Met de opkomst van smartphones en tablets groeit de vraag naar mobiel betalen. Je maakt je klanten er blij mee als je dat kunt aanbieden, en het is een stuk goedkoper dan een pinautomaat. Een overzicht van 5 aanbieders met mobiele betaalmethoden waarvoor je zou kunnen kiezen.

Inhoudsopgave

Mobiel betalen

“Voor de ondernemer is het belangrijk een onderscheid te maken tussen betalen in de winkel en ‘mobiel kopen’, m-commerce”. Dat stelt Douwe Lycklama, oprichter en directeur van Innopay, een onafhankelijke adviesorganisatie gespecialiseerd in transactiedienstverlening, zoals betalingsverkeer, elektronisch factureren en elektronische identiteit.

“Er wordt al jaren geprobeerd om de pinpas te vervangen door de mobiele telefoon, maar tot nu toe zijn al die pogingen op niks uitgelopen. Er lopen wel een paar pilots, maar van pinnen kan je niet winnen.”

Hoe vergroot je je weerstand tegen cybercrime én zorg je ervoor dat je bedrijf snel herstelt van een cybercrisis? Download de Cybersecurity Checklist van KPN om te zien wat jij al kan doen! Kies voor veilig ondernemen van A tot Z met KPN.

Hieronder volgt een inventarisatie van de mogelijkheden:

Payleven

Payleven is een mobiel betaalsysteem waarmee je altijd en overal pin- en creditcardbetalingen kunt accepteren. Je hebt er als ondernemer alleen een smartphone of tablet en een internetverbinding (4G of WiFi) voor nodig.

Als Payleven-klant krijg je een mobiele PIN-lezer. Die wordt via Bluetooth gekoppeld met je smartphone of tablet, waarop de Payleven-app is geïnstalleerd. Voor een betaling hoef je alleen maar het bedrag in te voeren en eventueel een omschrijving van het product of de dienst. Nadat de klant zijn pinpas of creditcard in de PIN-lezer heeft gestoken en zijn code heeft ingevoerd, wordt de betaling verstuurd. De app biedt je een overzicht van alle transacties, van waaruit je betalingen kan beheren, betalingsbewijzen opnieuw kan versturen en zo nodig betalingen kan terugstorten.

Adyen

Eind 2012 introduceerde Adyen de Shuttle, een directe concurrent voor Payleven.

Via een app op de smartphone heb je een overzicht van alle transacties en kan je betalingen refunden, rapporten draaien en individuele selecties maken op klanten. Klanten van Adyen klanten gebruiken het zowel voor hun point-of-sale-betalingen (de ‘ouderwetse’ kassa) als de betalingen in hun webwinkel. De backoffice toont de betalingen van beide kanalen.

Adyen beroemt zich op het feit dat het als enige alle technologie in eigen huis heeft draaien: app, backoffice, het betaalplatform en de directe koppelingen met Visa en MasterCard.

MasterPass

MasterPass, van MasterCard, is een mobiele portemonnee voor zowel fysieke winkels als webwinkels. Gebruikers kunnen daarin virtueel al hun betaalpasjes bewaren, zodat zij de gegevens niet steeds opnieuw hoeven in te voeren bij (web)winkels. Met Masterpass kan je dus sneller online winkelen en betalen.

Microincasso

Microincasso is een bestel- en betaalmethode voor aankopen tot € 50,-, de zogenoemde micropayments. Met Microincasso kunnen aankopen door middel van één sms’je worden besteld én betaald.

Is een klant nog niet bekend bij Microincasso? Dan wordt eenmalig om het bankrekeningnummer gevraagd. De volgende keer dat je klanten Microincasso gebruiken, hoeft het bankrekeningnummer niet meer te worden doorgegeven.

Zettle by PayPal

Kaart of contant? Gebruik je smartphone of tablet om beide manieren van betalingen te accepteren. Je kunt je winkel aanvullen met kassalades en bonprinters. Begin met het aanmaken van een productoverzicht. Voeg je producten toe in de app en verdeel ze onder in mappen om de betalingen te versnellen en je verkopen makkelijk bij te kunnen houden.

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Lees ook…
Het zal jou vast ook wel eens overkomen: je maakt formules in Excel en wilt waarden voor je berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…
Ineens zit je met een probleem: je Windows-toetsenbord geeft verkeerde tekens. Zeker in de drukke periodes is het ontzettend vervelend wanneer je een…