Categorieën

Er zijn voor Twitter vele speciale tools en apps op de markt, die het gebruik leuker, makkelijker en professioneler maken. Vaak zijn ze ook voor andere sociale media in te zetten. 3 experts selecteerden 9 handige tools voor Twitter.

De 9 beste Twitter-tools van 3 experts

In nummer 7 van tijdschrift De Zaak (zie link onderaan dit artikel) vertellen drie experts hoe uw onderneming baat kan hebben bij Twitter. Speciaal voor u selecteerden zij uit het enorme aanbod aan tools en apps de negen beste.

1. Hootsuite

Zo ongeveer de beste social media-tool voor gebruik binnen een bedrijf. Verschillende mensen (en afdelingen, zoals marketing, verkoop, enz.) kunnen een account aanhouden. Met de gratis versie kunt u de profielen van 5 sociale media-netwerken bijhouden (bijv. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Reddit). U ziet ook statistieken van uw berichten. Apps voor alle mobiele platforms (Android, Blackberry, iOS, Windows).
Naar de site van Hootsuite »

2. Tweetreach

Met Tweetreach kunt u het bereik van een tweet meten. U kunt zoeken op sleutelwoord (keyword), gebruikersnaam, URL, tekst of zinsnede. De betaalde versie biedt permanente statistieken. De gratis versie biedt slechts een momentopname.
Naar de site van Tweetreach »

3. Manageflitter

Met Manageflitter kunt u meerdere sociale media-netwerken bijhouden. Uniek zijn de uitgebreide mogelijkheden om uw volgers te analyseren. Ook kunt u uw berichten inplannen en krijgt u suggesties voor de beste tijdstippen om ze te versturen.
Naar de site van ManageFlitter »

4. Bit.ly

In een tweet kunt u maar een beperkt aantal tekens kwijt, waardoor er weinig ruimte is voor linkjes. Bit.ly helpt in dat geval door de links flink in te korten. Bovendien: Bit.ly bewaart de linkjes en kan ze ook rubriceren.
Naar de site van Bit.ly »

5. Crowdbooster

Plan uw tweets. De gratis versie doet dat voor een dag. Met de betaalde versie kunt u tweets over een langere periode inplannen. Crowbooster biedt ook een overzicht van het bereik van uw tweets.

6. Followerwonk

Wie zijn uw volgers? Waar wonen zij? Wanneer zijn zij actief op Twitter? Rubriceer uw volgers op basis van hun tweets. Vergelijk Twitter-accounts, zodat u filters kunt aanbrengen.
Naar de site van Followerwonk »

7. Tweetcaster

Een van de betere Twitter-apps voor mobiel (iOS, Android, Blackberry en Windows). Biedt een aantal unieke extra’s, zoals door u zelf in te stellen meldingen voor tweets van bepaalde personen en Zip it! Onwelgevallige taal kunt u ‘zippen’, zodat het niet meer zichtbaar is.
Naar de site van Tweetcaster »

8. Buffer

Als ondernemer heeft u het te druk om de hele dag te twitteren. Maar er zijn momenten waarop u bepaalde artikelen of misschien wel foto’s of video’s wilt delen met anderen. Maar niet alles tegelijk! Dan is Buffer handig: wanneer u daar ‘updates’ aan toevoegt, verspreidt de tool uw berichten gelijkmatig over de dag. Buffer doet dus de planning voor u. Er zijn extensies voor de volgende drie browsers: Chrome, Firefox en Safari.
Naar de site van Buffer »

9. Topsy

Real-time overzichten van de onderwerpen die in conversaties het meest genoemd worden. Met de Pro-versie kunt u aan de hand van grafieken volgen in welke discussies uw product of dienst voorkomt. Analyseer wie de experts zijn op uw vakgebied, wat uw concurrenten op social media doen.

Volg De Zaak op Twitter »

Lees ook…
Wil jij weten wanneer de leden van het Koninklijk Huis en leden van de koninklijke familie jarig zijn? Wij hebben een handige oplossing, waarmee je…
i.s.m.
Steeds weer opnieuw verbinden, vertraging in je videocalls of oneindig lange downloads. Als ondernemer is er niets zo vervelend als slechte…
Je werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel…