in de PIN-lezer heeft gestoken en zijn code heeft ingevoerd, wordt de betaling verstuurd. De app biedt je een overzicht van alle transacties, van waaruit je betalingen kan beheren, betalingsbewijzen opnieuw kan versturen en zo nodig betalingen kan terugstorten.

Adyen

Eind 2012 introduceerde Adyen de Shuttle, een directe concurrent voor Payleven.

Via een app op de smartphone heb je een overzicht van alle transacties en kan je betalingen refunden, rapporten draaien en individuele selecties maken op klanten. Klanten van Adyen klanten gebruiken het zowel voor hun point-of-sale-betalingen (de ‘ouderwetse’ kassa) als de betalingen in hun webwinkel. De backoffice toont de betalingen van beide kanalen.

Adyen beroemt zich op het feit dat het als enige alle technologie in eigen huis heeft draaien: app, backoffice, het betaalplatform en de directe koppelingen met Visa en MasterCard.

MasterPass

MasterPass, van MasterCard, is een mobiele portemonnee voor zowel fysieke winkels als webwinkels. Gebruikers kunnen daarin virtueel al hun betaalpasjes bewaren, zodat zij de gegevens niet steeds opnieuw hoeven in te voeren bij (web)winkels. Met Masterpass kan je dus sneller online winkelen en betalen.

Microincasso

Microincasso is een bestel- en betaalmethode voor aankopen tot € 50,-, de zogenoemde micropayments. Met Microincasso kunnen aankopen door middel van één sms’je worden besteld én betaald.

Is een klant nog niet bekend bij Microincasso? Dan wordt eenmalig om het bankrekeningnummer gevraagd. De volgende keer dat je klanten Microincasso gebruiken, hoeft het bankrekeningnummer niet meer te worden doorgegeven.

Zettle by PayPal

Kaart of contant? Gebruik je smartphone of tablet om beide manieren van betalingen te accepteren. Je kunt je winkel aanvullen met kassalades en bonprinters. Begin met het aanmaken van een productoverzicht. Voeg je producten toe in de app en verdeel ze onder in mappen om de betalingen te versnellen en je verkopen makkelijk bij te kunnen houden.

Transactiekosten voor betaalkaarten en creditcards kunnen flink oplopen. Via De Zaak ontvang je van onze partner een mooie korting en scherpe tarieven. Zo betaal je minder aan pintransacties en maandkosten voor jouw pinautomaten.

myPOS, partner van De Zaak

myPOS is een fintech-bedrijf dat eenvoudige betaaloplossingen aanbiedt, gericht op het MKB. Onze betaalterminals en het myPOS-platform biedt ondernemers alles wat ze nodig hebben om altijd en overal betalingen te accepteren. Wij behoren tot één van de grootste spelers in Europa en zijn uniek doordat wij geen abonnementen, instelkosten of servicekosten per product of dienst in rekening brengen. Ons doel is om bedrijven te helpen groeien door de kosten laag te houden en complexe zaken eenvoudig te maken. Met onze kennis en expertise op betaalgebied hebben wij alles in huis, vraagstukken van ondernemers op te lossen. myPOS helps your business grow

Bekijk alle artikelen van myPOS >

Lees ook…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…
i.s.m.
Tijdens corona leek de hele wereld stil te staan. Toch zijn er juist enorme stappen gezet als je kijkt naar de technologische ontwikkelingen. Maar wat…