9 handige tools voor Twitter
Er zijn voor Twitter vele speciale tools en apps op de markt, die het gebruik leuker, makkelijker en professioneler maken. Vaak zijn ze ook voor andere sociale media in te zetten. 3 experts selecteerden 9 handige tools voor Twitter.

De 9 beste Twitter-tools van 3 experts
In nummer 7 van tijdschrift De Zaak (zie link onderaan dit artikel) vertellen drie experts hoe uw onderneming baat kan hebben bij Twitter. Speciaal voor u selecteerden zij uit het enorme aanbod aan tools en apps de negen beste.

1. Hootsuite
Zo ongeveer de beste social media-tool voor gebruik binnen een bedrijf. Verschillende mensen (en afdelingen, zoals marketing, verkoop, enz.) kunnen een account aanhouden. Met de gratis versie kunt u de profielen van 5 sociale media-netwerken bijhouden (bijv. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Reddit). U ziet ook statistieken van uw berichten. Apps voor alle mobiele platforms (Android, Blackberry, iOS, Windows).
Naar de site van Hootsuite »

2. Tweetreach
Met Tweetreach kunt u het bereik van een tweet meten. U kunt zoeken op sleutelwoord (keyword), gebruikersnaam, URL, tekst of zinsnede. De betaalde versie biedt permanente statistieken. De gratis versie biedt slechts een momentopname.
Naar de site van Tweetreach »

3. Manageflitter
Met Manageflitter kunt u meerdere sociale media-netwerken bijhouden. Uniek zijn de uitgebreide mogelijkheden om uw volgers te analyseren. Ook kunt u uw berichten inplannen en krijgt u suggesties voor de beste tijdstippen om ze te versturen.
Naar de site van ManageFlitter »

4. Bit.ly
In een tweet kunt u maar een beperkt aantal tekens kwijt, waardoor er weinig ruimte is voor linkjes. Bit.ly helpt in dat geval door de links flink in te korten. Bovendien: Bit.ly bewaart de linkjes en kan ze ook rubriceren.
Naar de site van Bit.ly »

5. Crowdbooster
Plan uw tweets. De gratis versie doet dat voor een dag. Met de betaalde versie kunt u tweets over een langere periode inplannen. Crowbooster biedt ook een overzicht van het bereik van uw tweets.

6. Followerwonk
Wie zijn uw volgers? Waar wonen zij? Wanneer zijn zij actief op Twitter? Rubriceer uw volgers op basis van hun tweets. Vergelijk Twitter-accounts, zodat u filters kunt aanbrengen.
Naar de site van Followerwonk »

7. Tweetcaster
Een van de betere Twitter-apps voor mobiel (iOS, Android, Blackberry en Windows). Biedt een aantal unieke extra’s, zoals door u zelf in te stellen meldingen voor tweets van bepaalde personen en Zip it! Onwelgevallige taal kunt u ‘zippen’, zodat het niet meer zichtbaar is.
Naar de site van Tweetcaster »

8. Buffer
Als ondernemer heeft u het te druk om de hele dag te twitteren. Maar er zijn momenten waarop u bepaalde artikelen of misschien wel foto’s of video’s wilt delen met anderen. Maar niet alles tegelijk! Dan is Buffer handig: wanneer u daar ‘updates’ aan toevoegt, verspreidt de tool uw berichten gelijkmatig over de dag. Buffer doet dus de planning voor u. Er zijn extensies voor de volgende drie browsers: Chrome, Firefox en Safari.
Naar de site van Buffer »

9. Topsy
Real-time overzichten van de onderwerpen die in conversaties het meest genoemd worden. Met de Pro-versie kunt u aan de hand van grafieken volgen in welke discussies uw product of dienst voorkomt. Analyseer wie de experts zijn op uw vakgebied, wat uw concurrenten op social media doen.

Volg De Zaak op Twitter »

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
Foto’s per mail verzenden levert vaak een foutmelding op of je krijgt bericht dat de mail niet verzonden kon worden. De oplossing is eenvoudig. Zet de…
Misschien werk je zelf niet met weeknummers, je klanten en relaties meestal wel. In de communicatie is het wel zo handig als alle partijen weten over…
Veel MKB-organisaties vinden arbodienstverlening maar onzin. Ze zeggen bijvoorbeeld dat arbodiensten alleen maar dure abonnementen verkopen, of dat ze…